Inlägg från: Heffa |Visa alla inlägg
  • Heffa

    Septembermammorna 2011

    Jag måste också dela med mig av två bilder, helt underbart söt. (Men det tycker väl en mamma alltid om sina barn Cool)



    Over and out
  • Heffa

    Oj vilka rutiner ni har fått in redan. Min lilla sover inget långpass på dagarna, hon är vaken allt från en halvtimme till två timmar för att sedan sova 45 min ungefär. Så är det hela dagarna.
    Hon somnar för natten mellan 20-22 och sen äter hon en eller två ggr/ natt. Morgon är det någon gång mellan 06-09.
    Jag längtar till hon somnar tidigare på kvällarna då vi verkligen känner att vi behöver lite egentid då.

  • Heffa

    Vad avis jag blir på er som har bebisar som sover hela natten! Men det verkar som de som inte ammar sover bättre? Det mättar väl mer med ersättning?

  • Heffa

    Då hjärnan inte är fullt utvecklad ska man vara försiktig med stimulans av bebisen. Mamma/pappa, sång, prat och ev en mobil räcker gott och väl.
    Tänk vad mycket stimulans de får som vi inte tänker på, tv-ljud, stereo, dator mm.

    Det märks väl på min lilla om hon blivit överstimulerad, det händer ganska ofta fast vi försöker undvika det.

  • Heffa

    Jag vill egentligen inte att hon ska ha napp, det verkar ju som många har svårt att sluta. Det är ju många i 3 årsåldern som har napp och det är lite väl länge tycker jag. Storebror tog aldrig napp heller så det är väl nåt med generna kanske ;)

  • Heffa

    2 månaderskontroll idag. Klart godkänd. 5565g och 60 cm.
    Läkaren trodde att hon skulle krypa tidigt eftersom hon är så stark i nacken. Det blir spännande och se om hon hade rätt. :)

  • Heffa

    Angelanddevil: vi tänkte vara hemma 7 månader var. Jag jobbar natt och har mycket ledigt så varannan vecka ungefär blir det att vi är hemma tillsammans fast jag jobbar. Hur ska ni dela upp det?

  • Heffa

    IdaElin: Min lilla är bara 2 månader än, hur gärna jag än vill att hon ska somna vid 19.00 så fungerar inte det just nu. Men jag vet att rutinerna kommer så småningom. För ett par veckor sen kunde hon inte sova alls utan att ligga på mig, nu kan hon sova utan mig och bara att komma dit är en befrielse. Vi längtar efter barnfria timmar på kvällen absolut, men än är hon lite för ny för att förstå alla våra rutiner vi vill lära henne


    Over and out
  • Heffa

    Min lilla kunde aldrig ha 56 eftersom hon fick ligga i skena första 6 veckorna efter födseln. Vi fick börja med strl 62 direkt och det har hon fortfarande men nu är det precis. Hon är 10 veckor nu.

    Min son hade strl 74 när han var lika gammal så jag tycker verkligen att hon är jätteliten fast hon egentligen är stor för åldern. :)

  • Heffa

    Jag skulle inte lämna bort ett så litet barn pga anknytningsteorin som jag tror stenhårt på. Jag hade nog tackat nej till bröllopet, med tanke på virus osv som du skrev.

Svar på tråden Septembermammorna 2011