• Anonym

    Förälder och barn som röker tillsammans

    Jag började när jag var 13 år och mamma kom väl på mig när jag var 14. Efter ett tag kunde jag tigga några cigg av henne, men jag fick absolut inte röka hemma. Dubbelmoral tyckte jag och började röka hemma ändå när jag var ca 15.
    Kan tillägga att mamma rökte inne och mina (äldre) vänner rökte framför henne och i mitt rum. Det kändes otroligt fånigt att alla rökte, mamma visste att jag också gjorde det, och sen ändå få gå ut och röka...

    Kommer inte tillåta rökning hemma (är fortfarande rökare) när det gäller mina barn, men nu har man ju den fantastiska 18-årsregeln att luta sig mot vilket inte fanns då.

  • Anonym
    M Y L F skrev 2011-08-11 13:49:02 följande:
    Jag smygrökte när jag var tonåring och mina föräldrar fick inget veta förrän i vuxen ålder att jag rökt länge. Jag är sedan 11 år rökfri och idag fattar inte jag att jag har kunnat röka!

    Men jag accepterar inte att mina barn börjar röka. Det är helt galet att man tillåter sina barn röka. Om de gör det bakom ryggen, så är det en sak, men att som förälder acceptera det är inte ok.
    Det borde vara lika olagligt att röka under 18 som det är med alkohol. 
    Öhhh,,, Det är 18-års åldersgräns på cigaretter nu för tiden
  • Anonym

    är rökare men skulle bli förbannad om mina ungar började röka i 12 års åldern, skulle absolut inte tilllåta rökning hemma, röker själv inte hemma så, säger alltid till mina ungar att gör som jag säger inte som jag gör.  kan till lägga att ingen av mina föräldrar rökte eftersom många verkar tro att det är kopplat att vara uppfostrad av rökare för att bli rökare.

Svar på tråden Förälder och barn som röker tillsammans