• Daeminimon
    telgebo skrev 2011-08-13 22:55:07 följande:
    Jo grunden är kanon men mat redan från 3 mån och SHN, tillämpar du det med ditt barn?
    Alltså.... Läste du min punchline?!
  • Daeminimon
    telgebo skrev 2011-08-14 14:14:41 följande:
    Nu förstår jag inte. Jag kanske är trög.
    Jag menade att det enda den är bra till är att slänga på brasan! Glad
  • Daeminimon
    k girl skrev 2011-08-14 14:50:18 följande:
    Jag har inte läst den - men det jag har läst på AW forum och i intervjuer, är tillräckligt för att jag ska hålla mig väldigt långt ifrån den. Tycker att det är mycket olyckligt att bloggerskor som Zytomierska eller Underbara Clara talar sig varma om den - och SHN-kuren.
    Att Katrin rekommenderar den tycker jag verkar som det ska, har inte mycket till övers för henne. UC blev jag uppriktigt förvånad-och ledsen- över.
  • Daeminimon
    k girl skrev 2011-08-14 16:29:55 följande:
    Nej, speciellt förvånande är det väl inte, men det är ju tjejer som faktiskt lyssnar på vad hon säger också. Tydligen hade UC fått nys på Wahlgren via Zytomierska, enligt aktuell intervju i Mama.
    Trist. Som sagt, jag tycker Zytomierska är rent ut sagt dum i huvudet, så att hon kör den är liksom föga förvånande. Clara däremot var en chock. Har inte fått Mama än, den kommer typ tre veckor sent hit....
  • Daeminimon

    Är det inte i barnaboken hon pratar om att ta strypgrepp på ett litet barn? Iaf i äldre upplagor...

  • Daeminimon
    Kryssarinnan skrev 2011-09-03 21:48:27 följande:
    Jag har läst både boken och forumet och boken är lite "mjukare" och även om inte allt är fel så är den på det stora hela inget jag stöder alls. Anna födde ju nio barn under ganska få år (ca 20 om jag minns rätt). Hon var dessutom oftast ensamstående och var tvungen att jobba hemifrån med bl.a. författande. Hon gjorde kanske sitt bästa för att tillgodose alla barnens behov så gott hon kunde. Men jag tvekar till att det verkligen var möjligt att behandla alla de små barnen så som jag själv skulle vilja behandla mitt/mina barn när det kommer till känslighet för individen. AW's metod är pragmatisk för hennes situation, men det betyder INTE att den är det bästa för barn som har föräldrar som har möjlighet att ge dem mer tid. Jag fattar inte varför inte fler reagerar på att hennes situation var extraordinär utan nu har den blivit som en mall som ska passa alla.

    För mig har det funkat bra med ganska fasta rutiner och tider som min son styrt. De har jag använt för att vi som föräldrar inte ska låta det gå för långt mellan måltider osv. Min son har haft en ganska bra dygnsrytm av sig själv och rutinerna har stött honom och oss i det. Vi har således alltid ammat fritt men t.ex. sett till att gå upp samt lägga oss samma tid varje dag (inkl helger) så att hans naturliga rytm inte blir störd. Man måste göra skillnad mellan rutiner (bra) och regler (dåligt).

    Kan tillägga att vi samsov med sonen mellan oss samt ammade fritt från dag 1 och vid två månaders ålder sov han 8-timmarspass varje natt. Alla frågade mig om jag gav ersättning eller använde någon metod, men jag svarade bara att det var min sons läggning. Jag tror att han micro-vaknade på nätterna men snabbt somnade om när han märkte att vi var nära, därför behövde han aldrig vakna till eller känns sig ensam alternativt övergiven. Antagligen hade vi lite tur också. Varför tror folk att barnen blir skit om man inte styr dem hårt?

    Barnet bör gå framför föräldrarnas behov, till 100% när det är nyfött och sedan allt mindre i takt med att det växer och blir större och vuxet. Jag har alltid tänkt att jag vill behandla mitt barn så som jag själv skulle vilja bli behandlad - och särskilt som barnet är i en väldigt utsatt situation eftersom det inte förstår eller kan styra sitt eget liv. Där tycker jag ofta att AW är alldeles för hård, hon säger att barnet har en massa åsikter lär sig känna trygghet själv om man t.ex. inte tröstar det, medan jag tycker att barnet har känsliga instinkter och ska lära sig trygghet genom att vi visar det. Att nattgråtande barn beskrivs som "förbannade" är vidrigt när de i mina öron är panikslagna.
  • Daeminimon
    aud skrev 2011-09-17 08:52:34 följande:
    Har du lust att förtydliga? För mig är nämligen inte AP (= läsa barnets signaler) och AW (= gå efter en mall) förenliga. Alltså blir jag lite nyfiken på någon som faktiskt har kombinerat det. :)
  • Daeminimon
    vittra skrev 2011-09-18 16:04:00 följande:
    Fast det är exakt den här typen av resonemang som strider mot AP. Inom AP vet barnet att maten kommer när helst barnet är hungrigt (eller som för den nyföddas del, att bröstet finns tillgängligt närhelst det behövs eftersom bröstet är långt ifrån bara mat utan också instinktiva behov av tex smärtlindring, tröst, trygghet osv) eftersom hela bebisens existens är beroende av att få veta att alla behov tillgodoses på stört, inte en kvart eller en timme senare eller för tidigt! En nyfödd bebis kan naturligtvis inte klockan. Och du har fel som påstår att ditt barn har lärt sig att maten kommer var tredje timme för det vet faktiskt inte nyfödda bebisar. De har ingen aning om hur länge det har gått mellan varje matning, eller vad klockan råkar stå på. Därför uppvisar du faktiskt ingen lyhördhet när det gäller ditt barns behov när du skriver att maten kommer var tredje timme och inte efter behov. Och enligt mig är det helt fel att behandla ett barn så. Oavsett om barnet är 3 månader eller 3 år. 1 månad eller 10 år.
    Umm T skrev 2011-09-18 12:34:54 följande:
    Jag tror inte att spädbarn mår bra av att vakna, äta och sova när som helst, utan jag tror de mår bra av att få dygnsrytm så snart de personligen har möjlighet att lära sig det.
    Fast det är ju bara din tro och den stämmer inte överens med AP eftersom vi anser att det är hälsosamt för barn att äta, sova osv när de behöver det och inte när mamma, pappa eller Anna Wahlgren har påstått att de ska det. På vilket sätt skulle en nyfödd må dåligt av att få sova när det är trött, och äta när det är hungrigt? Jag har verkligen noll förståelse för den typen av resonemang och det går liksom öht inte ihop med våra biologiska förutsättningar och de helt normala mönster som nyfödda har. Du anser att det första man ska göra när en bebis föds är att genast skapa en mall för denna bebis, medan vi anser att det är viktigare att följa bebisens egna mönster och således invänta bebisens mognad. Du verkar inte ens veta att bebisar inte har utvecklat en tydlig dygnsrytm förrän vid 3-4 månader. Det verkar inte spela någon roll för dig eftersom schemat är viktigare än ditt barns utveckling.Felet i detta resonemang är just att du tror att en nyfödd bebis lär sig att en plats är hemsk och läskig bara för att man plockar upp (enligt AW räddar) ett barn som gråter och är ledset! Det finns absolut ingen verklighetsförankring i det resonemanget utan är en saga påhittad endast av Anna Wahlgren i egen hög person! Och det har du anammat rakt, en saga gör du till verklighet. Det finns ingen grund för att tro att detta är något som bebisar lär sig av att få komma upp i famnen, de blir inte rädda för att man tar upp dem! Det är ett helt sjukt påstående uppfunnet av en mycket, mycket sjuk människa! Och denna tro gör att du inte har något med AP att göra över huvudtaget tyvärr.
    Hurra för dig!
  • Daeminimon
    aud skrev 2011-09-18 19:15:08 följande:
    Att tvinga in bebisen i ett schema är inte AP. Det spelar ingen roll att du tror att schema är bäst eller att du tycker att det gick smärtfritt eller fort eller något annat. AP följer bebisen och det gör man inte om man håller på med mallar, scheman och metoder. Jag tycker att det verkar som om du resonerar så här: en vegetarian äter grönsaker. Jag äter grönsaker. Alltså är jag inspirerad av vegetarianismen! Fast jag äter ju kött också ...
  • Daeminimon
    Maxbox skrev 2011-10-05 10:34:17 följande:
    Uppdatering ang. företaget som säljer barnprodukter och även AW's böcker: Har talat med butikschefen på den lokala butiken som sa att h*n inte hade kännedom om AW eller anmälan. Böckerna var dock bortplockade nu (efter att jag påtalat det), och de planerade inte att göra nya inköp. De visste inte hur det såg ut på de andra butikerna i landet. Så ni kan ju vara lite uppmärksamma. Ni vet säkert vilken butikskedja jag menar.

  • Daeminimon
    vittra skrev 2011-12-10 11:31:22 följande:
    Hakar du på i en tråd som är emot metoderna, för att skriva att du ska följa hennes stolliga metoder? Det låter väldigt konstigt

    Vad som är tokigt med SM? Ja vart ska man börja. Tex att man ska låta den nyfödda bebisen skrika av hunger på natten för att de ska få in i skallen att äta gör man på dagen istället. Att man ska proppa bebisen så full med mat att de kräks och sedan förvrägra mat all övrig tid eftersom man ska följa schemat, få bebisar klarar av att äta enligt det mönstret och så sällan. Att den nyfödda ska stängas in i spjälsängen eller i ett rum och tvingas till "ensamlek". Att fokus inte ligger på att faktiskt få den lilla att sova, utan att bebisen ska få förutsättningar för att sova vilket i praktiken innebär att bebisen kan ligga och skrika i en dragande vagn i 1 timme, sova 15 minuter och måste sedan väckas för att det är viktigare att följa schemat än att följa bebisen.

    Förövrigt anser ju AW att man inte ens behöver göra SHN över huvudtaget om man följt SM från början. Det är ju naturligtvis skitsnack, men det är ju skönt om man får det så enkelt, särskilt för bebisen såklart för SHN är ju en ren tortyrmetod.

    Det klart att SM fungerar bra på vissa bebisar, de bebisar som mallen råkar passa för. Om SM däremot går emot bebisens egna behov, kan du då inte se varför den blir fel? Vi har också hittat former och rutiner som fungerar för våra barn, det har vi gjort genom att lyssna till bebisen och inte till AW och vi har dessutom gjort det med vetskapen att bebisar är behovsstyrda och inte skriker föräldrarna ifrån sig utan till sig, och det tycker jag alla ska göra. Att utforma omsorgen av en nyfödd bebis på galna teorier om vargar och annat hittepå är minst sagt riskabelt!
    Ibland är jag lite kär i dig. Det här är ett sånt tillfälle. Solig
Svar på tråden Barnaboken