• k girl

    Barnaboken

    Jag har inte läst den - men det jag har läst på AW forum och i intervjuer, är tillräckligt för att jag ska hålla mig väldigt långt ifrån den. Tycker att det är mycket olyckligt att bloggerskor som Zytomierska eller Underbara Clara talar sig varma om den - och SHN-kuren.

  • k girl
    Daeminimon skrev 2011-08-14 15:55:03 följande:
    Att Katrin rekommenderar den tycker jag verkar som det ska, har inte mycket till övers för henne. UC blev jag uppriktigt förvånad-och ledsen- över.
    Nej, speciellt förvånande är det väl inte, men det är ju tjejer som faktiskt lyssnar på vad hon säger också. Tydligen hade UC fått nys på Wahlgren via Zytomierska, enligt aktuell intervju i Mama.
  • k girl
    telgebo skrev 2011-08-15 00:43:52 följande:
    Denna Clara är hon med i senaste Mama? Jag har senaste Mama hemma men Clara känner jag inte till alls.

    Har ni nån länk till hennes blogg?
    Det har nog kommit ut ett nummer till efter att hon var med, men intervjun finns länkad lite högre upp.
    Bloggen hittar du på underbaraclara.nu
  • k girl
    Cinnamoon skrev 2011-08-14 22:17:50 följande:
    Jag har läst en del av boken, upp till 3-årsåldern tas upp om jag inte minns fel.

    Jag tycker att hon generaliserar väldigt mycket och hennes åsikt verkar vara att alla barn är stöpta i samma form. Jag satt och skrattade när jag läste den, jo tjena att man kan amma en gång på vänster bröst, sedan på höger och så en slurk från vänster bröst igen och sedan sover bebisen i flera timmar. Inte min unge inte, hon kunde amma 12 timmar om dagen. Hennes sovmetod ger jag inte ett jota för heller.

    Det enda som jag tyckte var någorlunda rimligt var det att hon tyckte att barnen tidigt ska sättas i ett sammanhang. Det vill säga att man inte låter livet stanna upp för att man får barn utan att man gör barnen delaktiga i det man gör. Till exempel att när man lagar mat så får barnet "vara med", kanske får barnet en egen liten kastrull och en slev röra med (inte på spisen alltså, för att förtydliga :). Det är det enda från boken som jag praktiserat i verkligheten, men det hade jag kanske kommit på ändå, barn tycker ju ofta att det är roligt att göra samma sak som sina föräldrar.
    Jag har inte läst boken, men min son har fått vara med och laga mat och baka sedan han kunde sitta i sin stol.
Svar på tråden Barnaboken