Inlägg från: Kexsmula |Visa alla inlägg
  • Kexsmula

    Vad är svensk kultur?

    Jag kan för mitt liv inte förstå varför så många människor absolut inte vill erkänna att svenskar faktiskt har en egen kultur. Man kan fundera på vad deras agenda är?

  • Kexsmula
    nihka skrev 2022-01-27 20:42:30 följande:
    Ingen har väl ett problem med det utan "problemet" är att något ursvenskt inte existerar. Svenskt är precis som allt annat en salig blandning som fortsätter att blandas.
    Så du menar att svensk kultur inte existerar? För det är ju precis det många t. ex. politiker påstår.
  • Kexsmula
    nattuw skrev 2022-02-01 22:38:43 följande:
    Nix det lades inte in några olika betydelser.
    SVT stoltserade för ett par år sedan att det inte fanns någon svensk kultur, punkt.
  • Kexsmula
    nihka skrev 2022-02-02 00:25:05 följande:
    Ett typiskt exempel på när man syftar på ursvenskt. Samma med SAS-reklamen.
    Så du menar att människorna på SVT valde fel ord när de stoltserade med att det inte finns någon svensk kultur? Det är väldigt konstigt i vilket fall som helst, det tror jag du också tycker.
  • Kexsmula
    nihka skrev 2022-02-02 21:29:06 följande:
    Absolut inte. Det var somliga som tittade på reklamen som inte förmådde att förstå budskapet med svensk kultur med en bred och brokig bakgrund och inget "ursvenskt". Har hela den bruna rörelsen någon typ av bokstavsdiagnos som gör att man inte kan tolka ord i ett sammanhang?
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!

    Åh, herregud, nej jag tänker inte på någon reklam som visats (Visar SVT verkligen reklam nuförtiden? Det har jag svårt att tro), utan på någon typ av gala som sändes runt 2015-2016 där många politiker och kulturarbetare framstod som arga och nedlåtande medan de sa orden: Sverige har ingen kultur! Jag minns att jag blev helt förbluffad när jag såg spektaklet. Och nej - jag lovar att de intet på något vis råkade blanda ihop begreppen svensk eller ursvensk. De var mycket noga med att poängtera att svenskar inte har något som helt eget kulturellt värde. Om jag inte håller med är jag alltså nazist, tycker du? Intressant.
Svar på tråden Vad är svensk kultur?