• och

    Trash-tråden

    I Blackrose I skrev 2011-11-03 17:11:52 följande:
    Jag har tränat i 3timmar. Är helt slut........
    Knipövningar?

    Mina barn vill äta av maten du la in bild på sist. Vad är det för något egentligen? 
  • och
    I Blackrose I skrev 2011-11-03 17:18:59 följande:
    Hehehehe. I wish. Nej, styrketräning.

    Det är en slags persisk potatissallad.

    Den är skitjobbig att göra och tar en evighet men det är urgott. Åkte hem till K och "snodde" en skål som jag åt på väg hem.

    Vill du ha receptet?
    Ja tack, jag älskar potatissallad.

    Barnen hoppades nog mer att det skulle vara tårta, förstås.  
  • och
    I Blackrose I skrev 2011-11-03 17:28:21 följande:
    Kyckling
    Potatis
    Ägg
    Saltgurka
    ------------------------------

    Koka kycklingen (Ta helst kycklingklubba då det är godare än bröstfile). Sen måste du ta bort köttet från benen och strimla (heter det så?). Det ska vara små bitar.

    Potatisen ska också kokas med salt och peppar och sen ska den mosas så att det blir som potatismos.

    Ägget kokas och sen ska man riva den med rivjärn.

    Saltgurkan ska hackas i små små bitar.

    När allt det här är gjort så blandar du allt och tilsätter pressad citron (Riktiga citron inte sån man köper på flaska). Jag brukar ta jättemycket då jag älskar surt. Och sen majonnäs så att den blir så där härlig krämig.

    Vissa tillsätter gröna ärter men jag tycker inte om ärter i mat så jag har det bara som dekoration men gillar du det så ta gröna ärter också. 

    Åh  vad sugen jag blev nu?

    (Är jag gravid?  Rynkar på näsan)
    Ovanligt att riva och mosa allt.

    Tack. {#emotions_dlg.flower}

    Ha ha, ja, du verkar väldigt matnojig. Kanske är det så?    
  • och
    I Blackrose I skrev 2011-11-03 17:31:09 följande:
    Hehe, nej ingen tårta. Gör det om du orkar. Du kommer inte ångra dig.

    Jag brukar göra jättemycket varje gång då jag inte gör det så ofta.

    Brukar ta 2kilo kyckling, 2kilo potatis, 10 ägg och en sisådär 2kilo saltgurka. Ja, jag har 2,5kossor hemma.
    Oj. Det var värst.

    Kapris är gott i med, istället för saltgurka. Och lök, förstås. Olivolja, vinäger samt majonnäs kör jag med ibland, ibland majonnäs och gräddfil när jag ska försöka vara lite nyttigare.

    När jag var liten fick vi alltid åotatissallad med gröna äpplen i, och ananas i är inte så dumt heller.

    Äsch, nu blir jag hungrig. Demon     
  • och
    I Blackrose I skrev 2011-11-03 17:33:02 följande:
    Ja, det är det som tar tid. Får rivmärken på mina fingrar efteråt men det är den värt.

    *Dör*
    Men har du ingen matberedare?

    Jag får rysningar bara jag tänker på rivjärn. Skrikandes
  • och
    I Blackrose I skrev 2011-11-04 09:46:49 följande:
    Jag gjorde misstaget och sa maträttens namn igår och hela kvällen gnällde Nik och B att dom var sugna så jag har lovat att göra det imorgon.

    Oj, skulle aldrig komma på tanken att blanda in dessa ingredienser i "potatissalladen". Maträtterna är heliga både i Ryssland och Iran. Man vanhedrar inte maträtterna genom att byta ut eller tillsätta ingredienser. Låter knäpp men så är det.
    Det är ett typiskt exempel på hur konservativa muslimer är, och hur förödande det skulle kunna bli för svensk potatissalladskultur om massinvandringen fortsätter. Demon

    Nej, nu hittar jag på igen. 

    God morgon alla! Solig 
  • och
    Nice Girl Wrong Place skrev 2011-11-04 09:47:57 följande:

    Fast redskap och verktyg ska absolut inte underskattas tycker jag...
    Favoritredskap?
  • och
    I Blackrose I skrev 2011-11-04 09:54:07 följande:
    Det smittar av sig när jag har dig och Aynrand som sällskap. Tungan ute

    Puss.

    (Jag är egentligen skiträdd. Ska iväg till apoteket snart och köpa en gravtest. Har inte sovit en sekund inatt. )
    Men snälla, söta du, det är säkert ingen fara. Nalle

    Du har avgiftat kroppen, och den vill ha nyttiga saker bara. 
  • och
    Nice Girl Wrong Place skrev 2011-11-04 11:13:11 följande:

    Jag vet
    Men snälla låt mig upprätthålla min oskyldiga attityd utåt, eller är det redan för sent? 
    Klart det inte är försent. Obestämd
  • och
    lille Birger skrev 2011-11-04 12:25:04 följande:
    Min mamma lagar mycket god köttfärspaj, hon är jätteduktig! Hjärta
    Mammor som kan laga mat är bra att ha.  
Svar på tråden Trash-tråden