• Modesty Blaise

    Dagis o BVC gick bakom ryggen på oss och tvingade på oss ett möte

    Anonym (Besviken) skrev 2011-09-01 13:53:38 följande:
    Nä, hon är inte dubbelt så tjock som hon skulle vara. Fast edt lät som att de nästan tyckte det, och det är konstigt tycker jag att de tycker det är fel att barn vill äta och tycker om mat. Ska man inte låta henne äta då så att hon är hungrig ist???? Är man bra förälder då????
    Jag tror knappast att det är vad de menar. Snarare är det väl så att de är angelägna om att ni ska få reda på vad som är rätt kosthållning och lämpliga intervaller i ätandet och förstås också att ni ska kunna få hjälp med att se till att aktivitet och rörelse står i proportion till vad och hur hon äter. 

    Det finns förresten många situationer under ett barns uppväxt där man som förälder måste både säga nej och avleda eller erbjuda alternativ till vad barnet själv vill göra (eller för all del äta).  
  • Modesty Blaise
    Anonym (Besviken) skrev 2011-09-01 13:58:50 följande:
    Hon hade fyraårskoll förra månaden och då var hon 105 cm och vägde 31 kilo. Hon är lite rund på magen men det är ju bara för att hon äter mat och tycker om det.  Skulle ni säga att era barn inte fick bli mätta kanske????
    Det ger er dotter ett BMI som placerar henne inom fetma-spektrat. Det är förstås ett problem för ert barns hälsa.
  • Modesty Blaise
    Anonym (hej) skrev 2011-09-01 14:38:29 följande:
    Ingen frukost hemma skriver du, är inte välling och macka frukost? sen frukost igen på dagis! Sen frukt, lunch, mellis på dagis, ja, det låter väl ok. Men sen HEMMA: fika ,middag och kvällsmat! Det låter mycket tycker jag!
    Tycker också det är mycket. Dessutom säger beskrivningen inget om mängderna vid varje tillfälle och heller inget om hur proportionerna ser ut på tallriken. 
  • Modesty Blaise
    Anonym (Besviken) skrev 2011-09-01 14:48:24 följande:
    Fast hon skulle ju alldrig bli mätt på så lite. På dagis kan hon äta två mackor till frukost och mellis sen säger de att hon inte får mer. Inte så konstigt att hon är jättehungrig när hon kommer hem sen och att vi måste fika då. Samma till lunchen på dagis så får hon för lite mat.  Alla barn äter ju inte lika mycket men på dagis så bestämmer de hur mycket de ska ge barnen och de som behöver mer får inte det.
    Det är fel tycker jag.
    Hemma dricker hon mjölk till maten och på dagis vatten eller mjölk. Bara på helgerna dricker vi läsk eller om vi är på fest eller äter ute på Mcdonals eller så.
    Vi äter inte så jättemycket grönsaker för vi tycker inte om det och då är det svårt att ge dottern det men vi brukar ge gurka och coktiltomater, och så frukt då.
    Men hur mycket menar du är normalt för en fyraåring att äta till frukost då? Mer än två smörgåsar?
    Du kan inte ens överväga att det nog är så att du har en förvrängd uppfattning om vilka mängder som är lämpliga för barn i den åldern? Hon är ett fyraårigt barn, inte en asfaltsläggare eller skogsarbetare.  
  • Modesty Blaise
    Anonym (bvc-samtal) skrev 2011-09-01 16:05:19 följande:
    Jo det såg jag, och skrev att det inte var samma bvc-sköterska, borde nog varit tydligare.

    Det jag ville ha fram är att vissa bvc-sköterskor drabbats av fettnoja.
    Men i TS fall så är det ju berättigat att bvc lägger sig i
    Kanske inte rätt tråd att belysa den saken i?

    Här handlar det om en mamma (och en pappa) som helt verkar sakna insikt i vad som faktiskt är ett direkt hälsofarligt tillstånd för deras 4-åring. Det de behöver höra är att flickan inte är bara lite rund och att de bör ta till sig av informationen och oron som förskolan och BVC gett uttryck för. 
  • Modesty Blaise
    Maddex skrev 2011-09-01 18:47:00 följande:

    jag har inte orkat läs t vad TS har och inte gjort, men av det jag läst så tycker JAG att BVC överreagerat.


    Vad tycker du är en adekvat reaktion från BVC:s sida när de träffar en gravt överviktig fyraårings föräldrar?
  • Modesty Blaise
    Maddex skrev 2011-09-01 19:04:59 följande:
    Att man säger till föräldern att barnet behöver ändrade matvanor för barnet är överviktigt och vad för risker som finns OCH kanske hjälpa till med vad för typ av mat och regelbundna tider samt motion. Som sagt jag har inte läst allt vet ej hur Ts regerat eller sagt och gjort till BVC. MEN skulle hon skitit i det gång på gång och man ser ingen förändring DÅ förstår jag att dom kan bli oroliga, men då kan man som mamma säga att jag behöver hjälp för det fungerar inte för mig eller mitt barn. Att byta matvanor är inte så jäkla lätt.
    Men det är ju direkt korkat av dig att uttala dig i en tråd vars ursprungsinlägg du inte ens orkat läsa. Det står i trådstarten att BVC påtalat detta tidigare. Det står också att TS och flickans pappa sagt att flickans vikt inte är något problem och det är också vad TS länge vidhöll i den här tråden. 

     
  • Modesty Blaise
    Maddex skrev 2011-09-01 19:14:46 följande:
    Ursäkta! har inte jag samam rättigheter att skriva min åsikt eller är det regler på att man måste läsa igenom hela tråden elelr är det enbart för DIN bekvämlighet?
    Men du läste ju inte ens det första inlägget? Jag talar om ett inlägg och ja, det får väl ändå anses vara väl ett minimikrav att du ska ha läst vad tråden handlar om innan du kommenterar den. 

    Hur klarar du dig annars i livet? Går du till bilprovningen när du ska köpa mjölk?  
  • Modesty Blaise
    Maddex skrev 2011-09-01 19:22:35 följande:
    För det första jag skulle knappast göra något för att de ska kännas bättre för lilla dig. Jag klarar mig galant här ilivet hur klarar du dig kräver du att folk ska göra vissa saker för att det passar dig? Livet kretsar inte kring dig lilla gumman. 
    Låt mig bryta ner problematiken i mindre beståndsdelar åt dig.

    Du och jag klickar oss in på ett forum.
    Du och jag öppnar en tråd.
    Jag läser vad trådstartaren har skrivit i inlägget överst i tråden, eftersom det inlägget behandlar ämnet som trådstartaren vill diskutera (eller fråga om).
    Du läser det uppenbarligen inte.
    Du och jag svarar båda i tråden.
    Jag responderar på vad som framkommit i trådstartarens första inlägg.
    Du gör det inte eftersom du inte vet vad han eller hon har skrivit, du skriver en åsikt vilken som helst. I det här fallet skriver du att BVC överreagerat. 

    Det här som att höra Buster Keaton tala. 
  • Modesty Blaise
    Maddex skrev 2011-09-01 19:38:41 följande:
    För att få din lilla hjärnkapacitet att förstå vad jag menar så förklarar jag så här. JAG läste vad TS skrev det som står högst upp för jag orkade inte gå igenom allas åsikter. SKrev att jag tyckte att BVC överreagerade, då jag och med flera har dålig erfrenhet av BVC. JAg har som sagt ingen som helst aning vad hon gjort sagt eller nånting till BVC. Dåligt av mig att inte läsa igenmom det , Fine!. Det jag menade med det hela är jag vet hur jävliga BVC kan vara, då dom går efter en jävla mall att ett barn ska va efter en docka!.
    Ja, jag ser nu vad som gått fel i vår kommunikation. Jag når helt enkelt inte upp till din nivå. Och med det får jag väl ge mig, jag känner att jag annars riskerar att göra bort mig totalt. 
Svar på tråden Dagis o BVC gick bakom ryggen på oss och tvingade på oss ett möte