• Anonym (hej)

    Dagis o BVC gick bakom ryggen på oss och tvingade på oss ett möte

    TS: Jag förstår att BVC och dagis reagerar som dom gör. Helt rätt av dom att kalla till möte. De vill er och eran dotters bästa. Din dotter är överviktig. Jag har räknat ut att hennes BMI ligger på 28.1. Gränsen för fetma går vid 30! Snälla du, förstå att hon behöver hjälp med sin vikt!

  • Anonym (hej)
    Anonym (Besviken) skrev 2011-09-01 14:34:15 följande:
    Hon äter inte konstigt. Vi äter ingen frukost hemma men hon får välling och macka innan dagis och sen äter hon riktig frukost på dagis med de andra barnen. En frukt på förmiddan och sen lunch på dagis och mellis på dagis. När vi kommer hem så fikar vi lite innan pappan kommer hem och då äter vi vanlig middag.
    Sen innan hon lägger sig så får hon macka och kräm eller flingor och fil och macka.
    Ungefär så äter vi varje dag.
    Ingen frukost hemma skriver du, är inte välling och macka frukost? sen frukost igen på dagis! Sen frukt, lunch, mellis på dagis, ja, det låter väl ok. Men sen HEMMA: fika ,middag och kvällsmat! Det låter mycket tycker jag!
  • Anonym (hej)
    Anonym (Besviken) skrev 2011-09-01 14:48:24 följande:
    Fast hon skulle ju alldrig bli mätt på så lite. På dagis kan hon äta två mackor till frukost och mellis sen säger de att hon inte får mer. Inte så konstigt att hon är jättehungrig när hon kommer hem sen och att vi måste fika då. Samma till lunchen på dagis så får hon för lite mat.  Alla barn äter ju inte lika mycket men på dagis så bestämmer de hur mycket de ska ge barnen och de som behöver mer får inte det.
    Det är fel tycker jag.
    Hemma dricker hon mjölk till maten och på dagis vatten eller mjölk. Bara på helgerna dricker vi läsk eller om vi är på fest eller äter ute på Mcdonals eller så.
    Vi äter inte så jättemycket grönsaker för vi tycker inte om det och då är det svårt att ge dottern det men vi brukar ge gurka och coktiltomater, och så frukt då.
    Två mackor räcker väl för en 4 åring. Får för lite mat till lunch? Nja, har svårt att tänka mig det. Hon får nog vad en 4 åring behöver men med tanke på hennes vikt så kan hon säkert äta som en vuxen nästan! Helt rätt av dagis att inte ge henne mer. Mc donald helger... Ja, det säger väl sig självt att det inte är bra för henne. Inga grönsaker! Inte bra!
  • Anonym (hej)

    TS: Får jag snällt fråga dig vad du och din man/sambo väger?

  • Anonym (hej)
    Anonym (Besviken) skrev 2011-09-01 15:35:31 följande:
    Ja, vi är överviktiga och det var väl det svaret du ville ha. Jag är 160 lång och väger 116 kilo och min man är 185 lång och väger 135 kilo. Ja jag vet att  det är fel och jag vet att vi måste göra nåt åt det men jag tycker inte att min dotter är så tjock som ni säger.
    Nej , det var inte det svaret jag VILLE ha, men jag ANADE det. Då förstår jag lite mer varför din dotter väger som hon gör. Och jo, din dotter är tjock/överviktig! Snälla inse det. Som jag skrev förut, hennes BMI är på gränsen till fetma.
  • Anonym (hej)
    MammaHela skrev 2011-09-01 16:13:59 följande:
    Nej, för barn går gränsen för fetma på 19, hennes dotter ligger nästan 10 över fetma =(
    Ok. Ännu värre!
  • Meddelande borttaget
  • Meddelande borttaget
  • Meddelande borttaget
  • Meddelande borttaget
Svar på tråden Dagis o BVC gick bakom ryggen på oss och tvingade på oss ett möte