• Billabong

    Glömde svara på sakfrågorna...

    För att maximera jämställdhetsbonusen ska ni ta exakt 240 dagar vardera av de 480 SGI-dagarna. De 180 Lägsta nivå-dagarna genererar ingen jämställdhetsbonus, så de kan ni fördela hur ni vill utan att det påverkar bonusen

    De 180 extra Fp-dagarna (90 SGI-dagar och 90 LN-dagar) syns inte på ngt särskilt sätt på Fks hemsida utan det står att ni har 660 dagar totalt för barnen.
    Ett tips är att ni föräldrar bestämmer vilken av tvillingarna ni alltid tar ut FP för, så håller ni lättare ordning, Ffa är det viktigt de perioder ni vill ta ut FP samtidigt för varsin tvilling.  

    Och som mandelblomma skrev; huvudregeln är att en förälder kan ta hand om samtliga sina barn, oavsett om de är sjuka eller friska. Att det är tvillingar spelar ingen roll i det sammanhanget.
    Men man KAN få ok på att ta ut TFP (ersättningen vid VAB) samtidigt eller i kombination med FP under särskilda omständigheter, men som jag uppfattat det krävs då att flera barn har magsjuka (eller annan mer omsorgskrävande sjukdom) och/eller att det handlar om riktigt små bebisar. Sjukhusvistelse med intyg om att båda föräldrarnas närvaro krävs ger som sagt också alltid rätt till TFP.

Svar på tråden Föräldraledigt vid tvillingar - jämställdhetsbonus, vabb mm ngn som vet?