• Anonym (vet)

    min dotter har åkt fast för snatteri/stöld

    Var inte helt blind. Ingen kan tvinga en att stoppa saker i väskan. Din dotter kunde ha sagt NEJ men hon tog ett val att stoppa saken i fickan om det verkligen så som hon beskriver. Vanligt är även att man tar en vitlögn för att få saker att se finare ut i den åldern. Stoppade hon saken i väskan, visste hon att det var fel men gjorde det ändå.
    Bästa straffet är att hon inte kan ta körkort, att hon ska betala hennes böter själv, ha register hos polisen och tar konsekvenserna av det hela.
    Vad glad, hon lär sig en läxa hon aldrig kommer att glömma, vilket är bra, hon verkar vara ångerfull. Ibland måste barn få läxan i den hårda vägen, du kan inte göra något men låt henne att vara ungvuxen och ta konsekvenserna.

    Hade själv en vän som intalade mig att gå med henne i stan och rycka till gamla tanters väskor då jag var också 15, 16 år. Vi gick runt och letade efter offer, men när det väl kom nästan till punkten, total vägrade jag och sade "du får göra det ensam, jag vill inte". Jag tog ett beslut, efter det nämnde vännen aldrig mer något sånt framför mig, 6 månader senare bröt jag kontakten med henne. Tror att hon är alkoholiserad idag, möjligen narkoman och har suttit inne. Jag är så glad att jag avstod.

  • Anonym (vet)
    Anonym (orolig mamma) skrev 2011-09-12 11:37:23 följande:
    Jag/hon vet att det är hon som får ta straffet.hon känner sig bara så dum som över huvud taget gjort detta.Javisst är det vanligt med snatteri,men detta kommer nog att räknas som stöld(över 1000 kr).Jag kan tänka mig att det blir högre straff.
    Låt henne ta det och tyck inte synd om henne även om det är svårt att göra det. Förstår att en mammas hjärta blöder då man ser sitt barn må dåligt. Men snatteri är inte hela världen, nu är det jobbigt men sen är det glömd. Bättre att hon får en läxa än hon inte får en läxa och fortsätter med snatterier, sedan knark och alkohol.
    Hon ska känna sig dum och ångerfull.
    Var 16 och gjorde en stor fest hemma hos mig då föräldrarna var bortresta. Saker blev stulna, pengar, filmer,smycken men jag lovar att jag fick läxa för livet. Känner mig ångerfull än idag även då det var 15 år sedan.
    Mamma och styvfar var så besvikna på mig, jag fick jobba på helger och betala tillbaka en hel del av det som blev stulet. Efter händelsen ordnade jag aldrig fest hos mig, och var det fest var det endast personer som jag verkligen, verkligen kände och då mamma var hemma.
  • Anonym (vet)
    Anonym (orolig mamma) skrev 2011-09-12 12:06:27 följande:
    Min dotter mår jättedåligt just nu.Hon ska till sin läkare nu för att öka dosen antidepp.Vi är inte arga på henne efterssom vi vet att hon bara mår ännu sämre då.För ett år sedan så gjorde hon ett självmordsförsök,så hon har fått mycket hjälp från bup mm.Det självmordsförsöket var så allvarlligt så det bara handlade om minuter om hon skulle överleva=(
    Oj Rynkar på näsan Hoppas att hon får den hjälp hon behöver.
Svar på tråden min dotter har åkt fast för snatteri/stöld