• saju

    min dotter har åkt fast för snatteri/stöld

    Hur mår din dotter? Ofta är sånt ett rop på hjälp, mer eller mindre.
    Såg nu att du skrivit att hon äter antidep.
    Jag har varit där själv, och förmaningar och liknande kommer inte att hjälpa. Se till att hon hittar en bra samtalskontakt som ger henne något mer än en timmes tidsfördriv, gärna utanför barn o ungdomspsykiatrin... Av egen erfarenhet är dem inte de bästa.

    Hon kommer inte att få vänta med körkort, det är enbart om det är trafikförseelser hon har prick för. Och pratar du med åklagare, berätta att din dotter mått dåligt under en längre tid och att hennes antidepressiva inte har full effekt än (beroende på vad det är för typ), så kanske han/hon fattar beslut om åtalsunderlåtelse.

    Lycka till, och hoppas att din dotter kommer må bättre!

  • saju
    Anonym (orolig mamma) skrev 2011-09-12 12:06:27 följande:
    Min dotter mår jättedåligt just nu.Hon ska till sin läkare nu för att öka dosen antidepp.Vi är inte arga på henne efterssom vi vet att hon bara mår ännu sämre då.För ett år sedan så gjorde hon ett självmordsförsök,så hon har fått mycket hjälp från bup mm.Det självmordsförsöket var så allvarlligt så det bara handlade om minuter om hon skulle överleva=(
    Känner igen det. Har själv varit där och vänt.
     Vet ni orsaken till varför hon mår så dåligt? Det är ju viktigt att komma till roten av problemet. Känner hon att kontakten med BUP hjälper henne?
  • saju
    Anonym (orolig mamma) skrev 2011-09-12 12:33:48 följande:
    Bup har berättat att hon har utmattningssyndrom.Det är en av orsakerna.min dotter har alltid velat vara duktig i skolan,kämpat och kämpat för att få de bästa betygen.Har musiken som sitt stora intresse,uppträdde mycket förr men orkar nu inte längre.Förr vilade hon typ aldrig och sov bara några timmar på natten.Vi har aldrig haft höga krav på henne,snarare försökt att stoppa henne när det varit för mycket osv.pus att mitt i alltihopa så var det en nära släkting som dog,som hon hade jättebra kontakt med.Hon ska få mer tid hos bup nu
    Det viktigaste är att hon mår okej. Uppenbarligen vet hon att hon gjort fel, så fokusera på att underlätta för henne så att hon slipper ta till sånt beteende för att visa att hon inte mår bra.
    Säger hon att Bup hjälper henne? Om inte, så se till att hon får en kontaktperson eller liknande. Det kan vara bra att ha en närmare kontakt i vardagen som man träffar och gör saker med, fikar eller liknande. På bup blir det lätt stelt och opersonligt, en envägs relation ger ofta inte mycket.
  • saju
    Anonym (orolig mamma) skrev 2011-09-12 13:52:54 följande:
    Hon vet att vi har koll på hur hon mår.Vi har inte gjort något annat än att underlätta för henne det senaste året.Hon har fått all uppmärksamhet osv.....Det är inte därför hon snattade.Hon förstår inte själv hur hon kunde vara så dum.När hon kom hem från förhöret så var hon så ångerfull.Hon erbjöd sig att sälja alla sina musikinstrument för att betala böterna som hon kommer att få.och jag lovar,mister hon sina instrument så är hennes liv slut.Musiken är hennes allt.Så det är självklart att vi inte kräver att hon ska sälja något.
    Hon har fått beviljad en kontaktperson av soc,för ett ÅR sedan.Hon har fortfarande inte fått någon,det är väldigt svårt att fått tag i kontaktpersoner som passar.Och ännu svårare att hitta dom själv
    I det läget gäller det att pressa socialen... Har du pratat med dem? Visst är det svårt, men det går. Det finns iallafall i Lund något som heter Familjecentrum, som tillhandahåller kontaktpersoner. Nu vet jag inte var ni bor, men det borde finnas någon motsvarighet.
    Det är en jobbig situation för alla inblandade kan jag tänka mig, har du som mamma någon att prata med också? Det är ju viktigt att du vet hur du ska bemöta hennes beteenden.
Svar på tråden min dotter har åkt fast för snatteri/stöld