Inlägg från: nellepelle76 |Visa alla inlägg
  • nellepelle76

    Vi som fick barn runt 20 aug och var jävligt bra på det!

    Kan inte heller lägga till mig :)

    Nellepelle76(Ulrika)- Lucas född 26Augusti (12 dagar över tiden),fjärde barnet

    Kul med en ny tråd :)   

  • nellepelle76

    Funkar de där semper magdropparna ?Köper man dom på apoteket ? kostar ?Min lille har oxå mycket magknip...

  • nellepelle76

    Jag gick upp 14 kg,har kvar 3-4 kg ... så kilona rinner av en känns det som :))

    Däremot e jag sugen på söta saker HELA tiden och äter dom oxå :) Äter stora potioner mat oxå :) Men jag tror att man blir sötsugen för att man behöver den enegin av allt nattvak och så,så därför lägger man inte på sig det kanske... :) Gäller väl att inte fortsätta äta så sen när livet stabiliserat sig sen bara :)

    Så pepp a varandra att röra på oss å äta riktigt e kanske inte fel :) Goda recept kanske :)    

  • nellepelle76

    hallå alla :)

    Jag har massor med mjölk o min lille växer så det knakar ,men har börjat ge ersättning på kvällen för han ville äta hela nätterna så nu e det bättre.. mycket ont i magen har han oxå så igår provade vi semperdropparna, han har sovit bra inatt men vet inte om det var deras förtjänst....tar det ett tag innan de hjälper kanske ???Någon som provat dropparna ??
    Annars trivs grabben bäst med att ligga i mammas famn men i morses fick jag tom äta frukost utan bebis i famnen ,då låg han under babygymmet på golvet å var nöjd en lång stund ,lyx för mamma :) Idag blir lillkillen fyra veckor ,tiden går så fort :)  

  • nellepelle76

    Var ett tag sedan jag kollade in här :) Min lille Lucas e nu 1 månad och 1 vecka, oxå han en liten kräkis.Jag e inte van vid det alls då mina andra tre barn aldrig kräktes :)En hel del magknip har han oxå,provade miniform och sempers magdroppar men tyckte det blev värre så slutade igen.
    Han får ersättning en gång på kvällen och ibland en skvätt på eftermiddan, vissa dagar äter han hela tiden så man e ju gött öm i tuttarna :/
    Idag ska jag försöka baka kanelbullar så hoppas han e på gott humör då :))Ibland skulle man behöva ha fyra händer när man ska laga mat å sånt...Nån som känner igen sig ??  

  • nellepelle76
    mariab85 skrev 2011-10-05 07:56:37 följande:
    Kakmonster: det finns speciella flaskor som gör att inte maten kommer så fort. Har flera kompisar som haft skrikiga barn, men som blivit bättre när de använt flaskan.
    Vad heter den flaskan ??MIn åpne grabb skulle behöva ha en trögflytande flaska så han slipper suga i sig så han sätter i halsen....
  • nellepelle76
    BeccyBoop skrev 2011-10-05 04:00:32 följande:
    Det var ju själve fan vad jag ska få knutor i brösten och början till mjölkstockning så fort Olivia inte ätit på tre (!) timmar! Mina bröst ser helt deformerade ut och ja - det är INTE skönt!

    Ovanpå detta så har jag fått ont i halsen, låter som en kråka när jag snackar! Roligt när man ska på minisemester på torsdag.....

    Nä, nu har Mini käkat färdig och snarkar gott, dags för mig att sova lite!
    Ett tips , duscha tuttarna i varmt vatten så åker en del mjölk ut o knölarna släpper... eller köp fetvadd och klä in i något tunt tyg o lägg runt brösten,super... inte så snyggt dock :))
  • nellepelle76

    Var på bvc igår å killen min växer så det knakar =) 6 veckor gammal 6300g å 62,5 cm lång :)
    Är NAN bättre mot gasiga magar ,har ni märkt stor skillnad ??Kanske man ska prova den efter detta paketet då.Han får bara en flaska ersättning på kvällen men funderar på att byta ut nåt mer mål för han blir nöjdare av det. Men vill ju inte att det ska bli mer ont i magen än vad han redan har ... 

  • nellepelle76
    pysselpussar skrev 2011-10-06 20:54:47 följande:
    Åh Gud! Hur mänga dagar krävs för att öka på maten när man ammar? My nipples
    brukar på mig typ ta 2-3 dagar...låt bebisen suga ofta så ökas det på ganska snabbt.Håll ut bara :)ömma bröstvårtor e snart ett minne blott =)
  • nellepelle76
    pysselpussar skrev 2011-10-10 14:48:15 följande:
    Mariab85: har provat att alternera som du gör, men hittills har liv kräkts så. Men nu provar vi semper lemolac verkar funka bättre.

    Det viktigaste e nog att inte känna att man MÅSTE amma ,det blir bara en inre stress så funkar det ännu sämre :) mitt första å andra barn amma jag helt till 6 mån å delvis till typ 9 mån ett år.Med tredje så fick jag influensa när han var 2-3 månader så då försvann typ mjölken, så ammade bara natten sen till han var 6 månader. Nu med nr 4  så började jag när han var 3 veckor med att ge ersättning på kvällen för han ville snutta hela tiden på natten å det funkar mycket bättre...Gör det som känns bäst för dig å din lille...

    Jag använder oxå semper Lemonlac och funkar bra...men funderar på att prova NAN eftersom han har en del magknip,så kanske kunde det bli bättre med det...  

Svar på tråden Vi som fick barn runt 20 aug och var jävligt bra på det!