Inlägg från: Naijna |Visa alla inlägg
  • Naijna

    Vi som fick barn runt 20 aug och var jävligt bra på det!

    Jag har ingen Iphone men kan inte mer för det :p

    Naijna, Ebba född 6/9 BF+8 

  • Naijna
    molly50 skrev 2011-09-16 13:48:11 följande:

    Hmm,sonen har plötsligt börjat matvägra. Han var väl inte så jättebra på att äta tidigare heller,men hade i alla fall börjat bli bättre. Men den senaste veckan har han varit lite upp och ner,enligt dagis. Han har ätit dåligt även där och även bråkat lite med en kompis. Funderar på om det kan ha blivit lite för mycket för honom när vi varit på sjukhuset en hel vecka med dottern och knappt fått träffa honom. (Han blev ju förkyld precis då och fick inte komma på besök på neonatalen) Hoppas det blir bättre nu då vi är hemma igen. Det räcker med sjuka barn för ett tag nu. *S*

    Nå´n mer som har eller har haft liknande problem med syskonen till era barn och hur gick det för er? 

    Jag är då en hönsmamma utan dess like! *S*  


    Ett syskon är ju en jätte stor förändring för hela familjen och om man dessutom drabbas av sjukdom och separation som ni gjort så är det nog inte alls konstigt om det blir en reaktion hos storebror. Jag tror inte att ni behöver göra så stor sak av det, ge hans den uppmärksamhet han är van vid, låt han vara delaktig med sitt nya syskon och när han märker att livet rullar på så kommer blir nog allt som vanligt igen :) 

    Någon som har några tips mot torr hud på bebisen, över hela kroppen och det klassiska "jag är väldigt glupsk och sväljer mycket luft = ont i magen"

    Hihi, tredje barnet och jag har aldrig haft så många frågor och funderingar tror jag :p 
  • Naijna

    Har masserat henne med olja i 3 dagar och igår var det som om jag hade peeling, massa hud följde med, nu ser hon så mycket bättre ut :) Hon hade inte heller något fosterfett med sig ut. 

    Har också haft en tjej med kolik så man borde vara "proffs" efter att ha testat miniform, semper, att sluta äta diverse grejer men man glömmer fort hur det var :/

    Tycker så synd om henne när hon knorrar i ett och verkligen tar i :(

    Igår var en riktigt jobbig dag och hon hade så svårt att somna, idag har hon sovit hela dagen och har tvärtom svårt att vakna :p Sambon tror att vi får en vaken natt men jag lever in i det sista på att hon tar igen gårdagen :)

    För visst sover bebisar en hel dag och sen en hel natt på det ? :p

  • Naijna

    Va ni har skrivit, kul för mig som har en riktig tråkdag. Mellersta tjejen hade feber inatt och höll sin kära far vaken ändå är det jag som är trött idag? Vi har iaf hållt oss inne idag, febern är som bortblåst tack och lov men regnet gör sitt. 

    Nu börjar grannbarnen ramla hem så ungarna stack ut och jag ska öppna "livet deluxe" och börja sträckläsa! Eller ja några sidor innan Ebba vaknar  :p

  • Naijna

    Lilla idisen: Jag kände av det du beskriver samt en ordentlig värk på det efter min andra dotter, inte efter förlossningen men efter jag haft sex. Ibland hade jag så ont att jag knappt kunde gå, det höll i sig ända fram till nästa graviditet. Nu har jag *peppar peppar* inte känt något sen förlossningen men jag har funderat på om det kan ha med musklerna att göra? Iofs borde ju de kanske inte vara tipp topp just nu Obestämd  Skulle också gärna vilja veta vad det kan tänkas bero på. 

    Molly50: Oj, 3 kg? Då måste du ha gått ner en massa annat under graviditeten, för en graviditet i sig väger väl en 10 kg?
    Jag gick upp säkert 17 kg och har väl gått ner det mesta men vill ner ca 5 kg till, de sista envisa som jag inte lyckades med efter andra barnet.

    Har börjat promenera lite på dagarna men konditionen skulle ju kunna tillhöra en astmasjuk 80 åring...  

  • Naijna

    Livet som 3 barnsmamma lämnar inte mycket tid till datorn inte. 

    Äldsta åkte på magsjuka förra veckan, så klart när sambon jobbade sent så jag stod med henne som kräktes på toaletten, en liten bebis som skrek från sängen och en mellantjej som dragit ut någonstans och jag visste inte var! Snacka om att man önskade att man kunde klona sig just då! Men man klarar det mesta!

    Amningen funkar bra nu tycker jag, hade ju sjukt ont första veckan, sårig och så öm, stackars Ebba fick blodblandad bröstmjölk :(
    MEN hon sätter i halsen, riktigt ordentligt för jag måste vända henne upp och ner och blåsa henne i ansiktet för att hon ska börja andas igen, sen blir hon riktigt andfådd :( Någon som har något tips på hur man ska få de små liven att inte vara så glupsk?


    Kakmonster skrev 2011-09-28 12:17:46 följande:
    Är det bara jag som har en amning som är helt åt skogen, dvs obefintlig? Sonen kan inte ta rätt tag, har torsk, så jag har så ont att jag skriker!! Sen blir vårtorna alldeles intyckta av bh/amningsinlägg, så när jag skall pumpa eller sonen suga och dom skall återgå till normal form igen, så spricker skinnet så jag blöder runt om. Smörjer med bröstmjölk och Purelan, men har tappat gnistan nu... Känns för jävligt. Vill kunna amma! Vi skall till amningscentrum på SÖS i em, men det känns meningslöst.

    *deppig, med gråten i halsen*
     Fick du någon hjälp på SÖS? Har tyvärr inga bra tips men jag hoppas verkligen för din skull att du får bukt med det!
  • Naijna
    Kakmonster skrev 2011-09-28 22:26:36 följande:
    Var på amningscentrum idag, som sagt. Tog odlingsprov (på mig) för svamp och ett för bakterier. Får svar på måndag och ev anitbiotika el "antisvampmedel". Har sprickor runt bröstvårtorna som måste få läka innan vi testar nån mer amning el pumpning. Får endast handmjölka lite. Testade lite amning, ca en minut/bröst kl 14:30 och jag hade fortfarande ont vid 19-tiden! Det liksom ilar långt in i bröstet.
    Vi får väl se vad som händer, men nu skall jag gå runt med såna här www.babyland.se/vartskydd-sar-par-medela_x_ME... så vårtorna inte skall vara intryckta och svettiga bakom amningsinlägg. Skall tillbaka om två veckor. Förhoppningsvis är brösten bättre då så vi kan öva amningteknik.

    Naijna, min son (som äter ur flaska) är superglupsk och sätter i halsen, får ingen luft och blir andfådd, han med. Har svårt att koordinera andningen med att suga/svälja. Gäller bara att man är på sin vakt och lyssnar /tittar på honom då han äter. Hoppas han blir lugnare snart...
    Va bra att du sökte hjälp tycker jag! Ska du pumpa nu eller tror man att amningen kommer fungera ändå sen? Det finns ingen risk att det sinar tänkte jag?

    Det är riktigt läskigt när de sätter i halsen ..  
Svar på tråden Vi som fick barn runt 20 aug och var jävligt bra på det!