• Afla

    Vi som fick barn runt 20 aug och var jävligt bra på det!

    Fortsättningstråd nu när alla bebisar har anlänt. Detta är tråden för oss som stöttade varandra under graviditeten, samlade självförtroende tillsammans och som helt enkelt var väldigt bra på att föda barn runt 20 augusti 2011.

    Tråden för oss som gravida:
    www.familjeliv.se/Forum-2-13/m59979992.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-09-29 19:13
    * little juno (Josefine) - Märta född 16 aug (-7 dgr), andra barnet
    * Afla (Caroline) - Signe född 16 augusti (-2dgr), andra barnet
    * Lilla My21 (Zara)- Alwa född 20 augusti (-1dag) andra barnet
    * Nicholasmamma (Tina) - Alexander född 22 aug (+4 dgr), tredje barnet.
    * StinaNyman (Sarah) - Åke född 23 aug (+6 dgr), första barnet
    * Cleopatra03 (Liz) - Jolie född 24 aug (+4 dagar)
    * Nellepelle76 (Ulrika) - Lucas född 26 augusti (+12 dgr), fjärde barnet
    * Hanna 681 (Hanna) - Gustav född 27 aug (+7 dagar), andra barnet
    * auroura (Marina) - Ludwig född 28 aug (bf+8), andra barnet
    * Kakmonster (Ann) - Marwan född 28 augusti (+2 dgr), andra barnet.
    * BeccyBoop (Rebecca) - Olivia född 29 aug (+7 dgr), andra barnet
    * Chariots (Erica) - Alexander född 30 augusti (+4 dgr), första barnet
    * Sommartjej 77 (Anna) - Smilla född 30 aug (+8 dgr), tredje barnet
    * Fbirgers (Frida) - Nea född 30 augusti (+8 dgr), andra barnet
    * mariab85 (maria) -Alice född 1 september (+4 dagar)
    * Mammansamma - Ellen född 2 september (+7dgr)
    * Naijna - Ebba född 6 septeber (+8 dgr)
    * molly50 (Anna-Lena) - Flicka född 7 september (+13 dgr), andra barnet
    * Siie (Sofie) - Julie född 7 september (+4 dgr), andra barnet.
    * Lilla idisen (Ida) - Liv född 12 september (+ 16 dgr)
    * Sunshine01 (Frida)- Pojke född 14 september (+14dgr), andra barnet

  • Svar på tråden Vi som fick barn runt 20 aug och var jävligt bra på det!
  • sommar 77

    hej alla!


    Pust , idag har Smilla varit orolig, somnat till små stunder men vaknat upp av magont, hon tar i och bajset kommer, men hon verkar ha ont, så det där med sempers magdroppar måste jag köpa!


    Tack och lov sover Smilla jättebra på nätterna, det gör ju att man orkar med dagarna.


    Ha en bra dag, i Stockholm regnar det så det har varit skönt att vara inne idag:)

  • Naijna

    Va ni har skrivit, kul för mig som har en riktig tråkdag. Mellersta tjejen hade feber inatt och höll sin kära far vaken ändå är det jag som är trött idag? Vi har iaf hållt oss inne idag, febern är som bortblåst tack och lov men regnet gör sitt. 

    Nu börjar grannbarnen ramla hem så ungarna stack ut och jag ska öppna "livet deluxe" och börja sträckläsa! Eller ja några sidor innan Ebba vaknar  :p

  • BeccyBoop
    Kakmonster Har inte pojkar men har flera väninnor som har det. Och min ena väninna la alltid en handduk (du vet sån från IKEA, 10 st/25 kr) över snoppen när hon bytte. Den fick ta det värsta om i fall att hennes son fick för sig att kissa i det fria! 

    sommartjej 77 Här är en till som har svårt att sova och ont i magen. Olivia har hållit på så i snart 1 vecka, börjar dock bli bättre efter jag helt uteslutit chokladen och koffeinet! 
    It's something unpredictible, but in the end it's right
  • pysselpussar

    Nån mer än jag som känner ett tryck neråt, mot underliv och rumpa? Nån slags tyngdkänsla? Bör man va orolig tror ni, eller är det bara så när man är nyförlöst för en vecka sen?? Vill helst slippa ha nån rotandes där nere nu, va nog med det efter fl...

  • Mammansamma

    Jag sitter också med iphone... Mammansamma - Ellen 2 september bf+7 Mitt första barn är en pojke och jag minns både kissat och den onda magen. Så jag skippar stark mat, bönor, linser och kikärtor samt rå lök. Tråkigt men vad gör man. Hoppas slippa ge upp mjölkprodukter. Dottern har börjat få ont i magen nu och gråter jättemycket innan det brakar i blöjan och hon bajsar massor. Det blir ju dyrt för oss haha Mat är jag knappt sugen på men choklad och kakor kan jag äta oändligt mycket av. Under graviditeten fick jag mitt livs första hål i tanden! Jag får tvinga i mig mat så dottern får i sig ordentlig och varierad näring.

  • molly50
    Afla skrev 2011-09-18 21:29:00 följande:
    Känner också igen det där med pojkar som kissar överallt :-P, min förste är en pojk. Nu rinner det bara rätt ner när man lättar på blöjan, skönt att slippa ducka för kisset. Men hon kan skjuta iväg bajs rätt långt istället .

    Är det någon mer än jag som är vrålhungrig? Jag tror att jag skulle kunna äta konstant, är jämt sugen på något. Så mycket energi och näring behöver hon ju inte så att jag ska behöva äta hela tiden. Eller?
    Samma sak med min tös. Hon kan skjuta iväg bajs rätt långt iställlet! *S* En gång lyckades hon bajsa pappa rakt i handen. *S*

    Jo,jag känner också större hunger nu. Jag gick inte upp mer än 3 kg ungefär under graviditeten och jag var ganska stor innan. Nu har jag tappat 15 kg och hade tänkt försöka hålla det och helst gå ner lite till också. Men det är ju lättare sagt än gjort med denna hunger. Men skam den som ger sig! :)  
    Mattias 2007-05-23 Tös 2011-09-07
  • Hanna 681

    Lilla Idisen: jag hade en konstig tryckkänsla mot rumpan två veckor efter förlossningen pågick det. Blev värre när jag gick mkt. Kändes lite som smärtsam träningsvärk. Blev inte bättre av att min svanskota fick sig en smäll under förlossningen, den är fortfarande ömmen det var det värt :) förstår inte hur man lyckas gå upp så lite under graviditeten, jag gick upp ca.25 kg så har lite att jobba med.

  • Naijna

    Lilla idisen: Jag kände av det du beskriver samt en ordentlig värk på det efter min andra dotter, inte efter förlossningen men efter jag haft sex. Ibland hade jag så ont att jag knappt kunde gå, det höll i sig ända fram till nästa graviditet. Nu har jag *peppar peppar* inte känt något sen förlossningen men jag har funderat på om det kan ha med musklerna att göra? Iofs borde ju de kanske inte vara tipp topp just nu Obestämd  Skulle också gärna vilja veta vad det kan tänkas bero på. 

    Molly50: Oj, 3 kg? Då måste du ha gått ner en massa annat under graviditeten, för en graviditet i sig väger väl en 10 kg?
    Jag gick upp säkert 17 kg och har väl gått ner det mesta men vill ner ca 5 kg till, de sista envisa som jag inte lyckades med efter andra barnet.

    Har börjat promenera lite på dagarna men konditionen skulle ju kunna tillhöra en astmasjuk 80 åring...  

  • Birgers

    Synd att inte sötsaker är nyttigt för då hade vi varit smala hela bunten:) för det är ju sååå gott. Jag har ingen våg så jag vet inte hur det ser ut. Jag gick upp 14 kilo. Ska till BVC idag. Ska väga mig själv oxå, hahha.. Neas mage är i alla fall mycket bättre. Jag kör semper och miniform.

  • Siie

    Jag är också otroligt sugen på sötsaker och kakor.. Jag gillar inte smågodis i vanliga fall, men sista veckan av graviditeten kom det ett sug och nu sitter det i med.. Hungrig är jag med, men matlusten finns inte riktigt där..

    Jag gick upp 24 kg (förra bara 13 kg) hade förra veckan gått ner 10.. Vill bara gå ner ca 20 kg och få behålla 4.. Är rätt smal innan utan några direkt lår och det har jag nu och jag trivs.. Dock får jag inte på mig mina jeans så kan bli dyrt att köpa allt nytt ;)

    Julie har också ont i magen, inte så att hon skriker eller så utan knorrar och tar i hela tiden.. Och hon pruttar massor.. Är säkert något som jag har ätit eftersom det inte är varje dag, men vet inte med mig att jag ätit starkt eller något annorlunda..
    Vi har kört med bara semperdroppar men ska köpa miniform (eller vad det heter) idag och testa..

    Nehe nu ska det matas :)

Svar på tråden Vi som fick barn runt 20 aug och var jävligt bra på det!