• Äldre 22 Sep 17:12
    418520 visningar
    3873 svar
    +1
    3873
    418520

    45 år och planerar IVF

    Hej ni där ute!
    Finns det någon annan "tokig" tjej som liksom jag planerar IVF/genomför IVF mot alla odds i vår ålder? Jag vill gärna få kontakt med er i så fall! 

    Detta är en tråd för oss i så fall. Att bolla IVF metod och mediciner, peppa och stötta och här får ingen finnas som säger att det är lönlöst! Det är det sista vi behöver för det har vi hört så många gånger redan!

    I denna tråd spirar hoppet för oss!

    Skall man välja långa eller korta protokollet, det finns ju för och nackdelar och medicinerna verkar ge olika resultat?
    Har läst och hört att nedreglering (långa protokollet med spray Synarela) inte är bra om man har lite trötta äggstockar. Däremot har jag också hört o läst att om man har lite högt FSH och Östradiol man skall välja rätt cykel. Man bör testa dessa värden på Cykeldag 2. Om de är under 25 och 15 så är det en bra cykel att göra IVF på och då börjar man spruta direkt, samma dag. Annar sär man inne i en "icke fertil" cykel.

    Jag funderar då som så att om man gör långa protokollet så har man ju inte hunnit komma in i en "icke fertil" cykel och påbörjar ju den med fullt understöd av IVF medicinerna.

    Finns det någon annan med samma funderingar och vad har ni fått för rekommendationer av era kliniker kring metod och mediciner?

    Kramar från Lully 

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-06-12 09:37
    Uppdatering 12 juni 2012.
    Så här gick det sen...

    Vi gjorde IVF med egna ägg på Chopenhagen Fertility Center i oktober 2011. Samtidigt fick jag immunbehandling av Dr i Athen, Intralipiddropp och kortison. 3 ägg fick jag ut och 2 blev fina. Den 4 november var TD och JAG PLUSSADE!! På första försöket med immunbehandling!! Jag får immunbehandling hela graviditeten.
    Jag är nu gravid i v 36 och väntar en liten pojke i början av juli.

    Ni kan läsa mer om immunbehandling i min presentation el här:
    www.familjeliv.se/Forum-7-148/m58169429.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-08-02 20:49
    Den 2 Juli 2012 föddes vår efterlängtade underbara älskade lille son!

  • Svar på tråden 45 år och planerar IVF
  • Äldre 22 Sep 22:06
    #4

    Hej Myran6801 och Linköping68!!

    Så roligt att ni hittade tråden!! Välkomna!!
    Ja här kanske men kan säga  mot alla odds pg a åldern kanske men det skall inte vara omöjligt!

    Läs den här länken till exempel:

    http://youcangetpregnant.blogspot.com/2010/04/time-to-update-our-over-40-birth.html

    Det är ju så att den statistik som finns och de erfarenheter som finns grundar sig på "gamla" tider och  behandlingar, eller snarare brist på behandlingar. Det händer mycket inom fertilitets området (IVF) när det gäller metoder och mediciner! Det kanske är så att det är läge att uppdatera statstiken som finns! Den börjar bli föråldrad!

    Jag har i måndags varit nere på Copenhagen Fertility Center. Jag har haft samtal med dem och jag gjorde också en Hysteroskopi för att kolla att allt såg bra ut där inne. Dvs inga myomer etc. 

    De beredda att göra IVF försök på mig. Allt var väldigt  rörigt men de var väldigt vänliga och förstod min barnlängtan! Jag var välkommen hos dem och ingen pratade med mig om att oddsen är låga. Det kunde jag tala om för dem själv, att jag är medveten om det, men vill i alla fall göra en IVF!! (sedan går vi över till ÄD tror jag).

    Jag behövde inte skämmas eller känna mig som nått katten har släpat in. Kände mig Välkommen! Det var en skön känsla!!

    Så nu har jag en inplanerad IVF med spraystart 1 oktober!!!

    Kram Lully

    .

  • Äldre 22 Sep 22:26
    #6

    Det kändes bra med CFC men det var mycket upp till mig. Jag fick själv välja långa eller korta protokollet, vilken medicin jag ville använda etc. Ett stort ansvar!
    Det kändes lite konstig för jag vill ju att de skall säga till mig vad som är bästa metoden för mig utifrån provsvar etc. Jag ahr gjort 5 IVF för flera år sedan och svarade bäst på långa protokollet, fick fina ägg etc. Men det var ju många år sedan, mitt AMH är lågt och FHS svajar ju i min ålder. Jag börjar nu bli tveksam till om jag valde rätt.

    Har också läst på CFCs hemsida om Crash IVF och Japaner modellen. Kan det vara något för oss?

    Jag har nu mailat till dem för att få en second opinion och med frågor om dessa två andra metoder. Jag får se vad de svarar. Annars drar jag igång den 1 oktober.

  • Äldre 23 Sep 08:24
    #8

    Hej Pussesnuttan,
    Ok, du är förlåten! Jag förstår att du vill dela med dig.
    Självklart är ÄD ett alternativ för mig!!! Absolut! Jag har också gjort ÄD en gång som misslyckades!
    Jag står i kö till ÄD i Finland och de har sagt att under hösten kan de nog hitta en donator.
     
    Eftersom mitt problem troligen varit immulogiskt ( enda förklaringen, läs min presentation) och när det konstaterades så tändes ett ljus igen för mig att få barn. Vi hade nämligen gett upp helt. Oförklarlig barnlöshet, även med ÄD! Det var vi det! 

    Om jag kan få immunbehandling under IVF och graviditet så kanske kanske det kan lyckas! När ljuset, hoppet började spira så hos oss, kom också ett litet och tokigt hopp hos mig om att en gång medan jag väntar på ÄD, få prova med mina egna ägg! Vi kanske kanske har tur för en gångs skull! Vem vet! Det är så jag tänker.

    Om nu inte detta går och om jag skulle vara så lyckosam att bli gravid med ÄD så kommer jag vara lika överlycklig som du! 

    Men den här tråden skall inte handla om ÄD. Det finns flera jättebra andra trådar till det. Denna tråd skall hjälpa, tipsa och stötta Mot Åldern och Alla Odds för oss som ändå kämpar ännu en  stund med egna ägg.

    Jag skulle bli jätteglad om du vill dela med dig av hur gammal du var när du gjorde IVF  och vilken klinik du gick till. Hur resonerade din läkare kring långa o korta protokollet och medicineringen med tanke på din ålder.

    Pussesnuttan, Jag är jätteglad för er skull! Snart är förhoppningsvis jag där också! Med egna eller donerade ägg!

    Kram  Lully

  • Äldre 23 Sep 08:33
    #9

    Ja, det här med statistik och odds hos oss gamlingar visst är det ett problem!

    Men jag försöker tänka så här:
    Tänk om det var en allvarlig sjukdom, cancer till exempel. Inte låter man bli att behandla bara för att oddsen är dåliga, eller man var för gammal? Nej, där stöttar man och säger att ge inte upp! Det finns en chans!
    Prognosen beror på de egna förutsättningarna, att ta emot behandlingen, gener, fysik etc. En människa kan inte blandas in i statistik säger man då. Varje individ är unik!

    Tänk om man sa så även vid IVF!!

    Nä, varje människa är unik. Jag kanske har samma chans som en som är 42, eller 40, eller 48 eller vad? Jag vet inte. Det får framtiden utvisa!

    Man kan göra mycket för att förbättra sin fertilitet. Jag gör massor! Jag har gått över till LCHF diet. Minimalt med kolhydrater alltså. (Snabba kolhydrater är itne bra för fertiliteten).

    Jag måste nu rusa till jobbet men jag återkommer under dagen! Jag skall då berätta mer vad jag gör för att förbättra oddsen!

    Kram alla som läser!  

  • Äldre 23 Sep 14:02
    #12
    myran6801 skrev 2011-09-23 10:51:29 följande:

    Lully Hill, vilken trevlig tråd du startat och vad härligt att du delar med dig av tips och idéer. Jag funderar på det där med långa eller korta metoden för när jag pratade med Svend så sa han spontant att jag ska göra korta metoden för de har i princip gått över helt till den på CFC. Jag har ju provat båda och fick ungefär samma resultat men den korta var så mkt snabbare och gav mig mindre besvär när man slapp det där sprayandet. Tycker absolut du skall kolla upp det igen. Läste i en tråd med dem som har lågt amh (men är unga ) om en tjej som är i NY på en klinik som är mkt framgångsrik med just låg-amh:are att där låter de aldrig dessa patienter spraya. Jag har lågt amh, men är ju äldre.......


    Jag är precis som du inne på att ställa mig i ÄD parallellt med att vi gör IVF men jag vet inte vilken klinik jag ska välja. Såg att du står i kö i Finland, får man fråga var och hur du gjorde för att anmäla dig. Som sagt detta är inte min första prio men eftersom tiden går så vill jag sätta igång processen medans vi fortsätter försöka lite till med IVF. Är inte van vid att ge upp,..........Flört


    Hej Myran!
    Tack!
    Vad bra att du fick prata med Svend om det! Jaghar också hört det att det inte är bra med långa protokollet! Ju mer jag funderar villjag göra det korta. Jag måste kontakta CFC igen. De har  tyvärr inte återkommit på mitt mail som jag skickade i tisdags.

    Jag läste om Crash IVF och Japaner modellen på deras hemsida bla. Googla lite på det så får ni se. Det verkar vara något för oss gamlingar. Jag tycker att det är konstigt att CFC inte nämnde det. Jag skall se om jag kan få fram mer info om det här. Är det någon som vet mer om det får ni gärna hoppa in här! 

    Jag har gjort ÄD på AVA i Tammerfors. Jag står i kö där nu också. Jag kan rekommendera dem. Trevligt och bra! De pratar Svenska bara en sån sak

    Kram så länge!
  • Äldre 23 Sep 14:12
    #14
    callimero skrev 2011-09-23 11:48:24 följande:
    Vilket bra initiativ Lully! Jag kämpar fortfarande med hopp om egna ägg. Speciellt som det framkommit på senare tid att vår grundorsak till IVF, grav manlig faktor, kan vara en del av förklaringen att vi inte lyckats. De hävdade envist på Sophiahemmet där vi gjort de flesta försök att ALLT beror på mina ägg.

    På frågan om det kan vara ide´att testa spermadonator nekade de bestämt. De rekommenderade ÄD. Men när vi kontaktat ÄD-kliniker vill de inte göra ÄD med så dåliga spermier utan rekommenderar även donator där med. Känns väldigt tungt att inte fått veta att det kunde vara värt att försöka med mina ägg + donator tidigare men vi vill göra några försök innan vi släpper allt för att se om mina ägg reagerar annorlunda med ideala spermier.

    Ibland känns det oerhört jobbigt att behöva "försvara sig" på frågan om varför man inte gett upp och gör ÄD eller ED. Men det är en resa och process som hos oss alla tar olika tid och form.

    På CFC, som jag instämmer med övrigas erfarenhet av, säger de att så länge man får ut ägg och de bir befruktade så finns chansen. Även om man ska vara medveten om hur chanserna ser ut. Och det ÄR man efter alla år vilket jag fö är oerhört less på att få föreläst för mig för femtioelfte gången!
    Tack vännen och välkommen!
    Jag förstår dig helt och fullt! Jag känner precis som du! Man vill liksom få en ärlig chans med sina egna ägg. helst då tidigare när man var yngre men då det är en möjlighet så vill man ändå försöka med de medl man har! Tekniken går ju framåt och så länge man menstruerar finns där en chans.

    Jag tycker det är konstigt att man bara inriktar sig på kvinnan. Ägg och spermie är ju 50/50 av ett embryo. Att det bara handlar om den ena delen 50% är ju absurt!! Men jag har hör det också - Det är äggen!! Vilket jävla ansvar man lägger på kvinnan. Och vilken skuld om det inte går!

    Nu lyckades vi bli gravida en gång på egen hand som sedan blev missfall. Pg a det och att man inte hittat något konstigt på min man, så har man inte tyckt att det behövs vidare utredning av spermierna (vi har gjort cromosomtest dock) och vi har inte grävt djupare i det. (Men visst en tanke finns i mitt bakhuvud ändå kring detta).

    Håller med dig om att man "måste försvara sig". Det kände jag att jag slapp på CFC! Det var skönt!  

    kram så länge!
  • Äldre 23 Sep 16:11
    #17
    Eileen1 skrev 2011-09-23 14:26:46 följande:
    Hej tjejer, vill bara komma med ett inlägg trots min ålder på 37...jag är enligt läkarna "äldre" och går snabbare mot klimakteriet. Ont om ägg och först Ivf fick avbryts då det bara bildades 2 äggblåsor. Men vi bestämde oss för ett försök till och att vi skulle gå vidare till ÄP om det bara var 2 och chansa på ett guldägg. Vi körde korta båda gångerna då det skulle öka chanserna för bättre kvalitet av dom ägg som förhoppningsvis skulle komma. Menopur max dos. Andra gången fick 5 äggblåsor och där fanns ägg i alla som befruktades men bara ett utvecklades. Nu är jag i v.29 :))) men tankarna kommer ang syskon, tänk om alla ägg är slut nu osv. Hinner vi göra en IVF till innan jag är för gammal...vill inte stressa fram ett syskon utan helst vänta ett par år. Vill gärna följa er trots min ålder( som nu bara är en siffra på pappret en siffra som inte stämmer i detta sammanhang) har hört gott om DK, är glad att vi bor så nära och jobbar där och pratar danska för nästa Ivf lutar åt DK. En väninna gjorde sina försök där och var väldigt nöjd och lyckades till sist med Japanmetoden. Lycka till alla kämpar!!!
    Hej!
    Självklart är du välkommen Eileen1! Om du kan få inspiration och stöd av oss här i tråden och kan delge oss dina erfarenheter är det toppen!

    Kram
  • Äldre 23 Sep 16:27
    #18
    Zinfandel skrev 2011-09-23 14:09:20 följande:
    Hej vänner!

    Jag kvalar inte in här men jag "känner" er alla så jag kommer att följa varenda inlägg här!!

    Lully, får du CFCs nyhetsmail? I det senaste stor det om forskningen kring lågdosstimulering, kanske just för att de fortfarande forskar på det som de inte nämnde det. På hemsidan står att Japaner bara görs på kvinnor -40 men jag var i kontakt med honom om det och det skulle absolut funka efter 40 också.

    Jag håller mig i bakgrunden och håller alla tummar för er underbara tjejer Hjärta 
    Hej vännen!

    Du är jättevälkommen hit du med!

    Jag vet att det står på CFCs hemsida ang priset för ett "japanerpaket" (low cost treatment) är lägre än vanlig IVF och att villkoren är max 40 år. Jag vill veta om åldersgränsen är satt enbart pg a priset, eller vad? varför finns en åldersgräns annars? Jag har nämligen googlat en del och Japanermodellen används främst på äldre kvinnor på end el kliniker utomlands. Jag kan tänka mig betal full pris bara jag får rätt metod för mig!

    Läs här alla kvinnor över 38 och andra låg AMH-are:

      http://www.infertile.com/infertility-treatments/IVF-for-older-women.htm

    Visst känns det som att detta är ett ämne att gräva djupare i!

    Kramis
  • Äldre 23 Sep 16:28
    #19
    myran6801 skrev 2011-09-23 15:55:01 följande:
    Intressant det där med Japan-modellen, men jag har oxå läst på CFCs hemsida att det är för dem under 40. Har ni andra info att det även är för oss 40+? Vi måste få fram mer info om den tycker jag! Är ju betydligt billigare o det är ju bra för det är ju risk att man får kämpa med många försök innan gulägget dyker upp!
    Kolla min kommenar under Zinfandels inlägg ang Japan modellen.
Svar på tråden 45 år och planerar IVF