Inlägg från: Lully Hill |Visa alla inlägg
  • Lully Hill

    45 år och planerar IVF

    Zinfandel skrev 2011-09-29 20:12:06 följande:
    Jag har massor med nålar mm över sen förra försöket om du behöver! Men de var iofs till Menopur, kolla om de ser likadana ut.
    Toppen vännen!

    Det kan väl inte spela någon roll. Det är en glasbehållare man skall köra ner en nål i och hämta upp vätskan. Jag har Menopur hemma ocksåå och det ser likadant ut.

    Får man ut kanylerna på recept eller följer de med medicinen? I så fall fick jag inte med några till min medicin.
    Jag fick Zemfira Einarsson på Strandkliniken att skriva ut detta och hon är minst sagt lite vimsig så jag vet inte om hon gjort fel eller Apoteket.

    kram
     
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Jag är bara jag skrev 2011-09-29 20:25:04 följande:
    Hoppar in: jag har tatt Fostimon och man blandar inte riktigt som Menopur vad jag minns och nålen är inte densamma. Jag får alltid nålar och sprutor av min privata läkare alla gånger jag sprutar. Har också kvar massor med grejer sen alla försök-8 st. hittills,men IVF:andet är ju slut,möjligen,möjligen en insem. till. Det kostar ju knappt nåt och läkaren gör det som en "grej".
    Hej Bara jag!
    Tack för att du svarde! Fick du sprutorna på recept eller fick du dem i handen på kliniken?
    Jag undra för jag funderar på att gå tillbaka till Apoteket och säga att jag måste "verktygen för att kunna ta medicinen"! Och att det får de hjälpa mig att fixa! Tror du det går?

    Zemfira tar nämligen 1200 för ett besök och 500 för att skriva recept via mail.
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Tack för att ni hjälper mig reda ut det här!

    Bara jag, Fasiken vad bra du har det! Håll fast vid den BM!!

    Jag är så gammal så jag kände ett visst motstånd från min ordinarie gyn. så jag gick till en privatläkare. Därför blev det svindyrt!! Nu blir det knepigt att gå till ordinarie gyn. så jag måste kontakta privatläkaren igen.

    Zin: Problemet är att jag vet inte vilken sort jag skall ha, för jag har inte fått någonting som visar el anger nått om kanyler. Jag skall googla lite och se om jag hittar så återkommer jag!

    Kram på er så länge!


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Hej Myran!
    Anledningen är att jag från början har kontakt med Lifeclinic i Athen som skall göra immunbeh på mig under tiden IVF. Från början var det tänkt att de även skulle sköta IVFen. Dr D ordinerade Fostimon o Menopur i kombination. han hade fått bra resultat med de på oss gamlingar. Jag fixade medicinerna o har haft dem hemma. Nu vill jag inte göra IVF i Grekland utan på CFC.
    Jag har också läst att vissa gamlingar svarar bättre på Fostimon el Menopur än med Puregon etc.
    Jag frågade CFC och de sa att jag gärna kunde ta Fostimon som jag har mest av hemma.

  • Lully Hill

    Hej,
    Jag måste försöka få ett recept från gyn på sprutorna. Jag är ganska säker på att gynkliniken inte har det hemma. De är ju inte en IVF klinik. Jag har aldrig tidigare använt dessa mediciner. De är helt nya för mig! Och ingen utbildning hur man gör har jag fått. En av baksidorna med att söka sig utomlands :(
    Tidigare IVFer har gjorts med Puregon! Underbar liten penna används!

    Jag skall inte blanda Meno o Fosti . Det var lifeclinics ide. Nu går jag till CFC pch då blir det Fosti. Jag fick som sagt välja mella Gonal-f Fosti el Meno. Eftersom jag redan hämtat ut Fost sedan tidigare ville jag testa det. Enkelt trodde jag och så hade jag passat på ta ut det inom högkostnadsskyddet. Eva på Strandkliniken på stod nämligen att högkostnadsskyddet fr 1 juli inte skulle täcka fertilitetsmedicin för oss gamlingar. Jag skyndade hämta ut allt innan dess trots att ongen IVFvarbokad. Detta tror jag dock är felaktigt för ingen annan har hört detta inte ens Apoteket sist jag kollade.

  • Lully Hill

    Fertile xx är knepigt! När jag beställde i våras från Vitalpost var det inga problem. Däremot hade Zinfandel otur och hennes paket fastnade i tullen. Eftersom det står på förpackningen att det förbättrar fertiliteten klassas det som läkemedel och är inte godkänt i Sverige. Paketet gick tillbaka! Som tur var fick hon tillbaka pengarna! Det var alldeles nyligen!

    Fertile innehåller munkpeppar, silvetax samma som i Femal o Remiferm. Samt Ryskrot. Kanske kan man göra en egen blandning genom att ta dessa preparat, men i mindre dos då tror jag.

  • Lully Hill

    Så säger Socialstyrelsen! Utlovas en effekt så är det läkemedel enl Läkemedelslagen (tror jag det är).

  • Lully Hill

    Det absolut bästa boost medlet verkar vara DHEA, googla får du se. Inte heller godkänt i Sverige men något liknande ämne finns i 7Keto DHEA. Googla också på Rosenrot o fertilitet. Jag tror på dessa tillsammans med D vitamin.

  • Lully Hill

    Gillar inte programmen "barn till varje pris" och det andra programmet dom nu skall köra igång! Jag tycker det är besvärande med all reklam man kör för programmen! Hade familjemiddag i kväll och vi alla hamnade fram för tv:n med kaffe och tårta. Jättejobbigt att sitta där med alla och höra den där jävla reklamen för programmen! Känns som alla stannar upp och lyssnar och blir påminda och skulle vilja fråga hur det går för oss, men gör det inte för de är för finkänsliga som tur är. Men jag sitter bara och väntar på frågan från någon! Jag är så jävla trött på den, eller frågan från ALLA nya människor (läs kvinnor) som man träffar i alla möjliga sammanhang-har du barn? Nej det har jag inte, svarar jag. Och så blir det tyst! Vad konstigt tänker de och vill ju att jag skall fortsätta och förklara varför. Men det har jag ingen lust att göra i tid o otid för kreti o pleti!

Svar på tråden 45 år och planerar IVF