Inlägg från: Zinfandel |Visa alla inlägg
  • Zinfandel

    45 år och planerar IVF

    Hej vänner!

    Jag kvalar inte in här men jag "känner" er alla så jag kommer att följa varenda inlägg här!!

    Lully, får du CFCs nyhetsmail? I det senaste stor det om forskningen kring lågdosstimulering, kanske just för att de fortfarande forskar på det som de inte nämnde det. På hemsidan står att Japaner bara görs på kvinnor -40 men jag var i kontakt med honom om det och det skulle absolut funka efter 40 också.

    Jag håller mig i bakgrunden och håller alla tummar för er underbara tjejer Hjärta 

  • Zinfandel

    Tack för den länken Lully, strålande! Och tack för jag får vara med Skrattande

    Undrar också det där med åldern, priset är egentligen inte är det mest intressanta och särskilt inte biverkningarna, de har man vant sig vid. När jag läste om lågdosstimulering första gången trodde jag att det berodde på att +40 inte svarar bra på metoden men efter att ha läst mycket i ämnet på sistone så har jag förstått att det är precis tvärtom, som länken också bekräftar. 

  • Zinfandel

    Lully: du sätter verkligen huvudet på spiken. Jag har förvånats över mig själv att jag är så mesig mot läkarna men det är inte lätt med byxorna nere och efter en inspektion invändigt, man är så sårbar då och det är svårt att se bortom det. Jag hatar också att göra en könsfråga av saker och ting men det är klart att jag också ofta tänker tanken (men knappt vågar säga högt...) att jag undrar om den mest förnedrande regeln 3 MF innan utredning hade funnits om det var männen som hade gått igenom dem, att det överhuvudtaget finns en godkänd diagnos som heter oförklarligt barnlöshet och att det största fertilitetsproblemet ligger hos kvinnan. I nästa andetag säger de "slappna av och lev som vanligt"... Ironi på hög nivå. Det är som att man försvarar spermierna så långt det bara är möljligt, bara därför att.

    Finafina: Mitt första råd till dig är - motion. Uttaget måste vara större än intaget, dessutom ger det en massa trevliga bieffekter som bättre blodcirkulation, D-vitamin om du motionerar utomhus, förbättrad syreupptagning, ökad lungkapacitet och bättre sömn. Sen ger det en massa bra tankar!!

    Sen bör du kolla lite enkla värden som tsh (sköldkörtel), det kan du göra på din vårdcentral. Be din gyn kolla bakteriell vaginos, Grupp-B Streptokocker och gonokocker.

    Och läs böckerna Glad 

  • Zinfandel

    Finafina: säger som de andra, häng inte upp dig på värden, de kan förändras mycket från cykel till cykel så de säger inte så mycket. 

    Min vitaminranking blir så här:
    D-vitamin - tveklöst nr 1, finns så många studier om D-vitaminet inverkan på fertiliten.
    Omega 3
    B12 & B6 - vanligt att kvinnor brister här

    Sen tar jag själv 7-keto och bidrottninggelé när jag inte är under behandling. Rosenrot funkar för många men jag får sömnproblem ibland om jag inte helt i balans.

  • Zinfandel

    Finafina: försök finna en D-vitamin på 5000 IU.

    Vi har inte bestämt fortsättningen ännu, bara planerat, så vi är lite i twiglight nu Flört 

  • Zinfandel

    Ja, ni såg ju svaret Svend gav på min LH-fråga, så det funkar inte på CFC heller.

    Vad tråkigt att ni har såna erfarenheter av akupunktur. Professorn jag går till är väldigt positiv till IVF och hon har hjälpt många. Hon säger själv att hon inte kan hjälpa alla att lyckas naturligt eftersom det ju kan finnas fysiska hinder men hon hjälper å andra sidan oerhört många IVF-are och riktar då in sig på annat än vid naturliga försök. Hon har aldrig bett mig vänta. 

  • Zinfandel
    Lully Hill skrev 2011-09-29 20:09:40 följande:
    Hej vänner!

    Hjälp!!!
    Är det någon som vet hur det här med Fostimon fukar?? Jag har fått hem det och skall börja spruta i nästa vecka!
    Det jag fått från Apoteket är bara ampuller och lösningen som skall blandas med pulvret i ampullen MEN INGA SPRUTOR EL KANYLER!

    Skulle Apoteket ha gett mig det eller måste jag be läkaren skriva ut ett recept på det också?

    Snälla om ni vet skriv ett inlägg snabbt!

    kram
    Jag har massor med nålar mm över sen förra försöket om du behöver! Men de var iofs till Menopur, kolla om de ser likadana ut.
  • Zinfandel

    Lully: jag har fått alla tillbehör både på recept (så jodå om det är det du menar som verktyg Jag är bara jag!) och från kliniken. Du kan få artnr osv om du vill så kan du kolla om de passar.

  • Zinfandel
    Jag är bara jag skrev 2011-09-29 20:53:22 följande:
    På recept och hämtat på Apotek? Här gör de aldrig så-för krångligt sa Apoteket. Fått från läkaren varje gång. Gratis. Nåja,bara man får vad man ska ha.
    Ja, jag har fått allt på recept och på apotek och löjligt mycket dessutom. Konstigt att det ska vara så olika!!
  • Zinfandel

    Jaja, jag iaf en hel påse med nålar & sprutor från Apoteket, men jag bor inte i 08 FlörtJa, det stämmer att som Lully säger att Fertilen fastnade i tullen.

Svar på tråden 45 år och planerar IVF