• långkalsong

    Min man är helt oförmögen att göra fler saker samtidigt

    Känns väl igen och det kan driva mig till vanvett.

    Kombinera detta sedan med att varje grej är ett stort projekt och gärna skjuts på gång på gång på gång och jag kan be om att han ska göra det (vad det nu må vara) säkert 10 ggr utan att överdriva och då gett honom tid emellan men det bara vill sig inte...

    Vad projekten består av?

    Ja, sist var det att bädda rent sängen efter att han grisat ner den, han "skulle bara" först och var det inte det ena (saker ivägen i garderoben så han inte kom åt) så var det (gör det sen när ungarna badat) ööööööööööööh... vad har det med saken att göra???  eller så "ska ladda telefonen först och den ligger på sängkanten" och då kan man inte bädda i hans värld... Jag menar, hur länge kan man skjuta upp något man VET att man kommer behöva göra, det tar 5 minuter allt som allt, det är väl för h e l v e t e bara till att göra det?!?!

    ...kan man tycka.

    Jag gör det ICKE åt honom i vart fall, har aldrig gjort, kommer aldrig göra så han tjänar ingenting på det, allt han får är en sur sambo helt i onödan.

    Ibland har jag sett att han stannar upp i nåt han gör för att han tänker på någonting.

    JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEZ!!! 

  • långkalsong
    Anonym skrev 2011-10-04 12:03:14 följande:
    Det jag kan reta mig på hos flera av era råd i tråden är just det här "Men skit i det och det, låt honom själv se när det behövs göras". Ja, det är en jättebra grej - så länge man inte har barn! När barnen kommer så kan man helt enkelt inte låta hans skit stå framme, för då är barnen där och slår sönder glas, häller ut gammalt kaffe, skadar sig på saker som ligger framme osv. Jag körde också med den varianten förr, men det funkar inte längre. Står hans grejer från frukosten kvar på köksbordet, ja då måste jag plocka undan detta för att det ska funka. Och det spelar ingen roll hur många gånger man påpekar för honom att han måste plocka undan sina grejer och förklarar varför, för står grejerna där på morgonen så måste jag lik förbannat plocka undan. Och detta gäller det mesta. Jag måste plocka undan efter honom för att vi ska kunna leva här hemma. Och jag hatar det!

    Tips på det då?!
    En par handskar och en bra sandsäck, starkt psyke och en nära vän att vända sig till när trycket blir för stort.

    För att få ens sämre hälft att prestera som en normal människa borde kunna är helt enkelt för mycket begärt.

    Andas lugnt efter ett psykbryt, tänk att han faktiskt inte är kapabel till mer och se dig om efter saker du kan släppa på för att inte gå under själv.

    Jag slängde ut min sambos saker i hans bil tillslut exempelvis, efter ÅR av "snälla, Kan du inte ta undan dina papper från jobbet/gamla brev/kläder du inte använder men ändå slänger på golvet av någon anledning/laddningskablar till allt möjligt, både sånt han har kvar och använder, inte använder och sådant som är slängt (i nåt annat hörne i huset men det SKA slängas, det är hans ambition iallafall) synd bara att skiten kom tillbaka igen.
    Nu står allt i 4 kartonger i ett fallfärdigt hus bakom bostadshuset eftersom jag tröttnade efter 3 veckor att ha dem mitt i hallen. 

    Varför jag inte slänger det?

    För att han blev totalt rabiat skitgalen sist jag gjorde det, det är inget nytt det här utan ett mönster han har.

    Kommer däremot slänga det snart, det och hans bil.
    Japp, ni läste rätt, hans bil han inte använder ryker snart, efter 4 års väntan så tar jag tag i det och efter det kommer allt slängas med en gång ifall han inte tar tillvara det.
    Så sparar jag mitt humör och allt blir frid och fröjd

    Så det är mitt tips, stå ut tills du brister och utgå därifrån om det händer. 
  • långkalsong
    Themis skrev 2011-10-04 12:06:23 följande:
    Enkelt. Då lägger du de sakerna som han vet att han ska plocka undan men inte gör, i hans säng.

    Funkar även bra på tonårsbarn.
    HAHAHAHA!!!

    Jojjo, det funkar inte såvida karln inte har ett eget rum med egen säng och hur ofta är det så?

    Detta har jag provat, jämte sängen, i sängen, i hans garderob, i hans datorväska, i hans BIL tillslut (den han kör, inte den som bara står för att han inte tar tag i att flytta den(sälja den/göra sig av med den på vilket sätt han vill bara skiten försvinner för den står IVÄGEN) men inget funkar.

    Den du provat det på verkar vara rena drömmen att bo med, ska vi byta?

    För här funkar det då rakt INTE att göra så och då har jag ändå provat olika varianter i flera år. 
    Man kan bli galen för midre, jag fattar inte hur jag står ut, har nog blivit galen på köpet tror jag.
    Helt ärligt  
  • långkalsong
    Anonym skrev 2011-10-04 12:14:01 följande:
    Det där känns igen alltför väl. Jag blir alltid sur och stressad när vi ska iväg. Jag försöker arbeta på detta, och det senaste har jag tänkt som så att om vi ska åka någonstans som min sambo vill så är det han som får engagera sig. Jag bryr mig exempelvis inte så mycket om vi kommer för sent till hans systerbarns kalas. Skiter fullständigt i det nu mer. På något sätt måste han ju lära sig. Jobbigare blir det när det är jag som vill någonstans. Och jag känner inte att jag bara kan ta barnen och åka (eller bara dra iväg själv heller för den delen), eftersom det är själva familje-grejen jag är ute efter.
    Skriver under på sur och tvär.

    Sist gång såg jag till att vi bytte roller inför en mindre resa, jag duschade och tvättade håret, tog på mig mina kläder, gick ut med hunden 45 minuter och packade sedan ihop mina grejer och gick ner till bilen och lattjade lite med ungarna.

    Tror inte ens hälften av ungarnas grejer var med men sambon fick lösa det, vet inte hur han gjorde efterso jag satte skygglappar på mig själv och fokuserade på de vi hälsade på och hade trevligt med dem över en öl eller två och sedan gick jag och la mig när jag var trött.

    Sambon var mest sur hela helgen, vilket jag påpekade med "fan vad du verkar sur, är du sur, varför är du så sur för?" fast jag visste precis vad han kände.

    Efter det hade vi ett utvecklingssamtal  
  • långkalsong
    Jäjd skrev 2011-10-04 16:38:32 följande:
     
    Anonym skrev 2011-10-04 15:55:01 följande:
    Berätta gärna lite om din pojkvän!? Vilken normal begåvning han har ? :)  
    Smartare än de flesta här, sammantaget
    Han kanske försöker kompensera upp det som saknas innanför hemmets väggar annars
  • långkalsong
    FasterK skrev 2011-10-04 18:07:51 följande:
    Åh, kan du inte berätta om "the utvecklingssamtal". Ditt tidigare inlägg (Va, vad surar du för? Är du sur?)  var så kul skrivet.
    Njae, det samtalet var väl kanske inte så kul, mer ironiskt kul på något sätt

    Lite som att prata med ett barn som slagit ett annat barn "men lilla gubben, du vill väl inte att någon ska slå DIG, det gör ju ont, vill DU ha ont?" ... följt av "nej men precis, du vill inte ha ont, du vill inte att någon slår dig, varför tror du då att någon vill att du slår dem?"

    Lite så var det, att gå ner på barn-nivå.

    "Hur kände du älskling, tycker du att det var det kul att ta hand om all packning själv? Kände du att du kunde vara avslappnad över att ha det fulla ansvaret och jag inte brydde mig det minsta utan det enda jag hade engagemang i var att fråga om du var sur utan att lyssna till svaret, eller uppfattade du mina "frågor" som aningens provocerande?"

    Naturligtvis tyckte han att jag hade vart otroligt självisk och otrevlig och kunde först inte ALLS förstå liknelsen och jag tror fortfarande inte att ha tror på att jag faktiskt bara vände på situationen, han tror nog fortfarande att jag överdrev något VANSINNIGT bara för att.
    Vilket jag inte gjorde, det behövdes inte, det hade inte ens funkat

    Efter händelsen och samtalet har han blivit bättre.
    Inte bra, men bättre och det är alltid något.
    Rom byggdes inte på en dag
  • långkalsong
    Anonym (Fru till en kock) skrev 2011-10-04 21:47:04 följande:

    Det gör ont i mej att berätta, men min man är likadan och han arbetar som kock!!!!
    Jag förstår ärligt inte hur han fixar det men det verkar han göra för ingen klagar.

    Men jag gör helt ärligt dubbelt så mycket på halva tiden här hemma.
    Igår så höll han på att koka sönder potatisen för han hackade lök som skulle vara till pannbiffen.

    När jag lite fint påpekade att det var dags att ta av potatisen så fräste han: "JAG HACKAR LÖK!!!"

    Att man kan hacka lök istället för att se på när biffarna steks i stekpannan har tydligen inte föresvävat honom.

    GAAAAHH! Och jag är som sagt gift med en kock :(



     
  • långkalsong
    Emmel skrev 2011-10-05 10:49:39 följande:
    Är det inte ofta så; d v s att vi kvinnor tar mycket ansvar för hemmet från början för att "vara snäll"/mannen är van vid det från en "snäll" mamma? Och sedan, när vi jobbar heltid, har barn som ska ha mat, skjutsas på träningar, köper hus med stor yta att städa etc etc, DÅ orkar vi inte mer. DÅ vill vi att mannen ska "hjälpa till"! Och där står han som ett frågetecken. Och OM han försöker så blir vi kvinnor sur för att han inte gör det på "vårt vis". Många av oss är nog lite "my way ore the higway", typ.

    Jag säger inte att detta gäller er, men jag tror att det är vanligt.   
  • långkalsong
    Mandel skrev 2011-10-05 18:59:58 följande:
    Kom att tänka på en gång för väldigt många år sedan....
    Jag städade hela huset en fredagskväll så maken skulle vara snäll och laga mat.

    Han bjöd storstilat på stekta vidbrända köttbitar som hunnit kallna, potatisar som han bränt fast i kastrullen och försökt pilla bort det brända på. Ingen sås eftersom han inte kan göra sås och han inte ville be mig om hjälp. Några grönsaker var det inte heller till när vi satte oss till bords utan dem fick jag fråga efter.
    Och då ska jag vara tacksam för att han i alla fall försökte.
    Lika tacksam som när han visat strykjärnet för barnens kläder så de (kläderna) till och med var skrynkligare än innan han försökte stryka dem.
    Då skulle jag också vara glad och tacksam att han försökte.

    Lille gubben är sååå duuuktig som försöker.

    Undras om jag kan komma undan med det samma, att jag i alla fall försökt?
    Bara klippa 4kvm på gräsmattan och sedan kunde jag inte mer? Bara tvätta sidorna på bilen för jag når ju inte taket.
    Bara lossa de hjulbultarna som jag orkar för hand när jag ska byta däck på bilen?
    Titta på saker som är trasiga och sedan veva lite med en mejsel och sedan skaka på huvudet och säga att jag har ju i alla fall försökt?
    Är jag en söt liten gumma då? Gulle mej?
    Det värsta är att alla vet att jag kan och jag själv har insett att jag kan alldeles för mycket "killsaker" för mitt eget bästa. Kan ju aldrig komma undan saker!
Svar på tråden Min man är helt oförmögen att göra fler saker samtidigt