• bubbelmaja

    Din favorit bland efterrätter som serveras i små glas

    Jag lagar oftast mjuka kakor av olika slag till efterrätt, men vill bli bättre på att komma på små rätter. Ge mig tips på din favorit bland små efterrätter, som serveras i tex glas. Som gärna går att förbereda innan och ha i kylen. Som känns lyxiga utan att bli för mycket!

  • Svar på tråden Din favorit bland efterrätter som serveras i små glas
  • mjuik

    Jag gillar chokladmousse och hallonmousse. Det är så svårt att välja att jag brukar göra båda och varva i ett glas.

  • Skepparen
    bubbelmaja skrev 2011-10-24 18:03:11 följande:
    Funkar creme brule i glas, ska den inte stå i ugnen?
    Om man gör den i eldfasta glas, typ små värmeljuskoppar, så fungerar det bra. IKEA hade sådana för några spänn per styck häromåret, det har de säkert fortfarande.
  • LitaFord

    Fast om man har en brännare behöver de väl inte stå i ugnen? Det är min man som är sockerbagaren här hemma, så jag kan ha fel.. Gott är det iallafall

  • LitaFord

    Kollade recept (döh!) och de ska ju stå i vattenbad i ugnen. Då måste man ha nåt ugnsfast förstås. Ursäkta för dåligt tips!

  • Little Ms Chatterbox

    I helgen var vi på föreställningen R.E.A. med mat. Som dessert var det Cheesecake  upside-down med kanelkokta björnbär med färskostkräm smaksatt med Amarula cream och toppas med rostade digestiveflingor.

    Det var helt otroligt gott! Den var inte helt iskall när den serverades så den hade nog stått framme lite, var en lite citronmillisskvist som pynt längst upp.


  • sagström

    cloudberry79: Gud vad gott det låter, det måste jag pröva. Min favorit är tiramisu, så himla gott! Kan göras i portionsglas och gärna dagen innan. Annars är ju crème brule det bästa som finns men det gör jag tyvärr inte själv. Någon som vet om det går att göra (bra) utan brännare?

Svar på tråden Din favorit bland efterrätter som serveras i små glas