• L

    Vad har ditt barn lärt sig? Tävla och vinn en dator från Dell!

    Det här är Li:


    Li Fyller 4 år den 3:e November. För att riktigt förstå varför datorn har varit en så bra grej för båda Li och mig som mamma så behöver man veta lite om denna tjej. Hon är en glad, frammåt och äventyrslysten liten marodör som alltid springer rakt mot nya äventyr. Hon är smart, rolig och har en otrolig humor. Men Li har också en språkförsening som innebär att hon inte talar lika mycket som de flesta andra 4 åringar. Hon har därför haft svårigheter att leka med jämnåriga barn och det har skapat mycket frustration när hon inte kan förmedla vad det är hon menar. Hon har också lite svårt att göra samma sak en längre stund, utan hoppar gärna från aktivitet till aktivitet.

    För ett par månader sedan beslutade vi att hon skulle få tillgång till en egen dator, eftersom hon visat ett stort intresse och haft väldigt lätt för att förstå sig på elektonik. Så nu har hon en gammal trött dator där hon spelar spel, lägger pussel eller kollar på filmer. Hon hanterar datorn helt själv utan hjälp och har en list med favoritlänkar till bland annat Barnkanalen och favoritklippen från Youtube.

    Det som varit så fantastiskt för henne såväl som för oss har varit att hon faktiskt kunnat sitta ned med datorn en längre stund, i lugn och ro och koppla av med en aktivitet på ett helt annat sätt än tidigare, och att hennes språk på dessa månader har utvecklats massor. Det poppar upp nya ord hela tiden och det börjar formas meningar och kommunikationen mellan henne och omvärlden har blivit så mycket tydligare. Därför vill vi fortsätta att uppmuntra hennes datoranvändande då hon utvecklas så mycket när hon får göra något som skänker henne en timmes lugn och ro i en aktivitet, självförtroende och utvecklande.  

    När man haft så mycket fokus som vi haft på att orden och uttalet ska utvecklas så är det en så obetalbar bonus när sifferigenkänning, räknande och bokstavkunskapen kommer på köpet.  
Svar på tråden Vad har ditt barn lärt sig? Tävla och vinn en dator från Dell!