Inlägg från: Nystart |Visa alla inlägg
  • Nystart

    Vart börjar man?

    Jag vet inte hur säkra ni är på att ni vill adoptera, men mitt tips om är att ställa er i kö hos en/flera adoptonsorganisationer det första ni gör. Till många länder är det lååånga köer, beroende hur öppen man är för äldre barn/barn med sjukdomar eller handkapp (Special need- barn , SN). Som TomMon skrev räcker det ine med att betala medlemsavgft för att köa, utan man måste också betala sökande avgift vilket totalt hos AC är ca 3000kr/år (som par), något lägre hos de andra organiationerna tror jag.  Det kankännas som mkt pengar om man inte är helt säker på att vilja/kunna adoptera, men om ni kommer till det beslutet är det så mycket värt att redan köa.

    Sen kan ni kontakta familjerätten (socialförvaltningen). De brukar också ha kö till att starta en utredning, men i regel kortare än till många av länderna.

    För vår del tog första barnet drygt 1,5 år från att vi ställde oss i kö  (2006) till vi var hemma. Då var köerna kortare. Barn 2, drygt tre år. Men det beror som sagt lite på vilka länder man vill/kan adoptera från, ålder på barnet och ev SN.

      

Svar på tråden Vart börjar man?