Inlägg från: Hjärtat längtar |Visa alla inlägg
  • Hjärtat längtar

    Hur tänker ni kring IVF och adoption?

    Om jag vore er skulle jag välja en organisation nu och om ni misslyckas med ert sista ivf-försök i feb skulle jag ställa mig i en kö till då. 
    BFA verkar ju passa er med tanke på er korta äktenskapstid. De har ju också många länder utan väntetid i Sverige. 
    Men känner ni för Nigeria behöver ni ju köa hos AC två år innan ni får skicka och då är det kanske mer bråttom att köa hos AC?   

  • Hjärtat längtar
    Hanna J skrev 2011-11-16 19:38:24 följande:
    Men, jag har svårt att se adoption som ett bättre sätt att bli med barn på, än IVF (ev med äggdonation) även av en annan anledning. Framför allt lite längre in i framtiden. Jag är nämligen för abort och preventivmedel, och hoppas att kvinnorna i länderna som det idag adopteras mycket ifrån ska ha tillgång till dessa saker. Världen går också framåt, fattigdomen minskar. Alltså färre och färre barn att adoptera. (det finns ju en anledning till att det är väldigt få barn som adopteras ifrån sverige tex) Jag vill inte att min lycka ska bero på andras olycka.
    Ser inga problem med att adoptera de barn som finns idag, men i framtiden ser jag inte detta som ett hållbart sätt att skaffa barn på. Om vi adopterade skulle jag nog snarare vilja arbeta för att så få barn som möjligt blev föräldralösa och behövde adopteras, och att fler donerade ägg.
    Någon annan som har tankar kring detta? 
    För vår del tyckte vi adoption är ett bättre sätt att få barn än ÄD, DI, embryoadoption. Och då menar jag främst de fall där de blivande föräldrarna faktiskt väljer åt sitt barn att inte kunna ta reda på sitt ursprung, sina gener. Det tycker jag faktiskt är själviskt. I sverige är det ju bra att det finns öppna donatorer. 
    Vid adoption finns det ju också många barn som aldrig får möjligheten att ta reda på sitt ursprung. Men då är det inget som vi adoptivföräldrar har valt åt barnet, utan situationen är ju som den är och man får försöka göra det bästa av det.  
Svar på tråden Hur tänker ni kring IVF och adoption?