Inlägg från: Didajdidajda |Visa alla inlägg
  • Didajdidajda

    Skall pedofiler hängas ut?

    Debatt tråd finns, här skall BARA svaren lämnas.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-11-02 19:56
    www.familjeliv.se/Forum-4-119/m61879663.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-11-05 00:24
    Tråden har uppmärksammats i Amerikans media.
    www.americandailyherald.com...

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-11-06 21:46
    Ämnet diskuteras på Aftonbladet www.aftonbladet.se/nyheter/article13894291.ab

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-11-09 15:34
    Vidare diskuteras det även i www.familjeliv.se/Forum-4-362/m61977429.html "En pedofil bor i mitt område!" '
    Fortsätt gärna rösta!!

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Skall pedofiler hängas ut?
  • Didajdidajda
    Regnig måndag skrev 2011-11-02 23:12:56 följande:
    Förstod du inte att det är ett bildligt uttryck som inte går ut på att elda upp människor utan det handlar om hysteri och se det man vill se och inte alls om kvinnor som tog för sig. Det kunde vara så enkelt att du var ful.

    Det är ett stående inslag i hur man resonerar om pedofiler, fullt jämförbart med häxjakterna även om man inte bränner människor på bål längre i västvärlden.
    PFT! Häxjakten pågick för att kyrkan blev livrädd för fria kvinnor. De var många som tänkte annat och därför var ett hot. Dessutom självständiga på så vis att de lärde ut läkekonst etc.. Alltså nu orkar jag egentligen inte dra all fakta om häxorna, men iallafall.

    Bildligt uttryck? Det var fel i vilket fall.
    Låt dem hänga ut de som bränd häxor med FÖR FAN! Fast såhär långt fram i tiden vet jag faktiskt inte vad hade haft för positiva egenskaper, alls.
    Att hänga ut en levande pedofil som också dömts för det, kan vara informativt för de som bor i området där denne också bor. För det värsta som kan hända en förälder förutom att polisen/läkaren knackar på dörren och ger dödsbud är väl just att någon förgriper sig på våra barn.
  • Didajdidajda
    Regnig måndag skrev 2011-11-03 00:00:06 följande:
    Allt för att slippa stå för det du säger.
    Jo, det är nog bäst att du bara släpper det innan du gör bort dig än mer.
    Wooow! Vilken total undergivelse du hamnat i. Du märker nog det inte själv, men det är du. Vad som står i historieböckerna och vilken uppfattning man skildrat själv är det som gjort världen. Annars hade vi varit kvar i... Ja, "herregud", vem vet?

    Du får gärna tro på det där med häxjakten om du vill, om det får dig bättre till mods. Och så ska vi andra debattörer som kan diskutera på en normalnivå hålla våra diskussioner för oss själva.
  • Didajdidajda

    Vad vi kan konstatera hittills här är att 76% av de som svarat, anser just att det är lämpligt att hänga ut pedofiler alltid eller i fall där återfallsrisken är hög.

  • Didajdidajda
    Faile skrev 2011-11-03 05:42:39 följande:
    Jobbigt med två trådar, förstår inte riktigt syftet med det men men.

    Nej det tycker jag inte.  
    Ja, det var kanske onödigt när jag tänker efter... :/
  • Didajdidajda
    SweeneyTodd skrev 2011-11-05 15:54:44 följande:
    Jag undrar ni som svarar, har NI blivit utsatta för sexuella övergrepp som barn?

    - Jag undrar också varför den frågan ställdes ? =)
  • Didajdidajda
    Anonym skrev 2011-11-06 19:27:24 följande:
    Måste man motivera alla frågor i denna tråd??

    Varför skapades tråden från början?
    Jag vet inte, men ganska ofta. :)
    Tråden skapades för att jag var nyfiken på era känslor kring ämnet!
  • Didajdidajda
    Red Velvet skrev 2011-11-09 13:16:44 följande:
    Ang att veta ifall någon i mitt område skulle vara pedofil (om jag hade barn) så skulle jag nog inte vilja veta (och jag skulle definitivt INTE vilja veta genom en hemsida på nätet). Jag tror att det bara skapar större oro, ångest och rädsla över att faktiskt veta. Om man låter det sunda förnuftet leda en och att man gör allt för att skydda sina barn så går det allt som oftast bra. Och man kan, hur man än försöker, inte skydda dom från ALLT, oavsett om man vet vad för folk man har omkring sig eller inte.
    Jag vet inte hur jag känner ang. uthängning av pedofiler, det finns 3 olika händelser som gör att jag närmare förespråkar än fördömer.
    Ett av fallen:
    När jag var liten visade det sig att den nya ägaren av närlivs/kiosken där jag bodde var pedofil. Detta fick man ju reda på det hårda sättet... (går ej in på detaljer)
    Han var en sån där snäll man som nästan alltid gav en grejer när man var där nere. Godis då givetvis i sann "pedofilanda" -.-'  Min mamma tyckte också han var snäll. trevlig och sådär, såg inga problem i att skicka ned mig själv dit för att köpa mjölk eller saker som fattades när vi lagade mat. Jag berättade inget om händelsen annat än för mina knappepolare i området som varit med om samma sak. Vi var väl mellan 6-9år vi som råkade ut för honom. det visade sig att han var dömd pedofil. Inga "grova" pedofilbrott i lagens mening. Men sexuellt utnyttjande av barn och ofredande hade han åkt på. Detta fall har lagts som grund för min tro om att det i några fall är nödvändig information att veta när vissa är dömda pedofiler.
    Märkligt detta känns, det var första gången jag berättade om detta för någon och det blev på internet >.< Det var inte planerat direkt.
  • Didajdidajda
    Anonym skrev 2011-11-09 15:52:10 följande:
    Hade han hängts ut så hade detta kanske inte varit första gången som det blev berättat. Din del i hela grejen hade varit en massa ryktesspridning mm. Du hade själv inte kunnat välja om och när du ville prata om det. Utan det hade kunnat vara kvarterets snackis varje gång du passerat.
    Vi kanske inte hade behövt/fått gå ned till affären överhuvudtaget var min spontana tanke. Valt 7-eleven 50 meter längre bort eller ICA 200 meter ifrån. Orsaken till att vi barn fick gå till livset var att det inte var trafikerade gator dit och VÄLDIGT nära.
    Jag förstår inte det där med "Din del i hela grejen hade varit en massa ryktesspridning mm"   Det hade ju räckt med att vi barn berättat det för någon vuxen så hade det blivit en "snackis" och man ska väl uppmuntra barn till att berätta för en vuxen? Nu gjorde inte jag, M eller C pga genansen.
  • Didajdidajda
    Red Velvet skrev 2011-11-10 08:59:15 följande:
    Jag beklagar verkligen vad du tvingats gå igenom och jag kan inte föreställa mig hur jobbigt det måste varit för dig. Självklart är det normalt med tankar där man undrar vad som hänt om man hade vetat, om det hade gått att undvika.
    Jag håller trots allt fast vid att det inte är rätt att hänga ut dessa och jag tror att det är lättare att se varför om man själv inte färgas av sin egen historia. Har man själv varit offer för en pedofil, eller har barn som blivit utsatta så är det inte lätt att vara objektiv i sådana här frågor, vilket är förståeligt. Däremot så måste man se hela bilden och se vad för konsekvenser det kan få för offret och dennes familj samt förövarens familj.
    Personligen så anser jag att en person som går på barn förtjänar att hängas ut men det är inte svart eller vitt och jag är glad över att vi ändå har ett rättsystem som inte kör med öga för öga metoden.
Svar på tråden Skall pedofiler hängas ut?