Inlägg från: flumhum |Visa alla inlägg
  • flumhum

    Hur stöttar man utfryst dotter som nu bytt skola?

    Win skrev 2011-11-06 12:54:02 följande:
    Wow vilken respons. Stort tack för era svar det peppar mig , gör mig glad att det finns hopp och ett ljus i tunneln. Skönt att det har löst sig för er och att ni mår bra idag.

    Det värsta som kan hända är ju om hon stänger in sig igen om jag nu oroar mig för mycket och går på och vill höra hur hon mår hela tiden. Hon är väldigt blyg i början och innan hon känner sig säker i en större grupp dvs scannar av omgivningen och känner in. Hon tar inte stor plats, är inte den coola tjejen utan mer den lugna och tysta. Så om det är det som de känner är jobbigt och som gör att hon är utfryst vet jag inte.

     Jag/vi hoppas att gymnasiet kommer bli en vändning och att hon blir en starkare tjej.
    Vad tror ni om att försöka prata med en grupp som har varit med om samma sak, det finns ju ungdomsmottagningar som kan stötta?
    ungdomsmottagningar har ju kuratorer om man vill komma dit och prata, fråga din dotter om hon vill ventilera allt som hänt med någon..kanske är lättare för henne att prata med någon annan än dig, alltså just för att det är lättare när det är en helt främmande än mamma.

    själv vart jag mobbad i hela grundskolan, va hemskt dock hade jag turen att i från 1 till typ 5 hade jag en kompis på fritiden, kanske inte va bästa kompis men någon att umgås med, hade inga vänner i skolan, sen bytte jag skola och fick en vän i klassen, vi utvecklades åt olika håll och jag fick en ny tjej som dock var mytoman och led av andra problem (Vilket upptäcktes senare)...när jag börja gymnasiet var jag tvärt i mot din dotter jag hade taggarna utåt även fast jag ändra stil osv för att "passa" in mer så vart det ju lite fel i början men sen löpte det på skit bra på gymnasiet och jag hade mer vänner och blev mer accepterad i gymnasiet! just för att där går man ju oftast program man själv är intresserad av så man är på samman nivå. så där tror jag din dotter kommer få bättre vänner bättre kontakt och bättre förtroende, som tur är har hon ju bara ett år kvar, påminn henne om det, det är bara det här året, ja de är känsligt nu i nian just för man är i den åldern! men försök gå på öppet hus dagar på gymnasium, prata lite om vilka ämnen hon vill läsa, var hon vill läsa osv så hon kanske får en liten morot..
    jag fick de, jag bara längta till gymnasiet från grundskolan.. nu kanske de inte är så för alla, men för mig fungerade det. Du kan även börja kanske göra något med henne på helgen gå på spa eller ja ha hemma spa och tala om för henne att hon är super bra precis som hon är!. de stärker också hennes själv förtroende. sen så som jag skrev i början de kan underlätta och prata med andra. jag gjorde mina projektarbeten på gymnasiet om mobbning och på så sätt bearbeta det, men jag tror din dotter behöver bearbeta det så hon får ur sig allt hon tänker på, känner osv för de sitter ju så djupt in.
Svar på tråden Hur stöttar man utfryst dotter som nu bytt skola?