• morsaigen

    Gravid över 40, här samlas vi!

    Som rubriken säger! Vi är ju inte så många, så vi kan gott klumpa ihop oss i en enda tråd! Själv är jag gravid med 2:an, BF i juni -12, strax efter min 41-årsdag. Välkomna!

  • Svar på tråden Gravid över 40, här samlas vi!
  • Svarta katten

    Wow vad skoj. Har knappt fattat det än. Jag testade svagt svagt positivt idag och hoppas nu att det inte händer nåt dumt så här i början.

    BF ska då bli i mitten av juli och då är jag också 41.

    Detta blir 3:e barnet.

    Åh vad spännande.

    Är du orolig för graviditeten pga din ålder? Man har ju de tankarna lite då och då, vet om att det är större risk för missfall och att det är nåt fel osv.....men men nu ska jag försöka glädjas åt detta!           

  • camelen

    Jag hoppar in här även då jag är 39 + nu men har hunnit bli 40 när bebis beräknar komma i April 2012Kyss.
    Detta blir min tredje,har en son född 05 och en dotter född 07 sen innan.

    Fick jobba ett bra tag med maken innan han gick med på en till men när väl beslutet tog så gick det undan trots en cysta som besvärade mig ett tag...men när jag skulle kolla upp om cystan var borta i augusti så visade det sig att jag var gravíd istället!!

    Vi gjorde kub i oktober & ska nu på det "stora" ul:et på torsdag...längtar & bävar för det på samma gång då jag är orolig att allt inte ska se bra ut......denna ständiga oro,suck!
    Ska ni göra eller har ni gjort kub/fvp etc??  

  • camelen
    Svarta katten skrev 2011-11-14 22:08:14 följande:
    Får hoppa ur tråden direkt, fått tidigt missfall idag Gråter.

    Oh,beklagar!!{#emotions_dlg.flower} Nya tag!!
  • nallepuh2

    Hoppar in i tråden, har två barn sedan tidigare förhållande och väntar nu det tredje. BF 13/7-12 och då kommer jag att vara 41. Känns otroligt roligt, spännande, nervöst ja en massa känslor finns i kroppen.

  • morsaigen

    Jo, visst tänker man lite på åldern och riskerna. Själv hoppar jag KUB-en och går direkt på fostervattenprov istället. Det gjorde jag även med första barnet, för jag var inte purung då heller (37). 

  • camelen

    Gjorde RUL idag & fick se min lille krabat,underbart!
    Allt såg jättebra ut & hjärtat tickade på och såg helt perfekt ut från alla håll & kanter & lungorna likaså samt ryggraden och resten av bebis, vilket lugnade mig så att jag kan njuta av resten av graviditeten :0)
    Blev tillbakaflyttad 6 dagar dock så nu är jag i v17+3 och inte 18+1 som jag trodde...jaja,sånt man får räkna med,nu får jag njuta längre..haha! 

  • morsaigen

    Usch, så tråkigt med missfall :( Beklagar verkligen. Bara Camelen och jag kvar då? Men det kommer nog snart fler!
    Jag är nu i 10+4 och har börjat andas ut liiite, men bara lite. När är det man brukar säga att missfallsrisken sjunker, är det v. 13? Återstår moderkaksprov i v.12, samt resultatet av denna innan jag ropar hej.  

  • BBB

    Trevlig samling! Är gärna med.

    Så ledsamt med MF. Är rädd för det också. Är i vecka 10.

    Är tveksam om jag är gravid. Ibland tror jag det, ibland inte. (Har testat så jag vet att jag har varit åtminstone)
    Men jag tycker symtomen har dämpats. Inte lika svullna ömma bröst längre. Inte samma mage. Tål kaffe...

    Det är dock denna tiden som kallas spöktiden har jag lärt mig nu. Det känns ofta så, att symtomen försvinner under dessa veckor. Ska till MVC i nästa vecka. Håller tummarna.

    Jättekul grupp, dock! Känner mig lite ensam om att bli mamma så här sent i vårt bekantskapsgäng (är 41 när barnet kommer). Har ett barn tidigare, 5 år.

    Trodde aldrig jag skulle ha barn så här sent. Har själv gamla föräldrar så jag ville inte utsätta mina barn för det. Och vad gör jag???? Har alltid varit avundsjuk på de med unga föräldrar. De umgås på ett annat sätt.

    Nåja...

Svar på tråden Gravid över 40, här samlas vi!