Inlägg från: Petronella01 |Visa alla inlägg
  • Petronella01

    Hur ser du på blandäktenskap?

    Så länge folk är lyckliga i sina äktenskap och älskar varandra har jag ingen som helst åsikt om folks ursprung (vid närmare eftertanke har jag ingen åsikt när de inte är lyckliga och älskar varandra heller).

    Ras och hudfärg är för mig helt irrelevant när jag bildar mig en åsikt om människor och vad de gör, har jag en åsikt så är den grundad på att jag känner folk, känner jag dem är åsikten i 9 fall av tio positiv. (känner jag inte folk har jag ingen åsikt alls om deras privatliv och civilstånd)

    Jag har haft en partner från en annan kultur, han var från Peru och vi levde tillsammans i några år. De negativa egenskaper han eventuellt hade, hade mer att göra med hans personlighet än hans etnicitet.


    If you´re not part of the freaks, you´re part of the boredom
  • Petronella01

    Problemet är ju att de som håller på och snackar om samma värderingar, kulturella bakgrund och bla, bla, bla inte begriper att en akademiker från Teheran har mer gemensamt med en akademiker från Stockholm än de båda har med en jordbrukare i sina respektive länder.

    Vad man har för "kultur" är oftare knutet till var man befinner sig utbildningsmässigt och socialt än med vad man har för etnicitet.


    If you´re not part of the freaks, you´re part of the boredom
  • Petronella01
    villhaenliten skrev 2011-11-29 05:09:58 följande:
    Eh, jag kan garanterat ha mer gemensamt med en svensk lantbrukare än en akademiker från Iran. Trots att jag är akademiker och bor i storstan. Sedan spelar ju individuella skillnader självklart in - träffar jag en man från Iran med västerländska värderingar, kanske jag har mer gemensamt med honom än en svensk man med konservativa värderingar. Kultur är självklart inte det ENDA som spelar in, men det är en ganska viktig del.
    Ok, du är insatt i djurhållning, olika sädeslag, hur man brukar jorden osv? Har en god vän som är jordbrukare och hon konstaterade att hon hade mer gemensamt med en jordbriúkare från vilket land som helst, än någon som bor i stan  "De från andra länder må komma från en annan kultur, men stadsbor är som om de kom från en annan planet" konstaterade hon efter att ha haft en riksdagsdelegation på gården.
    If you´re not part of the freaks, you´re part of the boredom
  • Petronella01
    villhaenliten skrev 2011-11-29 09:55:23 följande:
    Tror du alla i "Bonde söker fru", bara träffar andra bönder? Varför åker de inte till Långtbortistan och försöker hitta en fru eller man bland bönderna där i så fall, om de nu har så mycket gemensamt?

    Hahahahaha! Ja, och det har ju resulterat i ENORMT många varaktiga förhållanden om jag läst löpsedlarna rätt.
    If you´re not part of the freaks, you´re part of the boredom
  • Petronella01
    villhaenliten skrev 2011-11-29 12:20:01 följande:
    Och hur många varaktiga förhållanden tror du att blandäktenskap bönder emellan, skulle resultera i? En kaffebonde från Brasilien med en mjölkbonde från Småland? Självklart SKULLE det kunna funka, men det är inte mer troligt än med någon från det egna landet, men med en annan sysselsättning.

    Du får gärna tycka att de som inte kan tänka sig partners från andra kulturer är fördomsfulla, men har du inte så mycket mer än anekdotisk bevisföring och långsökta tolkningar (löpsedlar) att komma med, är det svårt att ta dig på allvar.

    Faktum kvarstår: De flesta föredrar en partner som är någorlunda lik dem själva, detta verkar gälla både kulturellt och socialt. Sett till undersökningar på området. Detta stämmer överens både med hur mångas kravprofiler ser ut på t ex dejtingsidor, och vilka de i slutändan bildar familj med. 
    Och det gör jag. För att inte tala om inskränkta. Ja har mycket mer än anekdoter som visar att blandäktenskap fungerar alldeles utmärkt, men varför ska jag hänga ut mina vänners privatliv för dig?
    If you´re not part of the freaks, you´re part of the boredom
Svar på tråden Hur ser du på blandäktenskap?