• Astarte

    Årets Fl-fotograf 2011 - 5. Barn

    dava skrev 2011-12-07 22:14:10 följande:
    Känner mig lite som kärringen mot strömmen i den här kategorin känner jag...
    Men jag undrar framför allt om folk är medvetna om att man ska rösta på bästa bilden, alltså fotografens jobb... inte sötaste barnet, eller på bebisfötter för att man tycker om bebisfötter osv.

    I den här kategorin tycker jag bild 1,2,5,7, 10 är vardagsbilder utan någon WOW-faktor.
    Resterande är av annan klass helt klart. Men det var kul att det inte bara var bebisbilder bara för att kategorin var barn, det blir ju lätt så annars känns det som.  
    Det där luktar faktiskt avundsjuka. Är det inte fotografens jobb att se till att helheten får en wow-faktor?! Att det blir en bild som sticker ut ur etern, som får folk att titta en gång till?

    Jag vet inte hur det är med dig, men jag har då aldrig lyckats sälja en bild bara för att den var så tekniskt fulländad. Däremot har jag sålt bilder som inte varit tekniskt fulländade, men som haft en väldigt stark känsla.

    Jag röstade på den bästa helhetsbilden - och det är bild nummer fyra!
  • Astarte
    H NA skrev 2011-12-09 09:28:01 följande:
    Jag tror inte hon menat så, utan att folk röstar utifrån det dom tycker/inte tycker om. Tex bild nr 4 är helt klart bäst enligt mig med, har WOW faktor, en stark känsla som levererar och blicken dras till den här bilden, men en del röstar inte på den eftersom dom gillar inte inomhusbilder eller är trötta på alla bebisbilder på ullskinnet mm. Förstår du hur jag menar? Självklart alla tycker olika och det här inlägget är inte riktat mot någon särskild! Problemmet är att folk röstar dekonstruktivt, alltså, wow vilken bra bild, men jag gillar inte inomhusbilder då röstar jag på en annan som är tagen utomhus, typ.
    Ja, så kanske det var. Det var det att jag hört förut att en del klagat på att folk röstar på det bästa motivet, och det kan inte jag se något fel med. Men det är möjligt att du har rätt.
Svar på tråden Årets Fl-fotograf 2011 - 5. Barn