• Scream2

    Årets Fl-fotograf 2011 - 8. Action

    Jag tyckte återigen att inte bilderna motsvarar temat, överlag nästan. Trist då flera av bilderna är väldigt bra, men inte inom ramen för temat.

    Så jag väljer mellan 2 och 3 och eg är ingen bild där någon favorit.
    Nr 2 fångar temat mkt bra, här ÄR det action i bilden, men tyvärr tycker jag färgerna är lite för dassiga och det kunde varit bättre skärpa på frontfigurerna. Men det är svårt att fota fotboll snyggt.

    Nr 3, är inte spec mkt action, det är mer lek, stoj i min mening. Men den får mig ändå att tänka betydligt mer action än några av de andra bilderna. Gillar skärpan och hur man fångat barnets min, men, jag vet inte, ljuset på barnet stämmer inte riktigt överens med resten av bilden. 

    Så min röst hamnar på nr 2.

     


    (Action omfattar snabba, riskfyllda och ibland våldsamma aktiviteter, som slagsmål, strid, kampsport och extremsport. fr Wikipedia....som jag uppfattar ordet faktiskt, hade temat varit rörelse så hade det varit en helt annan femma i min värld ).


       
  • Scream2
    tahira skrev 2011-12-15 23:06:14 följande:
    Fast temat var, i sin helhet i tråden där alla teman står: Action (nåt som händer). 

    Med den parentesen tycker jag inte att det är så konstigt att de flesta tolkat det lite bredare än Wikipedias definition.  

    Men vet du, jag som röstar har inte läst DEN tråden och därför tolkar jag temat utifrån precis hur det står
  • Scream2
    Millsy skrev 2011-12-16 22:22:05 följande:
    Men vem är det som sätter reglerna för vad som går in under vilken kategori? Den som startat tävlingen eller dom som röstar?

    Den som röstar måste väl ändå få avgöra om bilden lever upp till det tema som är satt och står i rubriken för tävlingen.
    Sen om någon annan bedömt att bilderna lever upp till temat, det bryr väl jag mig eg inte om. Jag som betraktare avgör ju om jag gillar bilden och om den passar in på temat.
    Nånstans har det säkert (ganska uppenbart) blivit en miss. Men som alltid när det är omröstningar kommer ju några rösta på sötaste ungen, vackraste vyn etc och helt skippa tanken att man ska tänka in bilden i ett tema.   
  • Scream2
    Boothwalker skrev 2011-12-17 00:10:08 följande:
    Eftersom det är lite tjafs om tematolkning:
    Temat action är ett samlingsord för att slippa ha långa krångliga "teman"
    I det här fallet är tanken att bilden ska vara en bild där något händer och det rör sig. En rörelse helt enkelt. Ordet action kan på engelska betyda både full fart typ och "Nu är det dags att det händer nåt" typ. När man filmar säger man ju tex "Action" när man ska börja agera.

    Iallafall. Rösta på den bild ni gillar bäst. Tycker ni att temat inte stämmer ett enda dugg kan ni ju ta med det i beräkningen om ni vill. Men annars så är det i första hand bilden ni ska rösta på och inte hur väl temat passar in. =)

    Jag trodde i min enfald att det var teman, så att årets fotograf vinner på att vara totalt sett bäst på att kunna tolka olika teman! Så SJÄLVKLART måste man ju ta hänsyn till temat när man röstar. Blir riktigt grinig när jag ser hur folk röstar på "vackraste barnet", så söt unge, söt katt osv. Då tar man ju öht inte hänsyn till det fotografen presterat! Ta kort på söt unge kan alla göra, men att ta en BRA bild på en söt unge är betydligt svårare See my point?

    Sen är det ju trist då att vi verkar tolka ordet action så olika! Om det stod Action - rörelse i anmälningstråden kanske det skulle varit med här också?  Du gör ett jättejobb BW, men det blev väl kanske en liten miss i just den här omgången. Förhoppningsvis spelar det ingen roll i slutändan, utan bäste fotografen vinner en klar seger ändå Kram!
Svar på tråden Årets Fl-fotograf 2011 - 8. Action