• Chris01

    Utredning för upprepade missfall - någon som vill följas åt och stötta?

    Vi har försökt bli gravida i 10mån nu, har "lyckats" 3ggr men dessvärre fått MF/MA alla 3ggr också

    Slutade med p-piller i Jan och blev gravid på första försöket i feb, mf v.8 i Mars 2011.

    tidigt mf v.6 i aug

    MA v.13 i Nov (bekräftat i nov)

    Nu börjar vår utredning, vi har blivit kallade till blodprover och spermaprover imorgon, hyfsat snabbt för att vara innan jul och allt, läkartid och besök den 27:e dec. Bokat privat också då jag vill ha 2 åsikter. Fick progesteron sist när jag var gravid men hann nog inte komma igång med det ordenltigt enligt läkaren då man ska få det direkt när man plussar. Hon säger att man även kollar efter körtel/blodproppar i utredningen nu samt makens spermier.
    Är hans spermiehalt mindre bra så kan man göra en sköljning som rensar ur dem "sämre" och befruktar mig med dom bättre mot en frisk bebis. Jag är sjukt nervös!! Är så rädd nåt ska va fel på oss, rädd vi inte ska lyckas igen, rädd det ska ta tid, rädd vi ska behöva gå igenom en IVF resa, rädd vi måste adoptera till slut m.m.

    Denna tråden är till för dom som vill hänga med och uppmuntra, ge råd om man själv har varit med/är med i en utredning, vad man ska tänka på inför läkarbesöker, frågor, tips & råd, peppa, vräka ur sig hur man mår, prata om allt och inget, hur man känner om man kanske inte har någon/några man kan prata med, vill vara anonym och inte vräka ur sig hos familj hela tiden, allt allt allt!   Blir vi många så vore det kul, jag själv skulle vilja träffa andra som är med om samma sak så man inte känner sig så ensam som man gör just nu, det behöver absolut inte vara en negativ tråd eller nåt, en mer "uppmuntrande och rolig tråd" som kan innehålla allt ifrån PLUSS, BIM, ÄL, PRAT OCH TJÖT, UTREDNINGAR (såklart), VÄNTAN M.M... 

    Vi alla vill lyckas och håller tummarna för varandra! Hjärta         

  • Svar på tråden Utredning för upprepade missfall - någon som vill följas åt och stötta?
  • Drömmar och förhoppningar

    Enita, vilka fantastiska nyheter. Vad glad jag blir!! Hoppas, hoppas, hoppas att pyret fortsätter hålla sig fast och växer sig stor och stark!

    Jag har nog faktiskt inte börjat känna rörelser än. Inte så att jag kan säga säkert att det är bebis i alla fall. Ibland tror jag, fast jag vet inte säkert. Längtar tills det blir tydligt!


    MA juni -11, MF december -11, Plussat jan -12 - ska jag äntligen bli mamma?
  • Gatto

    Idag står det att jag har gått 140 dagar och att jag har 140 dagar kvar till BF! 50%
    Å det firar vi med den första knuffen från bebis, å en tidning till mannen, PAPPA heter den, hoppas han blir glad.

    Kan inte fatta att det är sant, efter alla tårar (eller ja, jag gråter för allt just nu så fler tårar lär det bli) Men nu måste jag börja ta in detta på riktigt.

    Hoppas ni andra får en bra pingsthelg, med sol och värme.

  • Drömmar och förhoppningar

    Grattis Gatto! Du är inte ens en vecka efter mig, sex dagar tror jag. I praktiken kan det sluta med att vi ligger där på var sitt håll samtidigt och föder barn! Den där tidningen är jag nyfiken på, får hålla ögonen öppna. Samma känsla hade jag om att det äntligen börjar - jag poängterar börjar - bli verkligt. Det är overkligt och fantastiskt. Mår du bra? Jag har fortfarande en trötthet jag dras med och tålamodet är lite till och från - fråga bara min man! Men jag mår bra, inga krämpor i övrigt. Folk säger till mig att jag strålar, det är härligt. Jag känner mig glad (för det mesta), och det är nog så att det syns till slut.


    MA juni -11, MF december -11, Plussat jan -12 - ska jag äntligen bli mamma?
  • Gatto

    Jag mår också bra nu, inget illamående på flera veckor och de små krämpor som är nu är inget att gnälla över.
    Har fått en ganska stor kula på magen så nu råder det ingen tvekan längre om att det syns att det är bebis på G.

    Dock märker jag en stor skillnad på mig och de väninnor vi har som är gravida, de köper saker till höger och vänster. Beställer grejer till barnrummet och handlar kläder, vagn, skötbord mm och planerar.
    Det gör INTE jag. Fick total panik när jag fick veta att vi måste beställa vagn innan 20/6 om vi ska få den till mitten av september. Min reaktion var att det är för tidigt! Tänk om något händer...
    Så tänker inte mina väninnor, de lullar glatt på med sina magar och lägger ut bilder på UL i v 13 på Facebook och skriver att de är gravida i sin status i V 12 osv... Jag är i V 21 och har inte sagt ett pip till någon utom de vi träffar.
    Önskar att det kunde släppa snart och att man kan få vara 100% i bubblan, med de andra.
    Min BM tröstade mig och sa att det är väldigt vanligt att de som haft MF inte kan vara lika "glada" (missförstå mig nu inte, jag är överlycklig) Utan att de/vi ofta behöver en längre startsträcka innan vi fattar att det är på riktigt.

    Hur går det för dig Enita? Några symptom att "gnälla" över ännu

    Kram till er alla

  • wassan

    hej tjejer allt bra med er?

    måste fråga ifall man är i tidig graviditet kan man då få flytningar som vid ÄL? 

  • enita

    så härligt att läsa att det går så bra för er!! :) man blir verkligen glad! :) jag förstår att ni inte törs "ta ut något i förskott", det hade inte jag heller! kanske är vi lite mera realistiska och förstår att saker kan gå snett lixom? jag retar mig verkligen också på folk på facebook som lägger ut ul-bilder tidigt!! och kanske framförallt på en nära kompis till mig som skrev på fb redan i v 7, hennes första graviditet lixom och allting går bra.. Så skriver hon sms till mig som om hon vore värsta experten och frågar om inte läkarna kommer på snart vad som är fel på mig eftersom jag fått mf, "det får man ju inte om man är frisk!".. jag blir GALEN! Hon frågade också vad som händer om missfallen bara fortsätter och jag sa att då kanske det får bli donation eller så.. Så svarar människan att det nog är bra men att det inte blir mitt barn då, det kommer inte ens tillhöra min släkt!! Jävligt nära att jag sa upp kontakten med henne då, jag fattar inte hur man kan vara så EGO och korttänkt!! The devil in me hoppas då för en kort sekund att hon också ska få mf eller att barnet ska dö i magen för henne bara för att hon verkligen har noll förståelse och för att hon är så äckligt självsäker och nedlåtande mot alla andra när det kommer till graviditeter - men så kommer jag på vad jag just tänkt och ångrar mig fruktansvärt djupt.. Usch för hemska tankar... var bara tvungen att ventilera lite...

    Jo, här har vi symptom på hög! Har ont i ryggen och inbillar mig ibland att det är njurarna och blir typ livrädd :/ mår fruktansvärt illa i intervaller men mest på kvällen.. illamåendet pendlar mellan snudd på ingenting och outhärdligt lixom, men jag kräks aldrig :/ men men, hellre massor av symptom än ingenting alls :) ska få göra ett vul till 5/6 hos spec.mvc så har nedräkning dit nu!

     

  • enita

    jävligt ont i brösten med också förresten, sitter och googlar lite på bra bhar utan byglar as we speak.. måste köpa nån mjuk variant om jag ska stå ut!

  • Drömmar och förhoppningar

    Wassan: Jag har aldrig märkt av mina ägglossningar genom flytningar, inte på annat sätt heller egentligen. Men flytningar är inget ovanligt närhelst i graviditeten du är.

    Enita: Vad glad jag blir att läsa om dina symtom! Hur långt kommer du vara gången vid ul?

  • wassan

    drömmar:inte? jag brukar få flytningar;)
    men de har jag nu också så jag undra ifall man kunde vara gravid ifall man brukar ha flytningar
    för att jag hade sist mens den 25/4 och jag har oregelbunden mens. så jag tänkte ifall man kunde vara preggo jag testade med ÄL stickor som sägs att man kan få utslag ifall man är gravid och jag fick väldigt svagt streck men rosa/röd var det;)

    ska ta ett grav test på fredag  

  • enita
    Drömmar och förhoppningar skrev 2012-05-29 20:50:09 följande:
    Wassan: Jag har aldrig märkt av mina ägglossningar genom flytningar, inte på annat sätt heller egentligen. Men flytningar är inget ovanligt närhelst i graviditeten du är.

    Enita: Vad glad jag blir att läsa om dina symtom! Hur långt kommer du vara gången vid ul?
    Om man räknar enligt senaste mens så kommer jag vara 9+5 då, men jag tror att jag kommer bli tillbakaflyttad eftersom cykeln var längre och konstigare den här gången :)
Svar på tråden Utredning för upprepade missfall - någon som vill följas åt och stötta?