• Chris01

    Utredning för upprepade missfall - någon som vill följas åt och stötta?

    Vi har försökt bli gravida i 10mån nu, har "lyckats" 3ggr men dessvärre fått MF/MA alla 3ggr också

    Slutade med p-piller i Jan och blev gravid på första försöket i feb, mf v.8 i Mars 2011.

    tidigt mf v.6 i aug

    MA v.13 i Nov (bekräftat i nov)

    Nu börjar vår utredning, vi har blivit kallade till blodprover och spermaprover imorgon, hyfsat snabbt för att vara innan jul och allt, läkartid och besök den 27:e dec. Bokat privat också då jag vill ha 2 åsikter. Fick progesteron sist när jag var gravid men hann nog inte komma igång med det ordenltigt enligt läkaren då man ska få det direkt när man plussar. Hon säger att man även kollar efter körtel/blodproppar i utredningen nu samt makens spermier.
    Är hans spermiehalt mindre bra så kan man göra en sköljning som rensar ur dem "sämre" och befruktar mig med dom bättre mot en frisk bebis. Jag är sjukt nervös!! Är så rädd nåt ska va fel på oss, rädd vi inte ska lyckas igen, rädd det ska ta tid, rädd vi ska behöva gå igenom en IVF resa, rädd vi måste adoptera till slut m.m.

    Denna tråden är till för dom som vill hänga med och uppmuntra, ge råd om man själv har varit med/är med i en utredning, vad man ska tänka på inför läkarbesöker, frågor, tips & råd, peppa, vräka ur sig hur man mår, prata om allt och inget, hur man känner om man kanske inte har någon/några man kan prata med, vill vara anonym och inte vräka ur sig hos familj hela tiden, allt allt allt!  

    Blir vi många så vore det kul, jag själv skulle vilja träffa andra som är med om samma sak så man inte känner sig så ensam som man gör just nu, det behöver absolut inte vara en negativ tråd eller nåt, en mer "uppmuntrande och rolig tråd" som kan innehålla allt ifrån PLUSS, BIM, ÄL, PRAT OCH TJÖT, UTREDNINGAR (såklart), VÄNTAN M.M... 

    Vi alla vill lyckas och håller tummarna för varandra! Hjärta         

  • Svar på tråden Utredning för upprepade missfall - någon som vill följas åt och stötta?
  • Gatto

    Enita: Hur har det gått för dig? Har du varit på VUL ännu??

    Drömmar: jag kan också ha dagar då jag inte känner igen mig själv det minsta Lipar för allt och blir arg över inget. Tycker lite synd om min man som får stå ut med en fru som får raseri anfall och sen bölar i flera timmar för att han tog den sista av min nya favvogodis (som han ju inte kunde veta var favoriten just den kvällen)

    Bebis sparkar ganska mycket nu, vi kallar magen Mini. Idag har jag beställt tapeter till det som ska bli barnrummet, blev en grå med muminfigurer som klättra i träd
    Har även varit på polarn och pyrets rea idag och handlat de första klädesplaggen, kändes så skumt att köpa bebiskläder till ett barn som är vårt!

    Längtar just nu grymt mycket efter semester och ångrar mitt beslut att ta sen semester. Går inte fören v 31! Å andra sidan hoppas jag att jag slipper jobba så många veckor sen efter.

  • IorÅsna

    Hej tjejer!

    Så roligt att läsa om era magar, sparkar, nya pluss och allt!
    Jag längtar tills bebisarna bilder kommer upp också!

    Har funderat på om vi ska göra denna gruppen privat istället? Då kan man lägga upp bilder osv privat och man kan bara komma med om vi godkänner dom, kan göra alla till värdar så att säga.
    Har ju ändå hållt kontakten länge nu här inne tycker jag?
    Håller ni med? vill ni?

    Jag och mannen har börjat prata igen, efter snart 5mån sen vi bröt upp så har mycket ändrats.
    Huset är uppe för försäljning och han har eget och jag har eget snart, så vi ska börja "dejta" på nytt täntke vi och se vart allt leder oss..
    Jag känner jag verkligen vill det då jag älskar honom så mycket men samtidigt är jag svinrädd för jag inte riktigt litar på att han kommer förändras men dem största problemen vi hade..
    Men jag kan inte tänka "tänk om" om 15år heller..

    Hur gick VUL enita? Hur mår du wassan? 

  • Gatto

    Hej Ior!

    Härligt att höra att ni är på väg igen.
    Hoppas allt går bra för er, kan nog vara bra att som du skriver, börja dejta igen Även om man känner varandra egentligen så är det nog bra att ta reda på hur den andre tänker och hur de vill ha sitt liv och om man vill samma sak.

    För min del vore det toppen att göra tråden privat, jag lägger aldrig upp bilder och annat annars.

  • JELJ

    Hej på er.

    Har följt er och Grattis till er alla som plussat.
    Har inte vågat skriva för jag är så j-la rädd för missfall igen. Har själv gått in i vecka 9 och ska göra vul på fredag.
    Gjorde ett vul i v 6 tidigt men inget hjärta, men en graviditet.  Läkaren trodde hon såg något men vill att jag ska göra ett nytt på fredag. Så håll tummarna för mig.

  • Drömmar och förhoppningar

    Ior: Vad spännande att börja dejta igen, förstår att det känns nervöst. Samtidigt hoppas jag att pirr och kärlek ska uppstå igen så mycket så att ni kommer på att ni faktiskt trivs tillsammans. För min del kan tråden gärna vara privat!

    I förrgår fick min man äntligen känna sparkar för första gången! Förra veckan kände jag ganska tydliga sparkar varje kväll, omkring kl 21-22 sätter bebis igång. I måndags när vi satt och tittade på fotboll sparkade bebis också, så la jag mannens hand på magen och sa att han skulle känna lite. Plötsligt kom det en kick rakt i handen på honom! Både han och jag blev så glada. Kanhända hade han kunnat känna redan förra veckan, men han jobbade sista skift, så vi träffades inte på kvällarna.

    Här kallar vi magen för bebisen eller pyret. Oftast bebisen, faktiskt. Lite fantasilöst, men det är nog ett försök till att hålla en viss distans också. Men nu i v 24 börjar jag trots allt känna mig säker (säkrare i alla fall) på att det faktiskt blir en bebis den här gången!


    MA juni -11, MF december -11, Plussat jan -12 - ska jag äntligen bli mamma?
  • JELJ

    Jag är lycklig.

    Såg lilla hjärtat idag. 8+3 och läkaren sa att allt såg bra ut.
    Gråter av lycka efter två års försök och tre missfall.
     Nu tar jag lite helg och åker till sommarstugan för att vila. Sköt om er alla och vi ses. Kramar

  • IorÅsna
    JELJ skrev 2012-06-15 15:15:31 följande:
    Jag är lycklig.

    Såg lilla hjärtat idag. 8+3 och läkaren sa att allt såg bra ut.
    Gråter av lycka efter två års försök och tre missfall.
     Nu tar jag lite helg och åker till sommarstugan för att vila. Sköt om er alla och vi ses. Kramar
    UNDERBART!!!!! Grattis finaste vän!!!
    Njut till fullo nu! 
  • Gatto

    Jelj: Åh vad härligt!! Tänk att det är så underbart att se det lilla pickande hjärtat. Håller alla tummar och tår att det är er tur nu.

Svar på tråden Utredning för upprepade missfall - någon som vill följas åt och stötta?