Inlägg från: längtar7580 |Visa alla inlägg
  • längtar7580

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Hoppas jag får hänga med här. Ser hur ni peppar varandra och ger en massa stöd.

    Skulle behöva lite sånt just nu :)

    Jag har försökt länge att bli gravid..varit jobbigt då jag får mens 2 gånger i månaden. Och har en underfunktion i sköldsköterln...men börjar få bukt på den.

    Blir så ledsen och besviken varje månad. Känner mig stressad då jag är 36 år.och jag blir.inte yngre! :)...som dem flesta vet ju äldre ju svårare att.bli med barn

    Hoppas all här inne får ett fint plus under 2012 :)

  • längtar7580

    Tack så mycket tjejer :)

    vet ej riktigt när jag har bim, tror det blir nu den 16/1...

    Hade ägg.loss den 3/1..men som sagt min mens är så oregelbunden.

    Blir nervös och börjar söka olika sjukdomar på nätet :/...kanske pco? Symtomen liknar lite med under.funk sköldskörteln. Men det minsta jag tänker på är om jag är gravid. :) konstigt hehe.

    Håller tummarna för er tjejer ;)

  • längtar7580

    attfångaenfjäril: Hoppas på ett plus för dig :)

    Samma för mig, hade en menscykel på 27-28 dagar förut. Efter uttag av kopparspiralen förra året blev allt huller om buller. Var på ul. och allt såg bra ut.Men mina skölskörtel prover var jätte dåliga.

    Nu denna månad ser det ut som min mens blir regelbunden.

    Har haft mensvärk sen min ägglossning, brösten ömmar lite, känner som min mens kommer när som helst. tog ett gravtest den 10/1 visade neg, kanske för tidigt?

  • längtar7580
    Maramina skrev 2012-01-14 19:13:52 följande:
    Försök att få bukt på underfunktionen i sköldkörteln först för är inte dom värdena ok så är det dels svårare att bli gravid, dels är det en ökad risk för missfall eller neurologiska skador hos fostret! Och informera din behandlande läkare om att ni försöker bli gravida så att du verkligen får rätt hjälp att nå rätta värden! Jag vill inte skrämmas men har själv underfunktion på sköldkörteln sedan nio år tillbaka och har under denna tid träffat många okunniga läkare och haft många olika symptom, vissa mer ovanliga än andra och även mått riktigt pyton för att läkaren jag haft just då bara gått på gamla riktlinjer vad det gäller blodvärden. Under förra graviditeten hade jag tur att få en bm som var insatt och jag fick komma in redan i vecka 6-7 för koll av värdena pga detta. Sedan följdes värdena upp under hela graviditeten då jag successivt fick öka dosen levaxin
    Maramina: Du har så rätt, har informerat min läkare och min dosering ökades till 100mg per dag i början av december. Ska ta blodprover nu nästa vecka för att se om mina värden har ändrats, låg på 68 i december.
    Har själv träffat så många okunniga läkare själv, har haft sköldkörtel problem sen jag var 14 år gammal.
    För 4 år sen var det en läkare på VC som ökade min dos hela tiden pga mina värden var väldigt dåliga, blev istället att jag fick en överdosering av levaxin. Fick läggas in fort och fick hjärmediciner i ett halvår.
    Visst under mina andra grav så har dem haft stenkoll på mig, eftersom mina värden blir dåliga på en gång under grav.
    Samt känner själv min kropp när medicineringen inte fungerar så bra eller att medicinen måste regleras. Tar ju minst 1 år innan man mår riktigt bra. men nu känner jag mig piggare , min hud har blivit bättre och som det ser ut nu verkar min mens regleras. Det är ett gott tecken :)
  • längtar7580
    Aaster skrev 2012-02-04 13:54:23 följande:
    Hej! Jag brukar kolla till er ibland för att få känna att jag inte är ensam i väntandet och längtandet. Jag håller tummarna och hoppas för er och tänkte bara ge mig till känna .

    Jag är 37 och har en dotter på 3 år som blev till på andra försöket. Så, när vi började försöka göra syskon till henne i april förra året var jag säker på att hon skulle bli storasyster när hon var kring 3. Jag har ännu väldigt svårt att acceptera att det inte blev så och nu hoppas jag att hon överhuvudtaget blir storasyster nån gång.

    Fick ett tidigt mf i juli och sen inget och inget och inget. Kollar ägglossning och tempar så jag vet att vi tajmar ägglossning.

    Nu har vi bokat tid för utredning privat i slutet av feb och jag är rädd att jag helt enkelt är för gammal.

    Jag önskar hela tiden att det ska ta sig för oss och för alla som kämpar - hur svårt ska det behöva vara egentligen?



    Jag förstår dig, själv är jag 36 och har själv börjat tänka i dem banorna att jag kanske är för gammal. Träffar en privat gyn som tog sköldkörtel prov som var skitdålig på mig, t4 var på 68. Inte undra på att jag mådde piss.

    Jag får olika tankar som: tänk om jag går in på klimateriet tidigt...Tänk om jag är skadad eller nått. :(
  • längtar7580
    Adnil76 skrev 2012-03-01 08:37:35 följande:
    Idag ska jag på VUL för att spana in mina ägg efter Pergotime-behandlingen. Rafflande! ;)



    Lycka till! :)

    mig kollade dem inte ens upp hur många ägg jag hade. Under ägglossningen hade jag så ont. Och nu har jag ont igen.

    stramar på magen som attan och wn jävels mensvärk. Kanske släppt för många ägg?? vet ingenting...:(

    hade en rosa flytning igår.
  • längtar7580
    BVP skrev 2012-05-22 21:18:03 följande:
    Ja, fick bekräftat att det var för högt (runt 9) i årsskiftet och började då med medicin. I förra månaden fick jag äntligen beskedet att det var nere på 1.9  Solig (ville inte tråka ut alla i tråden här med min historia Glad). På så vis kan man väl säga att det var första försöket då men det känns ändå segt... Har du, eller någon annan här, erfarenhet av att ha blivit gravid efter att ha startat med levaxin?
    Hej

    Jag har blivit gravid när mina värden var bra, men när dem var dåliga så blev det aldrig något och några mf,
    Annars blev jag gravid efter 2 månaders försök, så det var snabbt.
    Hade dåliga värden förra året i december, min tsh var på 68...nu är den under 2 så det underbart och jag mår prima. :)
Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus