• chleome

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Nu hittade jag även in i tråden. Försök nr 9 för oss nu och inväntar BIM på söndag tror jag. Kör med äl-tester och har köpt hem rosenrot och bidrottninggele. Däremot har jag inte kommit till borago än. Vad kör ni andra med?

  • chleome

    Natis75, kan du berätta mer om sköldkörtelprov? Hur kom det sig att de testade det? Har du haft några symptom? Min kompis har det och tipsade mig om att det är vanligt och jag borde testa det. Har alla siffror uppskrivna... någonstans. 
     

  • chleome

    För mig har vi nu haft 1-års jubileum för att försöka bli gravida. Yey....  Försök 12 nu och jag känner att mensen är i starkt antågande. Jobbar med tanken att det inte blir något syskon till vår lilla kille, vill inte riktigt tro på det, inte riktigt än iaf men faktum är ju att jag är 39 och inte har så mycket mer tid att spela på. Ena dagen känner jag mig helt lugn att det kommer bli bra och vi kommer få barn igen, andra dagen tror jag inte att vi kommer få något syskon alls. Känner mig väldigt lugn och sansad... haha

     Hoppas iaf och nu har vi utredning den 12e så vi får se vad de säger där. Hoppas hoppas hoppas...... 

    Vi diskuterar hemma hur långt vi är beredda att gå för att få ett syskon, hur långt är ni beredda att gå?

  • chleome

    Vi har försökt i dryga året nu med syskon till vår pojke. Efter ett tidigt missfall vid första försöket hände NADA i ett år och min kropp var inte i balans alls i typ fyra månader efter MF. Vi gick igneom en utredning i maj då ett år efter första MF men det fanns inget speciellt alls som kunde tyda på våra problem att skaffa barn.

     Iallfall nu så har jag gått till en utbildad bm och fått akupunktur och nu har jag plussat två gånger i rad (ska ta nytt test till helgen så kanske tre, vem vet). Sen har det blivit två tidiga MF men vi har ändå PLUSSAT så nånting funkar iaf. Efter ett år av ingenting så känns det som att akupunkturen har gjort något iaf och kanske det blir en liten en till slut! Ett litet tips till den som vill testa! =)

    Lycka till tjejer!

     

  • chleome

    Nellin, jag går hos mobila barnmorskor i sthlm, kostar 550 kr per gång o jag har tot gått 5 ggr nu på 3 cykler innan äl. Jag gillar inte nålar o jag känner dem o ibland mera men det verkar vara individuellt. Sen känns de knappt. Men jag märker i Äl att de gett effekt iaf.

  • chleome

    Hur kan man gå nästan ett helt år utan en enda graviditet och sen efter akupunktur bli gravid 3 av 4 månader efter varandra som blir tidiga missfall? Ok, jättebra att jag blir gravid nu iaf men allvarligt.....kan nån stanna kvar i magen???? Blir ju inte ens glad längre.

    Den här gången kör jag med progesteronkräm då jag har kort lutealfas efter min son föddes, 12 dagar. Kanske det kan påverka att ägget inte hinner fästa helt? Alla dessa teorier.....

     

  • chleome

    Idag har jag plockat ut all medicin för vårt inseminationsförsök. 1000 kr nästan. Så här dyrt var det inte att skapa vår lilla son.....

    Min största äggblåsa var 12 mm, är det en bra storlek eller bara good enough liksom? Jag tror inte så mycket på den här inseminationen heller tyvärr. Finns det några som det gått bra för??

    På lördag är det dags för första tabletten, få se vilken effekt det bir!

    Nån annan som är på gång med insem? 

  • chleome

    Fasiken vad svårt det är att inte hoppas, att hoppas, framförallt denna eviga väntan. På ÄL, på BIM, på att mensen ska ta slut......

    I måndags gjorde vi vår första insemination så nu hoppas man på det bästa. Fast vågar inte hoppas heller på nåt vis då man inte orkar bli besviken igen. Försök 17 nu för oss och fyra tidiga missfall på den tiden!

    Nån som har någon positiv historia med insemination att berätta???? Behöver peppning idag  

  • chleome

    Malin, usch vilken jobbig känsla och veta att man har haft det så länge. Som tur är försvinner det fort med tabletterna och sen har ni det bakom er. Ska du/ni göra nån koll för att dubbelkolla att det ser schysst ut? Håller tummarna!

    JZ79 och Cicci, tack för era tankar. Det är vårt andra barn. Jag gick för kontroll dag 2 (har jag för mig) för att kolla att det såg ok ut,de kollar äggblåsor och slemhinnan. På dag 5 började jag äta Pergotime så äggblåsorna växte till. Dessa åt jag i fem dagar och dag 11 gick jag och kollade hur många ägg som växt till. I mitt fall hade jag 2 st som var 14 mm. På lördagen dag 13 tog jag en ägglossningsspruta Ovitrelle på kvällen så äggen skulle lossna. På måndag morgon lämnade min sambo sitt bidrag, det filtrerades och de bästa togs ut och på måndag lunch inseminerades jag med dessa. Vid insem skjuts spermierna högt upp i livmoderhålan så de slipper simma så långt. I onsdags började jag med progesteronvagitorer då jag har haft flera  tidiga "missfall". 

    Så nu känner sig kroppen gravid och jag håller tummarna att det tar sig!! Två ägg borde ge dubblerad chans tycker jag, även en ökad chans till tvillingar. Men först hoppas jag nu på ett plus som stannar kvar....

     

  • chleome

    Nellin, tack för dina ord! De värmer.

    Ang utredning så det enda de frågade oss om bakgrund var könssjukdomar och som första prover fick vi kolla HIV, klamydia och även nåt könshormon och TSH, FSH samt vad det nu heter. Sen hur länge man har försökt och om man varit gravid någon gång och när. Sånt som kan påverka läget liksom. Dessa prover tog jag iaf på en specifik dag i cykeln, tror det var i början, typ dag 3-5 om jag kommer ihåg rätt.  Sen brukar de vilja kolla din slemhinna i början av cykeln i slutet eller direkt efter mensen.

    Sen är helt utredningen på G. Tänk så skönt att ni nu får experthjälp att få till det här. De är så grymt duktiga på det de gör och har så stor medmänsklighet så man känner sig helt trygg. Iaf har jag gjort det där vi går. Jag slappnade av väldigt för då fick vi hjälp. Så skönt att ni har kunnat slappna av innan och kunnat släppa tankarna, det tror jag är jättenyttigt för kroppen! Ni kommer få suverän hjälp tror jag och alldeles strax är ni gravida!!

Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus