• Gweny

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Hej! hoppas få komma med i eran tråd också, ni verkar ha så härlig stämning och stöttning till varandra. Konstigt nog, så har jag läst eran tråd länge och följt er och så blev det sen att jag nu också försökt ett tag.(inte i närheten av vissa av er såklart)

    Vi har snart försökt i 2 år, jag har barn sen innan, men inte han. När vi började utredningen fick jag reda på att jag har PCO och hypothyreos, samt övervikt, så mycket som går emot mig. Har väldigt få egna äl och oregelbunden lång cykel. Min sambo har godkänt på simmarna.
    Efter vi försökt i 1 år, så blev jag oväntat gravid, men då mina värden inte låg bra med sköldkörteln, då jag precis börjat med levaxinet, så tror jag det tyvärr orsakade mitt ma. Var fruktansvärt jobbigt för oss båda, och ibland påminns vi fortfarande, skulle varit dags nu i Januari, så det känns extra tufft nu.

    Vi har iallafall nu fått bekräftat att våran remiss för IVF har kommit fram till Sahlgrenska, men fram tills dess, så ska jag kämpa på med vikten och har pergotime att ta. Har precis tagit min 4e kur, har fått äl varje gång, men inte hjälpt ändå tyvärr.

  • Gweny
    Söndermarken skrev 2014-12-25 08:32:02 följande:

    God jul alla underbara , måste få visa min julklapp <3 min vännina har tyckt så synd om mig i höst så hon som är uppfödare precis som jag och min man totallurade mig <3

    Nu får mammahjärtat fullt upp ett tag :)


    så underbart! Ser att det är en av mina raser.  Håller själv på med hundar och har egen uppfödning.
  • Gweny

    JZ79>> åhh vilken rolig överraskning att få. Håller tummarna att dem nya lotterna ger er storvinst, som hjälper till på vägen!

    Nikols>> Dem säger att 80 % blir gravida på 6mån och nästan 90 inom 1 år, så ännu är ni inom "normal" tid, som det kan ta.  Vet det finns trådar med andra som ligger i samma fas som du. Lycka till.

  • Gweny

    Jennso>> Bra intiativ, har själv känt som detta året varit det jobbigaste på länge... men som du säger, så har det ju även hänt bra saker också.

    - Vi förlovade oss på 12-slaget förra nyår, han gick ner på knä och överraskade mig totalt när jag stod och tittade på fyverkerierna.

    - Vi åkte till Gotland på semester. Är mitt paradis på jorden, där får jag så mycket kraft och mår bra.

    - Fick oväntat ta hand om en 6 mån valp, som behövde nytt hem. Jag har sökt en ny valp i rasen länge, och detta blev så bra och vi är så glada och skönt att lägga tiden på, då man lätt sitter och grubblar.

    Hoppas 2015 kommer ge oss alla det vi längtat efter länge nu.  Gott nytt år!

  • Gweny
    Dakine skrev 2015-01-05 11:09:06 följande:

    Vet inte om det bara är jag av oss här inne som ligger lite på överkant med vikten. Men pga min PCOS har jag väldigt svårt att gå ned i vikt, men lätt att gå upp. Julhelgen hjälpte inte till med detta direkt. Jag som kämpat i 8 veckor före jul, och lyckats gå ned 7 kg, har nu gått upp 4 kg under julen!!?!?!?!?!?  Blir galen, vill bara få ordning på vikten!! Så nu ligger jag på 79 kg på min ynka längd på 160. När jag blev gravid med sonen vägde jag 64 kg. Så jag skulle vilja ner till 60-65 kg igen. 


    Jag har också PCO och kämpar med vikten. Måste verkligen köra hårt nu innan det blir dags för IVF.
  • Gweny
    Dakine skrev 2015-01-05 13:57:57 följande:

    Hur gör du för att gå ned och finna motivation? 


    Det är tufft. Få barn vore ju bästa motivationen, men ond cirkel då ens situation är tuff och man tröstäter.

    Men imorgon blir det hårdhandskar och träningen drar igång igen.
  • Gweny
    Dakine skrev 2015-01-11 01:10:02 följande:

    Okej. Hur många kurer provera tar man? Hur lång tid tar kuren? Hur många tabletter är det? 

    Okej! Skönt att höra att andra lyckats få barn med hjälp av pergotime. Ger mig hopp. 


    Hoppas pergotime funkar för dig! Många lyckas ju inom 3 kurer. Jag fick äl genom mina och kortare(normallånga) cykler, men blev inget ändå. Ny väntar jag på bim med 4e kuren i väntan på IVF.
  • Gweny

    Jag får bara gå och vänta på att vi ska få vårat 1a besök för IVF, är sjukt långa köer nu på sahlgrenska tyvärr.

    söndermarken>> mysigt med valpis, min yngsta är 7 mån här hemma.   tråkigt att ni fick mf, fick själv det i somras, men får hoppas att vi alla ska lyckas nu i år. 

  • Gweny
    Söndermarken skrev 2015-01-15 09:23:31 följande:
    Jo valpar är speciella vi har ju flera hundar att älska och bry sig om, men en ny valp är alltid något särskilt.

    Själv är jag på BIM+5 och väntar på den eländiga mensen
    Verkligen, samtidigt är det skönt att lägga tid och engagemang på hundarna, så man har lite annat att göra. För detta tär ju upp en annars.

    Min ska komma om 10 dagar, känner inget som skulle tyda på annat, som alla andra månader, suck.
  • Gweny

    JZ79>> Nä, det är 1a besöket vi går och väntar på, är så lång väntetid nu, upp till 5 mån, så känns otroligt segt. Har pergokurer att ta så länge, men tagit 4 st och inte blivit något, men kommer väl ta 2 till, sen får det räcka, inte roligt få i sig massa hormoner och det ändå inte går.

Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus