Inlägg från: Solrosen 83 |Visa alla inlägg
  • Solrosen 83

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Hoppar in jag med om det går bra. Slutade med mina p-piller i juli förra året men än så länge har jag inte blivit gravid. Går och hoppas att det ska ta sig hela tiden och är samtidigt frustrerad över att min kroppen inte fungerar riktigt som den ska än efter att jag slutat med pillerna. Cyklerna är fortfarande väldigt långa och varierande så det är svårt och veta när det är dags för äl och extra mycket mys för att det ska ta sig.

    Testar med äl-stickor denna månaden för att försöka se när äl är så jag får lite bättre koll. Är nu inne på dag 23 i min cykel och än då länge har det inte synts något tydligt utslag på stickorna som är kraftigare än kontrollstrecket.

    Innan man började försöka var man ju så naiv och trodde att mensen skulle hoppa igång direkt man slutade med p-pillerna och att det skulle ta sig efter 2-3 månader så man hade en bebis i början på hösten nu i år. Så gick det ju inte riktigt men än har jag inte tappat hoppet helt. 

  • Solrosen 83

    Vi har också försökt sen i slutet på juli då jag tog sists p-pillret. Dock är vi bara inne på försök 3 då min mens varit så oregelbunden sen stoppet. Funderar på att test med rosenrot och apiforce för att få ordning på min cykel. Någon som testat? Vågar dock inte börja med det förrän nästa mens kommit om jag nu skulle ha lyckats bli gravid även om jag inte sett någon äl med testen.

    Glad påsk på er!

  • Solrosen 83
    Josefinasfina skrev 2012-04-07 09:56:37 följande:
    Hej,

    Ja jag har testat apiforce! Jag prövade det för ett halv år sedan men bara en månad och då kom mensen regelbundet efter det,  26 dagar. Och har gjort sedan dess, dock har den verkar strula tills sig nu, då den förra mensen var 5 dagar sen och nu ligger jag på Bim+3 ... och då började jag med Apiforce denna månad igen.

    Men har du hört med en gynekolog? Mensen bör väl inte strula till sig så länge? För långa cykler tror jag att man kan åtgärda? 

    Så svårt att säga.. inget plus har skett än men kanske nästa månad!!:) 

    GLAD PÅSK:) 

    .

    Blir att prova apiforce efter mensen då så får jag hoppas det får ner längden på cykeln för mig också.

    Har inte kollat med sjukvården men tänkte göra det efter sommaren om inget förändras. Har ju läst en hel del om hur lång tid det tar för mensen och bli regelbunden. Och tyvärr verkar det ibland kunna ta upp till ett år eller mer och speciellt om man ätit p-piller länge. Åt mina 11 år så kroppen var väldigt van vid att få i sig hormonerna. Märks om inte annat tydligt på min hy i ansiktet som har fått totalt spel och får massor med finnar som heller inte vill ge med sig
  • Solrosen 83
    JZ79 skrev 2012-04-07 11:08:36 följande:
    Jag har hört flera säga att bidrottninggelé  är väldigt bra för huden, så kanske blir en winwin för dig om du testar det! + på stickan och fin hy Glad Lycka till!
    Ja det hade ju inte varit fel Glad
  • Solrosen 83

    Då fick man sig en mindre trevlig påskpresent här på kvällen. Blev rött på pappret när jag hade varit på toa. Så det är väl mensen som helt oväntat dykt upp. Inte känt ngt tecken på att den var på väg. Möjligtvis lite svaga kramper i nedre delen av magen.

    Känns trist att mensen kommit igen när jag så gärna vill bli gravid. Det enda positiva är väl att den dök upp redan på dag 28 så kanske min cykel börjar stabiliseras. Håller alla tummar jag har för det iaf.

  • Solrosen 83

    Vet inte när jag borde ha bim för min mens har varit så oregelbunden.

    För tillfället är jag väldigt förvirrad och frustrerad. Den blödning jag fick igår avtog redan efter ett par timmar så idag har det inte varit någonting alls. Har lite ont i magen idag liknande mensvärk men det är allt.

    Har ju hört att man kan få små blödningar i början på graviditeten så jag tog ett test i morse men det var ju så klart toknegativt.

    Förstår mig inte alls på min kropp vilket är sjukt jobbigt...

    Tack för peppningen! Känns skönt och få skriva av sig lite här

  • Solrosen 83
    Josefinasfina skrev 2012-04-11 11:44:29 följande:
    JAG ÄR GRAVID!!! 3 negativa men idag bim + 7 och jag plussade imorse!! Jag är så glad med samtidigt livrädd!!!! På försök 10 funkade det!!!!!!!!!!! Jag sitter på jobbet ochnästan skakar!!!!



    Stort grattis! Vad kul med ett plus här i tråden!
  • Solrosen 83

    Nytt test taget här på morgonen för att se om den lilla miniblödning jag fick förra helgen var ett tecken på att jag var gravid. Men det var så klart negativt igen. Rynkar på näsan Har under veckan haft ont i magen hela tiden. I början var det som mensvärk men nu de sista dagarna har det avtagit lite och varit mer som ett tryck runt livmodern. Känner tydligt var jag har den delen av kroppen och så brukar jag inte känna annars. Vet inte alls vad min kropp sysslar med för tillfället men antagligen är det väl bara inbillning med tanke på att testet fortfarande är negativt efter ännu en vecka.

    Tycker mensen kan komma på riktigt nu om den ändå ska det så jag kan komma igång med BDG och rosenrot och förhoppningsvis få lite mer ordning på min cykel. 

  • Solrosen 83
    mamma0702 skrev 2012-04-14 11:05:03 följande:
    har oxå bestämt att prova med BDG men det får  vänta då jag antagligen får min mens imorgon eller Måndag . Har inget hemma..För visst e det så att man ska äta från mens till ÄL ? Hoppas bara att detta inte rubbar menscykeln eftersom jag är som en klocka för det mesta Skrattande

    När skulle du haft mens ?
    Ja jag har också förstått det som att man ska ta från mens till ÄL. Beror på att man inte ska ta det om man är gravid så därför bör man ju sluta vid ÄL om det skulle ha tagit sig.

    För min del hoppas jag verkligen på att det ska rubba min menscykel för den har varit helt hopplös sedan jag slutade med p-pillerna för snart 8 månader sedan. Har därför egentligen ingen aning när jag borde få mens men är idag inne på dag 36 i min cykel. Men förra cykel gick det 53 dagar innan nästa mens kom från att den förra slutade. Fick dock en liten blödning på dag 29 denna månaden så jag trodde mensen hade börjat stabilisera sig. Men det blev dock aldrig mer än lite blod på pappret ett par gånger när jag torkade mig under 2 dagar.

    Så jag går här och väntar och väntar för att se vad kroppen bestämmer sig för här näst vilket är oerhört frustrerande. Rynkar på näsan
  • Solrosen 83
    mamma0702 skrev 2012-04-14 12:33:58 följande:
    usch va jobbigt .. när man har bestämt sig för att försöka få bebis så vill man ju inget hellre än att det ska rulla på så man kan försöka varje månad. Håller tummarna att du får någon ordning på de snart
    Nä precis man hoppades ju att mensen skulle komma som den skulle direkt när man slutade med p-pillerna så att man kunde lyckas bli gravid inom ett halvår iaf. Men så blev det ju inte vårt fall i alla fall så nu är jag glad om vi lyckas inom ett år från att jag slutade iaf.

    Är ju svårt med det sociala livet också när man aldrig vet riktigt när det är dags för mensen. Vill ju ogärna dricka alkohol under perioderna då det finns chans att jag är gravid. Går ju bra att låta bli när man är själv hemma men blir alltid lite knepigare när man är iväg någonstans. Svårt att komma med undanflykter gång på gång. Kan ju inte skylla på att jag är chaufför heller då min sambo i princip aldrig dricker något då det är ytterst få alkoholdrycker han tycker är goda.
Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus