• Jennso

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Hejsan allihop!

    Jag ar tillbaka igen med lite annorlunda namn .

    Efter vart andra ivf inte funkade i November sa tankte jag att jag skulle forsoka att ha nagar manader och inte tanka pa fertiltet alls sa jag avregisterade mig fran fl, men jag har anda varit inne och tittat till er da och da.

    Jag har fatt en ny mailvan sa mailar lite med JZ da och da och laste hennes blogg idag och faktiskt saknade var gamla trad. Aven om det inte ar manga kvar sen den gamla tiden sa hoppas jag att den har traden kan vara den positiva pepp traden som den en gang brukade vara .

    Nar vart andra ivf inte funkade sa onskade jag att jag bara kunde saga att nu far det vara nog, nu har vi gett det allt vi har men det funkar ju anda inte men varken jag eller min man kan tanka oss en framitd utan familj sa det ar bara att kampa pa. Pa manga satt var andra "misslyckandet" lattare an det forsta for man ar inte riktigt lika naiv forsta gangen som den andra, men radslan blir lite starkare att man kanske aldrig kommer att lyckas.

    Vi fick ju bara ett gratis forsok har i England sa betalde for det andra och det har ju innebart att vi inte haft mycket pengar till semesterar eller dylikt. Sa nu har vi bestamt att kombinera semester med ivf sa nasta forsok blir i grekland pa en klink som heter Serum, som ar valdigt popular har i England. Det finns en hel sektion om den pa ett engeskt forum som heter Fertility Friends. Vi har haft en forsta telefon kontakt med dem och skickat lite tester. Jag gjorde ju immunforsvar tester innan den forra ivfn och fick behandling for det, men har forsoker de titta pa varflr jag har sa hoga sk killer cells och har hittat tva olika infektioner som det kan  bero pa sa nu far bade jag och min man ata antibiotika innan nasta forsok. Forhoppningsvis sa blir det har ytterligare an pusselbit som hamnar pa plats sa vem vet tillslut kanske vi far en hekl bild av varfor vi inte lyckats . De har ett paket nmed tva forsok sa jag tror att dessa tva blir de sista som jag forsker med mina egna agg.

    Forlat att det blir mycket jag,jag, jag lovar att det ska bli battre .

    Jag laste lite ovanfor om aggdonation och har i England har de en bra sak som heter Egg Share sa par med manlig orsaker till infertilet kan valja att donera halften av aggen genom ivf till nan som behover aggdonation och om de gor det sa far de ivfn gratis. De maste sjalvklart uppfylla flera krietrier men jag tror det gor att det borjar ga fortare med vantetid har. 

    Har i London har vi soligt med runt 17 grader varmt sa jag gor som Wonders och skickar en solig halsning

  • Jennso

    Wonders: Hur manga har ni i frysen?

    Calabalic: Nar ar erat FET?

    Wittra: Forstar att det kanns jobbigt med fa rea pa att det kan vara ett problem med agglosningen oxa men forhoppningsvis sa far du mer detaljerad information nar du far traffa specialisterna pa SU.

  • Jennso

    Tack Jayt Om jag inte sagt Grattis sa sager jag det nu .

    Wonders: wow 6 stycken det later ju lovande. Har de sagt nanting om de har nan teori om varfor embryorna inte har implanterat vid nagon av era tidiagre forsok? Ett tips kan vara att gora infektionsprov via Serum (man behover inte vara patient med dem for att gora det).

  • Jennso
    wonders skrev 2014-03-26 08:34:40 följande:
    jennso jag har funderat på det men jag vet inte hur jag ska göra. Skulle ju vilja veta varför det går så trögt att bli gravid. Har läst boken how babyfriendly is your body och den har ju gjort klart för mig att med min blodsjukdom är det inte så bara att bli gravid tydligen.. Men vet du hur mycket ett sånt prov kostar? Har hört att de finns i AVA-tråden där det är en som har åkt till Aten istället nu och fått utrett att det inte borde vara något problem att bli gravid via prov av mensen om jag förstod rätt. Den tjejen sa att utredning och äd är lika dyrt i Aten som i Riga ungefär.. Därför har jag inte startat något där för har ju mina 6st i Riga.. Men om jag nu inte kan bli gravid så behöver jag ju inte öda mera pengar... Det är mycket som snurrar i huvudet vilket inte gör mig lugnare och fertilare.. Just nu har jag bara siktet inställt att prova äd en gång till i Riga för att se om det går bättre.

    Om jag kisar med ögonen och verkligen har bra fantasi så kan jag se solen ovan molnen..Drömmer
    Jag forstar verkligen att nar man har siktet installt pa behandling sa ar det det enda man verkligen vill fokusera pa. Men samtidigt har du ju haft valdigt manga bra embryos tillbaka men inte blivit gravid och sa vitt jag forsatt inte fatt nan bra forklaring till varfor det inte funkar. Immun tester och infektion tester ar tva olika och immun tester ar klart mycket dyrare (och behanldingen blir sen dyrare oxa eftersom man ev maste ta IL dropp etc) sa det ar vart att gora research innan om det ar en vag man till ta. Jag gjorde immuntester med min klink i England sa jag vet inte hur mycket det kostar i Grekland. Jag har oxa skickat ivag blod till Athen for infektinoner och det har kommit tillbaka postivt for tva olika infektioner sa jag och min man ska ata antibiotika i 25 dagar. Sen planerar vi att aka ner till Athen i maj for ett forsta mote. Om du kanner dig tveksam sa kan du fylla i ett formular pa Serums hemsida (soka serum ivf eller nat sant) och nar jag fyllde i det pa en Sondag sa svarade de samma dag. Sen kan man fa ett telefon konsultation med Penny och bada de har kostar inget sa du kan ju alltid kolla vad de sager? Jag vet de som gjort behandling i England men med extra stod fran Penny.

    Jag ska pa tjejhelg till Gtb i helgen men aker en dag tidigare sa jag kan ha en dag med mina foraldrar sa om nagon har nagra ideer for saker att hitta pa under dagen hojta till!
  • Jennso
    kanske 4a skrev 2014-03-31 22:59:55 följande:
    Jag ska ta nytt hcg på onsdag och hon sa att det inte är någon idé att göra vul redan då. Sen beror det på vad det provet visar hur de går vidare.
    Hur gick det idag? Kram
  • Jennso

    Wonders: Spännande jag hoppas verkligen att ni får ett påskägg fyllt med liv

    Witra: Har ni fått nån tid än? Angdin ägglosning så kan det ju vara så att du bara inte ägglossade den månaden eller att de tog testet vid feltidpunkt. Jag vet iallafall för mig så fick man mycket mer info när man kom på specialistklinken.

    Hur går det för alla andra?

  • Jennso

    Wonders: Jag hoppas verkligen att det gar vagen den har gangen. Jag vet att du ar stark nog att klara det har
    Calabalic: Nar ar det dax for erat FET?
    Wittra: Har du nan kompis som du kan prata med ? Jag pratar mycket med mina kompisar och aven om de inte varit med om nat liknande sa har de varit underbara pa att lyssna.

    Varfor ar adoption sa dyrt? Har tror jag inte att det kostar nanting, forutoma kanske mellan 1000-2000 for avgifter. Det kanske beror pa att i England ar det mest inhemsk adoption som sker har sa det kanske ar darfor det ar "billigare" och nagot snabbare.  Sjalv vet jag inte riktigt om jag skulle vilja adoptera en dag, men jag kan bli arg nar folk bara rycker pa axlarna och sager jaja men ni kan ju alltid adoptera. Det ar ju inte bara direkt, dels att ga forst ga igenom alla utredningar etc men oxa att ge upp om ett biologiskt barn med den man alskar. Manga verkar ju tycka att infertila borde adoptera for det finns ju sa manga barn som det ar synd om runt i varlden. Man behover ju faktiskt inte vara infertil for att adoptera.

    Idag har jag bokat in ett mote med klinken i Grekland sa det blir i mitten av maj. Jag kan inte fatta att jag ska gora det har aterigen....

    Jag vet inte om jag postat den har dikten tidigare men den brukar fa mig att orka kampa nar allt kanns jobbigt:

    Dear Infertility,
    Today I have been thinking a little about this journey that we share, about the ways you've changed this life of mine, and of the friends you've met, changed theirs.

    We have a few 'issues' if we're honest you and me. You're competitive and insensitive but you'll just never win you see..

    For every time you've hurt me, you've taught me how to summon strength.
    For every time you've brought me to my knees my journeys taught me how to rise again.
    For every friend I've lost as you've whispered in my ear, you've unknowingly bought me another who now stand by my side, unshakeable and loyal and always just right here.
    For every tear I've cried I've still found some laughter on the way.
    For every precious embryo lost there's been such deep love and hope filled days.
    You've tried and take my chances away, but you make me want it more The love I feel for my future child just grows, not as you'd planned, shrink, dissipate or fall.

    You've shown me my fears one by one, its true, but in turn given me my strength as fellow travellers thwarted you. And one day when I hold my child, I'll tell them a story of you, my old Foe, who in some ways made me a better person and gave me more gifts than words can show.

    Despite your best attempts I will never say no more, I will be a better mother with a heart that is more sure.
    Though you may have won today, we'll meet again it's true and next time just remember, my turn will come you know, I've seen you can be beaten and next time it's my go

Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus