• Maramina

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Vad gulliga ni är tjejer! Att vi kör nu beror mycket på att jobbet till vissa delar inte ger mig det jag behöver, och då ser jag ingen anledning till att vänta. Men samtidigt som vi kör på så söker jag annat. Jag har varit på två intervjuer, den ena har jag en inbokad andraintervju på i nästa vecka (hoppas att äggplock inte blir tidigarelagd så att jag måste boka om då den intervjun är nere i Småland), och den andra väntar jag på besked ifrån när andraintervjun blir. Där blir det troligtvis intervju imorgon eller fredag trodde rekryteraren.

    BaPumba: Ja, det stämmer. Det är korta den här gången. Jag har tagit föregivet att det blir två veckors behandling, men nu har jag hittat flera bloggar där behandlingen varit kortare... Så vi får se vad ultraljuden i nästa vecka säger och om det blur krock med UL och intervju

  • Maramina

    Glömde skriva att främsta orsaken är att jag vill gå vidare med mitt liv, antingen som gravid eller med acceptansen att det är som det är

  • Maramina

    Bolltjej: Jag antar att det är mycket som spelar in i det beslutet. Men jag fick ju ut rätt många ägg, 14 tror jag det var, varav 5 befruktades, en fick jag tillbaka och de 4 övriga fick kasseras då de klarade sig inte till frysen. Dessutom så mådde jag rätt dåligt av sprayen, fick bl.a. kolik. Sedan så kör man på vissa ställen tydligen med korta protokollet vid låg AMH då det, enligt vissa teorier, kan ge färre ägg, men av bättre kvalitet. Kanske var det så att hon ville testa det. Men det var ingen självklarhet för läkaren utan det var något hon kom fram till under samtalet och då hade jag varken sagt bu eller bä när hon funderade högt.

  • Maramina

    Wittra: 3-pack = ett "paket" med 3 försök, vilket är billigare än 3st enkelförsök.

    Wonders: Nu blandar du ihop det hela lite, va? Med korta protokollet kör man ju ingen nedreglering utan man går på sprutorna direkt, och så från den fjärde sprutdagen så tar man även en spruta som förhindrar spontan ägglossning. Men svar på din fråga om jag känner av något, nej, det gör jag inte. Eller kanske. Jag vet inte vad som är hormoner och vad som är på grund av den pressade situation jag är i nu på alla fronter, och vad som är trötthet men imorse kände jag mig väldigt gråtmild. Med tanke på att det är tufft just nu så tror jag snarare på allt det andra och inte på hormonerna. Men det är ju skönt det, att inte känna något. Som sagt var, det är mycket nog som det är.,,

  • Maramina
    wonders skrev 2013-09-26 13:14:24 följande:
    Ja Maramina men min senaste behandling bestod i att jag först tog en vad jag kallar för "nedregleringsspruta" som du säger är för att man inte ska ovulera, korrekt men den tog jag först och sen tog jag inga mer och sen då "tillväxtsprutorna" efter det fram till Ovitrelle. Väldigt smidigt vill jag påstå för då hade jag inte så många sprutor och mediciner att hålla reda på.

    Bra att du förklarade även 3-pack för när jag läste igenom min förklaring nu så tja lite mycket idag.. 



    Ok, jag har inte hört förr att man börjar med en nedregleringsspruta, men man lär sig så länge man lever! Personligen så tycker jag att det känns osäkert med att börja med det för då vet man ju inte hur länge den sitter i, men så är jag ju inte insatt i de medicinska detaljerna heller.

    Wittra: måste tillägga att för att kunna köpa ett 3-pack så måste man uppfylla vissa kriterier, och dessa skiljer mellan klinikerna.
  • Maramina

    Calabalic: Härligt att få tid för äggplock! Det brukar vara 2,3 eller 5 dagar från plock till återföringen. Jag tror det var 2 för mig i våras.

  • Maramina

    Stargazers: En av mina systrar hade "mens" fast hon var gravid med ena barnet. Det var precis som en vanlig mens, så hon sökte läkare för att hennes illamående inte gick över...

  • Maramina

    Men det är nog "ganska vanligt" ändå, särskilt vid IVF. Kolla bara in på alla gravidtrådar där tjejer har panik för att de blöder och där det ändå slutar med bebis.

Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus