• Maramina

    Vi som försökt ett tag utan plus

    calabalic skrev 2014-07-17 19:18:56 följande:

    Heja Wonders!! :)

    Jennso, usch jag vet hur det känns. Det går i omgångar det där.. ibland känns det inte så farligt att det kommer ut bebisar överallt, ibland känns det jättejobbigt. Just nu retar jag mig lite på att en tjej jag känner, som jag vet försökt i 3 år o sen till slut lyckats med IVF på tredje försöket, att hon sen halva graviditeten skrivit massor på fb om hur jobbigt det är att vara gravid och nu när bebisen är ute klagar hon över hur jobbigt det är att ha bebis o inte få sova. Alltså jag vet inte, det ÄR ju säkert jättejobbigt men lite tacksamhet borde man väl ändå känna i den situationen? Vad väntade hon sig att hon kämpade för i dessa år? Jaja.. det där är ju individuellt hur man reagerar. Kul iaf att hon lyckades!


    Jag tror säkert att hon är tacksam men att det jobbiga i hennes situation just nu är det som är överhängande. Så är det i alla fall för mig, och det du skriver skulle mycket väl kunna ha handlat om mig förutom att vi lyckades på andra IVF:en och att jag skriver av mig i min blogg. Men graviditeten var jobbig, riktigt jobbig, och slutade med sjukskrivning, och saker och ting nu, med en två veckors bebis är inte någon dans på rosor, och det skriver jag också om. Men det betyder ändå inte att jag inte är glad och tacksam för det jag har fått, eller att jag inte älskar det lilla livet. Tvärtom. Och jag tror att det är likadant för din vän.

    Sorry att jag kom in här, jag som lyckats, och egentligen inte platsar längre här i tråden, men jag ville bara ge den andra vinkeln av frågan
  • Maramina

    Lillajag: Här har du en blogg som en tjej som just fått sin son via PGD, omlivetefter.wordpress.com. Hon skrev häromdagen om just möjlighet att göra det utomlands och i detta fall i Polen (tror jag det var). Du kan säkert kontakta henne så kan hon kanske berätta mer om det?

  • Maramina

    Jag tittar nästan aldrig in här numera men nu när jag gör det så blir jag alldeles varm i magen och hjärtat när jag ser dina bilder Calabalic! För snart ett år sedan så var jag i din situation. Och då fick jag mitt svaga streck på ruvardag 7. Jag tror att jag la in bild här i tråden, annars så kan du gå in på min blogg (www.drommaravsilver.wordpress.com) och se bilder om du vill. Gå ett år bakåt i tiden till den 14 oktober så kommer du rätt. Jag hoppas verkligen att du ska få samma resultat som jag! Och jag kan säga att jag känner mig väldigt hoppfull i ditt fall då det helt klart har blivit starkare sedan ditt förra test!

  • Maramina

    Stort grattis Calabalic och välkommen till fortsättningstråden när du känner dig mogen!

    Wittra: Om du idag har lite övervikt så kan viktnedgång absolut underlätta för att IVF:en ska lyckas! Jag tror inte att det är inte för inte som landstingen har sina BMI-gränser (och att dessa skiljer). Sedan så är det inte heller helt säkert att du går upp under graviditeten. Jag gick ner tex under både mina graviditeter pga illamående och kräkningar. Kommer du ihåg Lillnosen som också varit ned här i tråden tidigare? Om jag inte minns helt fel så gick hon upp först i slutet av sin graviditet och då var det vatten som hon samlade på sig. Och då var hon normalviktig och fit innan. Visst, det vanliga är att man går upp men det behöver inte vara så

  • Maramina

    Kikar in här ????

    Du har rätt JZ, jag fick kolik när jag sprayade. Vilket minne du har!

    Wittra: Försök att inte jämföra dig så mycket med andra! Alla är vi olika och alla reagerar vi olika. En och samma person kan reagera olika även från gång till gång. Jag fick ta Synarela vid första ivf:en och då mådde jag verkligen inte bra. Bland annat så fick jag som sagt var kolik av det, och det var inte kul. Detta försvann och jag började känna igen mig själv och må mer som jag igen när det var dags för sprutorna och halvera spraymängden. Du ska se att det vänder för dig då med och dit är det inte långt. Jag vet att det känns långt för dig just nu, men jämför det med hur länge ni har försökt så ser du att det är ju verkligen snart. Det är ju inget i jämförelse!

    Jag förstår din bitterhet men samtidigt, försök hitta det positiva i det du genomgår. Försök tänka på vilken tur du har som bor hör i Sverige och får denna hjälp. Försök tänka på hur det hade varit om du hade varit i samma situation (dvs barnlös och med längtan) för 20-30 år sedan, då skulle du inte heller fått denna chans utan hade verkligen fått fundera på andra vägar till barn alternativt ett liv utan barn. Nu har du massor av alternativ som inte fanns då, ivf, ägg/spermie/embryodonation etc. Och när tankarna kommer att din kropp sviker dig, försök då tänka på att den har aldrig fått så mycket motstånd i sitt svek än vad den får nu. Du har aldrig haft så goda chanser att få ditt efterlängtade barn som du har nu. Visst, det kanske misslyckas och du har mått skit helt i onödan, men likväl, du har aldrig varit så nära som nu! Och nu är det inte långt kvar, snart, mycket snart så får du börja med sprutorna och då är du ännu närmare att få din dröm uppfylld!

  • Maramina

    Och just det, jag tyckte sprayen var värst, sprutorna var inget även om jag var nervös inför att börja ta dom. Och vaginaltsbletterna, visst, de var bökiga och kladdiga och dana, men de var verkligen ingenting. Har du stoppat in en tampong någon gång så kommer du mörka att det inte är så stor skillnad. Och om du tänker på vad belöningen kan bli genom att du gör det så ska du se att det går som en dans på rosor! Så även om du gör upp reservplaner, (vilket är bra, det gör jag med allt som oftast) så försök även att fundera på det omvända, dvs vad som händer om det nu skulle gå vägen. Försök flytta fokus från alla möjliga eventuella motgångar till eventuell medgång, det blir så mycket lättare då!

  • Maramina

    Vem var det som drömde om Elodie Details zebrarandiga skötväska? Jag såg precis att den är nedsatt 25% på Lekmer just ikväll! En hint till mannen kanske inför jul? ????

  • Maramina
    Wittra skrev 2014-12-02 16:23:38 följande:

    Testdag 14 dec....kunde lika gärna varit månader dit. Så segt känns det smile4.gif pratade som hastigast med Su då jag hade fått ut för lite Lutinus. Nämnde smärtan för henne ..hon sa att det kan kännas så....blir så irriterad på apoteket också som satt och jiddrade med mig om allt jag behövde ha ut. De ordinationer som står där är ju det jag SKA ha....ändå höll de på och vela med "det är ju ganska mkt" när jag var där i början av ivfn för att få hema alla mediciner. SU var också irriterande över detta....tydligen håller apoteken på såhär ofta :-@


    Visst är det jobbigt när man råkar ut för att Apoteket ifrågasätter läkarens ordination, men ser man på det ur ren säkerhetssynpunkt så är det ju bra. Jag menar, läkare är ju inte mer än människor och även de kan ju begå misstag och för höga doser av vissa mediciner kan ge ödesdigra konsekvenser. Så då är det ju bra att apotekaren reagerar och dubbelkollar så att det inte blir fel.

    Får man fråga föresten hur mycket du har fått ordinerat med tanke på att de reagerade?
  • Maramina

    När jag skulle ha mina mediciner vid våra ivf:er så hade de inte något av medicinerna inne utan de var tvungna att beställa hem dom så det är inget ovanligt att de inte har det hemma. Tvärtom så hade kliniken förvarnat mig om det. Du tror inte att det var så att hon blev lite tagen på sängen just för att de inte hade tillräckligt med medicin inne och att det var det som orsakade hennes frågor snarare än att ifrågasätta dig?

    Oavsett, om du stöter på det fler gånger så be dom bara att ringa upp ordinerande läkare istället för att diskutera med dig. Du ska inte behöva ringa läkaren och kolla att denne har skrivit rätt, det är apotekarens uppgift att kolla upp med ordinerande läkare om det är något som är oklart

  • Maramina
    obalanserad skrev 2014-12-03 22:44:52 följande:

    7e försöket denna månaden.. :( känns som de aldrig händer något


    Jag vet så väl att det är jobbigt (för oss tog det mer än två år och två ivf:er) men du vet väl att det i snitt tar sju månader att lyckas?
  • Maramina
    Söndermarken skrev 2014-12-05 13:05:37 följande:

    Är det nån som kan förklara för mig om det är något av läkemedeln i ivf behandlingen som kan ge utslag på ett gravtest?????


    Endast ägglossningssprutan. Menar du att du har fått positivt test? Bild? *nyfiken och alldeles pirrig av förväntan för din skull*
  • Maramina
    Söndermarken skrev 2014-12-05 13:23:24 följande:

    Har för mig att ägglossningssprutan kan påverka ??


    Men det är max 10 dagar och det är väl mer än så sen du tog din?
  • Maramina
    Söndermarken skrev 2014-12-05 13:54:10 följande:

    Jag frågade speciellt om hur vi kunde ha sex men fick aldrig något klokt svar så efter jag frågat här också bestämde vi att senast dagen innan vi tog ägglossningsprutan och sen tog det ju nästan 10 dagar efter.
    VI hade ses senast söndag, tog sprutan sent måndagkväll......
    Vid äggplocket så fanns det en blåsa som såg konstig ut som med flera andra blåsor i samma, de pratade om den men sen har jag frågat om den men ingen har lagt nån vikt vid den, får nu för mig att det var ett befruktat ägg som satt kvar i äggstocken.... :/ men de borde de ju ha sett och fattat??? själv var man ju inte direkt "pigg" :)


    Spermierna klarar sig upp till en vecka med rätt omständigheter så om det har rätt förutsättningar så är det ju inte helt omöjligt. Det kan ju varit så att det som du såg har befruktats eller att de missat någon äggblåsa som sedan släppt ett ägg som befruktats.
  • Maramina
    Söndermarken skrev 2014-12-05 16:31:36 följande:

    Den här bilden var nog bättre phpP15GzJ65610.jpg


    GRATTIS! Om det där inte betyder att du är gravid så heter jag Orvar! ????Nu väntar jag bara på JZ:s test som jag är helt övertygad om att även det är positivt
  • Maramina
    Wittra skrev 2014-12-08 19:37:14 följande:
    vet inte alls riktigt tyvärr. Testade ÄL-stickor någon gång för länge sedan i någon löjlig tro om att det skulle fungera. Hade då såna stickor där 2 streck skulle uppenbara sig vid ÄL. Fick allt utslag flera gånger men inte tusan hjälpte det oss...ObestämdSkrikandes..har inte hängt med i din historia...vet ni varför det är svårt för er? Om inte, kör på. Ofta. Enda bra råd jag kan ge. Jag tröttnade på ÄL-testningen...kändes så jobbigt och pressande att ha sex på kommando. 
    Jag har för mig att har man PCO eller PCOS så kan det bli så med ÄL-tester men jag är inte säker

    Ligga ofta är ju inte ett måste, det räcker med varannan, vartredje dag. Kör man på för ofta så finns det risk för att mannens spermier inte hinner mogna och då lyckas man inte på grund av det så därför brukar klinikerna avråda från att ha sex för ofta. Det är även därför som mannen inte bör haft någon utlösning på några dagar när han lämnar spermier vid ivf.
  • Maramina

    Jag skrev precis en förfrågan i fortsättningstråden, men vill även fråga här... Finns det intresse för en träff i stil med den som vi hade för två år sedan? Om ingen annan känner för att ordna med det så kan jag kanske fixa det även denna gång. I så fall får det återigen bli i Göteborg eller dess närområde.

Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus