• Maramina

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Calabalic: Med rubbad cykel som det blir med IVF så kan man inte enligt min läkare räkna med BIM på samma sätt som i en normal cykel, just för att man har rubbat hormonerna så mycket. Likaväl som man kan få en blödning 14 dagar efter äggplock så kan det komma en före, men även senare, utan att det betyder något. Och som sagt var, även om man får en blödning som är som mens kan man vara gravid.

    Vad det gäller symptom på graviditet så är det inte alla som får några symptom över huvudtaget. Särskilt inte jättetidiga symptom. När jag väntade dottern tex så hade jag inget som antydde att jag var gravid där i början. Sedan fick jag ju Hyperemesis gravidarum men det var ju först ett par veckor efter BIM. Tvärtom så var jag bombsäker på att mensen skulle komma när som helst, allt tydde på det. Jag till och med "kände hur det rann till", men när jag gick in på toan för att ta på mig binda så fanns det inget där.

    En kompis till mig i din tur hade bara följande graviditetssymptom:

    - enorm trötthet (vecka 10-13 tror jag det var)

    - svullna ben i slutet av dagen de sista sex veckorna

    - växande mage

  • Maramina

    Skickade iväg för tidigt. Skulle skriva att annars så hade hon inga symptom utom utebliven mens

  • Maramina

    JZ: Vad skönt att ni fick en tidigare tid! Att gå och inte veta är ju bland det jobbigaste dom finns

  • Maramina

    BaPumba: det kan man absolut göra, förutsatt att äggblåsorna växt på! Men jag tror att det är rätt vanligt att man får en ny ultraljud två dagar senare och att man då bestämmer dag. När jag sprutade så googlade jag och det verkade vara väldigt vanligt att man fick spruta 8-10 dagar, så min gissning är att ditt plock kommer att bli någon gång fredag-måndag.

    Du har rätt om orgalutranen. Den nålen är lite tjockare och den är även trubbigare. Som tur är så behöver man inte ta så många av den!

    Du har föresten rätt, idag så hoppas jag på att få tillbaka ett av mina "frön". Det blir i eftermiddag förutsatt att de inte ringer från kliniken.

    Och så än en gång, jag har en liten gissningstävling på bloggen om antalet befruktade ägg, drommaravsilver.wordpress.com

    Den som gissar rätt/närmast får ett armband

  • Maramina
    BaPumba skrev 2013-10-07 09:17:18 följande:
    Snabb uppdatering:

    Ca 5 blåsor på varje sida som var runt 12 mm. Fanns några mindre som de inte mätte också. Nytt VUL på onsdag och fortsätta med samma dos.



    Det låter ju perfekt i antal och storlek, i alla fall om man tror på min läkare (jag hade ju liknande på första ultraljudet förra måndagen). Då gissar jag att de på onsdag säger att du får ta slutsprutan där på kvällen och att äggplock blir på fredag, vilket kan vara skönt med tanke på att man kan bli rätt ön efteråt.
  • Maramina

    Underbara nyheter Bolltjej!

    Idag var jag och fick tillbaka ett toppenägg. Av de 11 ägg som vi fick ut var 8 mogna och av dessa var det 5 som befruktades. Ett toppenägg fick jag tillbaka idag, övriga 4 ska långtidsodlas för att om de klarar av den persen därefter frysas in på torsdag. Så nu är det väntan till torsdag som gäller

  • Maramina
    Lillnosen skrev 2013-10-07 18:19:56 följande:

    Åh va härligt Maramina att det gick så bra!!! Nu jäklar ska toppenägget boa in sig ordentligt :D


    Vi får hoppas det!

    Nojjar mig för tillfället att "allt" ska ha åkt ut redan med tanke på att det var rosa i trosskyddet och på pappret när jag var på toa nyss. Samtidigt försöker jag intala mig att det bara är sköra slemhinnor på grund av hormonerna eller Lutinusen.
  • Maramina

    Härligt Bolltjej att besöket gick bra!

    JZ: Vilken bra nyhet att du känner dig piggare idag, det betyder ju att det verkligen finns hopp! Jag förstår att det är frustrerande med väntan, nästan som om det inte redan skulle varit tillräckligt av den varan. Nu hoppas jag verkligen på mirakel för fig/er och det typ helst igår

  • Maramina
    Söndermarken skrev 2013-10-08 10:55:37 följande:

    Jag är inte här så ofta och gör väsen av mig även om jag är inne och läser mellanåt. Idag har vi äntligen efter alla prov träffat våran läkare och jag fick diagnosen PCOS...
    Rätt skönt ändå, när man vet att något är fel så är det skönt att få veta vad som är fel. Jag skall börja med att äta tabletter som kommer (förhoppningsvis) hjälpa mig med vikten till att börja med. Så utvärderar vi på nyåret .


    Vad skönt att i alla fall få en diagnos! Nu vet du vad som är fel och även vad som kan öka chanserna (även om det inte är så lätt att lyckas med viktnedgång). Jag är även glad över att höra av dig i allmänhet Har saknat dig
Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus