• Lillnosen

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Känner oxå igen lite av de känslor som ni beskriver. Vi är visserligen "bara" på försök 11 men känner mig redan matt och ibland vill jag bara ge upp. Jag kommer ofta på mig själv med att ifrågasätta mig själv, vill jag verkligen ha barn eller längtar jag bara efter att bli gravid? Kommer jag klara av att vara mamma? Kommer vårt förhållande bli lidande? Ja, många såna rationaliserande tankar helt enkelt :/

    På onsdag är det dags för spolning. Känner mig just nu bara likgiltig. Men snart kommer nog paniken tillbaka...

  • Lillnosen

    Instämmer med Pastell, man blir inte lättare gravid bara för att man släpper allt... Om det ändå vore så enkelt! I så fall borde ju alla bli gravida direkt de råkade ha oskyddat sex vid rätt tidpunkt. Blir riktigt provocerad när någon säger så. Då säger man ju att det är MITT fel att jag inte blir gravid... Sen kan så klart stress påverka cykeln. Men som i mitt fall fungerar allt som det ska, så min längtan påverkar alltså inte min fertilitet.

  • Lillnosen

    Em me - Bara för att man fått höra något så betyder det ju inte att det är sant... Jag har hört att man blir gravid om man ligger med rumpan i luften efter sex. Jag har hört att feta människor är mer fertila än smala. Jag har hört att de som inte blir gravida på egen hand inte förtjänar att få barn. Mycket nonsens har jag fått höra och jag skulle aldrig säga det vidare till någon när jag inte vet om det finns konkreta fakta bakom påståendena. Du måste väl oxå kunna förstå att det är provocerande och rent ut hånfullt att säga "slappna av bara så blir du gravid" till någon som försöker och försöker. Det blir ju att man då säger "det är ditt eget fel att du inte blivit gravid för du slappnar inte av". I en sån här tråd trodde i alla fall jag att man skulle slippa sånt...

  • Lillnosen

    Självklart kan man testa olika metoder och vi är väl alla rätt öppna för nya förslag. Men just "slappna av så blir du gravid" känns lite som ett hån. Som att det är så lätt, klarar du inte det? Finns så vitt jag vet inga som helst belägg för att det skulle göra en kvinna mer fertil. Stress kan som sagt påverka ex att ÄL uteblir eller att cykeln på annat sätt rubbas, men att man slappnar av gör inte kvinnan mer fertil. Hade det fungerat hade jag blivit gravid direkt, för jag var så avslappnad och hade inte en tanke på att lyckas bli gravid de första 3 försöken. Men det hjälpte uppenbarligen inte. Finns det studier som bevisar att det finns ett sambandet så tar jag gärna och läser dom. Men som med så många andra "metoder" så tror jag helt enkelt att det mest är tur. En kvinna hade lika gärna kunnat bli gravid en månad oavsett om testade att slappna av eller ej.

    Jag blir som sagt väldigt provocerad av det och jag vet att många andra som försökt länge oxå blir det. Förmodligen för att det är ett väldigt skuldbeläggande påstående. Jag tror inte att du menade det på det sättet, men jag kan tycka att man borde vara medveten om att det väcker många starka känslor. Min egen mamma sa det till mig förra veckan... Hon tänkte inte på hur illa det faktiskt är att säga en sån sak och så fort hon sagt det bad hon om ursäkt. För det lägger en väldans massa press på en person när man säger så. Nu släpper jag det i alla fall.

  • Lillnosen

    Förlåt för att jag är så grinig... Bara tungt just nu :( Är skitorolig inför spolningen och imorrn ska jag iväg med jobbet och äta fin 3-rätters och jag har ingen lust att dricka alkohol (haft migränkänningar hela helgen och vill inte utmana med alkohol då). Kommer förmodligen få flera gliringar om jag är gravid och det svider redan nu. Känner mig som en riktig bitterf*tta :(
    Förlåt Em me! Min frustration svämmade helt enkelt över när jag läste det du skrev, men min frustration har inget med dig att göra.

  • Lillnosen

    Här hade ni skrivit massor! Varit borta med jobbet så jag har inte kikat in här på drygt 1 dygn. Håller med er om att vi måste ta hand om våra män. Tror att de många gånger bär detta mer inom sig än vi gör och att vi därför lätt kan glömma deras känslor i allting. Jag vet att jag lätt gör det. Min man visar inte så mycket och säger inte så mycket om hur han mår i allt detta. Däremot är han ständigt beredd att möta mig i mitt mående. Så jag har försökt få honom att prata med en nära vän. Han gjorde det och han tyckte det kändes bra efteråt. Visserligen pratade de inte så mycket känslor utan mer hur det låg till. Men det verkar som att det gjorde mycket för min man i alla fall.

    Va tråkigt att mensen kom :( Får ladda om med nya tag!

    Pastell jag tänker på dig idag! Håller tummarna att det går bra och inte är smärtsamt eller allt för obehagligt!

  • Lillnosen

    Va skönt att höra Pastell! Hoppas verkligen det känns så för mig imorrn oxå och inte så som mina vänner kände :/ Vill inte uppleva den smärta de beskrev...
    Vad är nästa steg för er nu? Ska ni försöka på egen hand en viss tid eller?

  • Lillnosen

    Pastell - Skönt att du slapp tabletter :) Ja en vän fick fruktansvärda smärtor, svimmade och blev inlagd efteråt. En annan hade grymt ont och en en annan beskrev att det var det vidrigaste smärtan hon varit med om. Ingen av dom hade några hinder :/ Men jag har ju läst om många andra som inte känt mer än lite obehag och lite mensvärk så jag hoppas verkligen att det är så för mig oxå.
    Ok. Ja vi får oxå se vad läkaren säger blir nästa steg, beroende på vad undersökningen imorrn visar.

Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus