• Lillnosen

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Får man hoppa in här?
    Jag och maken är nu inne på försök 11 med första barnet för oss båda. Har aldrig varit gravid och maken har aldrig gjort någon gravid. Jag vet att 11 månader är "kort tid" i jämförelse med många andra och jag kan inte ens tänka mig frustrationen när man börjar komma upp mot 2 år. Vi har längtat efter barn i ungefär 1 år innan vi började försöka så det känns egentligen som mycket längre för oss.

    Vi har i alla fall fått påbörja en fertilitetsutredning nu i höst. Anledningen var att vi upptäckte att mitt TSH-värde låg något högt. Vårdcentralen ville inte hjälpa mig så vi ville rådfråga fertilitetsenheten för att se hur de tänker kring det. De sa direkt att vi kunde få genomgå en utredning tidigare än den normala 1 års väntetiden då förhöjt TSH-värde påverkar fertiliteten. Så i sommar har vi lämnar massor med blodprover och maken även spermaprov. Allting var tipp topp! Mitt TSH-värde hade dessutom sjunkit så det låg under 2.5 som är fertilitetesenhetens gränsvärde för att behandla. Vi har även lämnat klamydiaprov och uteslutit det. När vi träffade läkaren för snart 2 veckor sedan fick jag göra ett VUL och allt såg prima ut. Nästa steg är HyCoSy-undersökning (spolning) om en vecka. Gruvar mig ofantligt då jag har vänner omkring mig som gjort det och fått fruktansvärt ont... Rynkar på näsan Men det är bara att bita ihop! Vi får se om det visar något. När vi frågade vad som blir nästa steg om de inte hittar något då så sa de att läkaren bestämmer om vi får försöka på egen hand ett tag till eller om vi går direkt på IVF. Känns läskigt och ofattbart. Många tankar som yr omkring i huvudet på oss just nu Skrikandes

  • Lillnosen
    stegen skrev 2012-10-03 18:45:01 följande:
    Hej!
    Välkommen hit!
    Tänkte bara fråga eftersom du ska göra spolning nästa vecka, sa de till dig också att ni inte fick ha sex innan? Har du fått pencilllin på recept? 

    Hm, nej något sånt har de inte sagt! Inte fått pencillin utskrivet heller. Fick du det och i så fall varför? Jag fick bara direktiv om att ta 1 ipren och 2 alvedon minst 1 timme innan. Sen ska undersökningen genomföras på dygn 8-13 i cykeln.
  • Lillnosen

    Stegen - Mycket märkligt att de skrev ut penicillin. Ring dom och fråga varför. Sexförbudet hade jag oxå frågat om... Vi fick inga sådana instruktioner alls. Men å andra sidan brukar jag ha ÄL kring dygn 18-20.

    Schniigel - Har ni börjat utredning eller? Tänkte iom att ni försökt i mer än 1 år.

    72dagar - Vad gör puregon? Vad för smärtstillande ska du ta? Jag får bara ipren och Alvedon. Sjukt nervös! Men jag gör min vid 15 tiden och åker hem sen. Vill inte pressa mig efter det.

  • Lillnosen

    Vårväntanochlängtan - Beklagar missfallet :( Har du varit gravid fler gånger? Hur länge har ni försökt? Ja det är många tankar som far runt i huvudet på en... Hur lång är du och hur mycket väger du? Tänker när du skrev att du ska gå ner en del i vikt. Även om det inte är ett mål att gå ner i vikt så verkar träning och god kost (med lite kolhydrater) främja fertiliteten. I alla fall om man ska tro på Google :) Kör själv på dom tankarna nu och i värsta fall blir jag "bara" sundare och bästa fall gravid :)

  • Lillnosen

    Stegen - Aldrig hört talas om att det är en infektionsrisk med den undersökningen. Det verkar ju snarare vara så att de ska behandla dig. Men är du säker på att det var penicillin? Vissa landsting skriver ut lite annat smärtstillande inför undersökningen.

  • Lillnosen

    Vårväntanochlängtan - Ok, ja man kan ju göra det lilla man kan i alla fall så inte något sådant ses som ett hinder! :)

    Solrosen - Låter jobbigt :/ Hade du genomgått utredning eller är ni mitt i det?

  • Lillnosen

    Då håller jag tummarna Solrosen! Vi hängde väl båda i en annan tråd förut? För jag känner igen din bild och nick så väl :)

  • Lillnosen

    Märkligt att inte alla får antibiotika...
    Pastell, om du måste ta något efter undersökningen så löser de det säkert så du får i dig det :)

Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus