Inlägg från: Solrosen 83 |Visa alla inlägg
  • Solrosen 83

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Tror inte heller att det är någon fara att dricka måttliga mängder. Dricker ytterst sparsam annars också och ser det därför inte som någon stor uppoffring att låta bli för säkerhetsskull nu när vi försöker bli gravida. Har för mig att jag läste någonstans i början att det var lättare att bli gravid om man undvek alkohol men vet inte om det är något som är bevisat.

  • Solrosen 83
    barreliten skrev 2012-04-16 13:31:33 följande:
    Jag håller på att bli galen! Väntar, väntar och väntar....

    Nu har det gått en vecka sedan mensen skulle ha kommit, men den är som bortblåst och inte blir det nått plus på stickan heller......
    Precis samma här. Är på dag 38 nu och inga tecken på varken mens eller plus än så länge. Suck!!!
  • Solrosen 83
    Nellin skrev 2012-04-18 21:36:06 följande:
    Hoppas:  Jag förstår din ilska och besvikelse, hopplöshet och uppgivenhet. Det är hemskt, och ingenting kan man göra heller. Nu minns jag inte riktigt hur din historia ser ut, hade du varit gravid någon gång tidigare? Jag vet att du, precis som jag, inte har några barn sedan tidigare. Längtan är vidrig vissa dagar. Det finns egentligen ingenting någon kan säga för att det ska bli bättre, men när den värsta frustrationen har släppt så hoppas jag att det underlättar att vi finns här. Du har ju ditt nickname av en anledning! ;) Och som tur är, så är inte alla dagar lika hemska.

    Jag tvingar mig själv att tro att allting händer av en anledning. Och den dagen du får ditt barn så är jag övertygad om att du är så himla glad att det hände JUST DÅ och inte en dag tidigare. För den dagen vi får våra barn, är dagen vi är menade att få dem!

    KRAM till dig gumman!  



    Vad fint skrivet! Tror du har helt rätt
  • Solrosen 83

    Någon här som vet hur länge man ska behöva dras med väldigt oregelbunden mens efter man slutat med p-piller innan man kan få hjälp via gyn? Är det ett år precis som man hört det ska ha gått utan att man fått något plus när man aktivt försökt?

  • Solrosen 83
    Nellin: Jag slutade med mina p-piller i slutet på juli 2011 och sen dröjde det till mitten på november innan mensen kom men då höll den på oavbrutet till mitten på januari. Sedan dess har jag bara fått mens en gång till och det dröjde då nästan 2 månader efter den långa mensen tagit slut. Nu är jag återigen inne på en lång cykel då det idag är dag 45. Hade dock en ytterst liten blödning på dag 28 men det var knappast mensen för det var så lite att det inte blev något blod på bindan utan bara när jag torkade mig.

    Jag är 28 år och hade ätit p-piller sen jag var 16 med ett kort uppehåll på några månader för flera år sen så det var många år kroppen var van vid hormonerna. Så det är väl egentligen inte så konstigt att det tar tid för den att återhämta sig. Väldigt frustrerande bara!

    Vet faktiskt inte säkert om jag har äl. Inte fått något utslag på testen men testade en gång per dag så jag vet inte om jag missade den. Hade ont i äggstockarna under ett par dagar runt dag 15 och sega flytningar men fick inget utslag då heller.

    Äter rosenrot nu och tänkt börja med apiforce men vill helst vänta till jag får mens då man ju inte ska äta dem om man kanske är gravid. Är ju inte helt lätt och veta om jag är gravid när mensen är så oregelbunden.

    Tog ett nytt gravtest idag men det är fortfarande negativt  

    Tänkte vänta till efter sommaren och kontakta gyn så då har det ju gått ett år drygt men tänkte jag frågar här och ser om någon annan har haft liknande och fått hjälp. 
  • Solrosen 83

    Tack för era tips.

    Har skickat iväg en förfrågan till lokala gynmottagningen här via landstinget som har möjlighet att ställa frågor via hemsidan om man har BankID. Så nu får jag väl vänta och se vad jag får för svar därifrån då man skulle få ett svar inom 5 dagar. Blir intressant att se hur länge de säger att man ska vänta innan de kan hjälpa en.

    Kan väl tänka mig att det är väntetid ändå även om de är villiga att låta mig komma dit men i så fall har jag i alla fall påbörjat den processen nu. 

  • Solrosen 83

    Det gick väldigt fort med ett svar från gyn. Kom redan nu för en stund sen. Fick en läkartid redan den 8:e maj så det blir skönt att få kollat om jag kan få någon hjälp för att få ordning på mens och äl då. Blir skönt att kunna slappna av ett par veckor nu tills det är dags.

  • Solrosen 83

    Vet inte riktigt vad de ska göra då. Beskrev mitt problem i mailet till den och fick bara till svar att de har bokat in mig på en läkartid.

    Är ju antagligen inte den du pratade i telefon med som du ska träffa vid ditt besök. Så de kan ju vara trevliga där också.

    Har för mig att jag läst andra som skrivit om utredningar och att det är samma kostnad om man går privat då det täcks in av högkostnaden. Men det finns kanske någon annan som vet det?

    Jag kommer gå till landstinget. Tror inte det finns så många alternativ där jag bor. Ofta är ju problemet med landstinget att väntetidernna är längre än privat.

    Jag hade nog tagit den första tiden och sett hur de var där. Skönt och få det gjort när man väl sökt hjälp.

  • Solrosen 83
    L801 skrev 2012-04-25 17:28:49 följande:
    Tack alla snälla för att ni tagit er tid att svara på mitt inlägg. Vi har bara försökt i ynka 4 månader, men det är egentligen inte tiden som gör att jag tycker att det känns jobbigt utan det faktum att min kropp inte fungerat som den ska. Jag tillhör inte de som är naiva och tror att det "bara" är att skaffa barn så när vi började försöka var jag inställd på att det skulle ta sin tid...men det känns som att vi inte fått en ärlig chans än och då är det svårt att ladda om! ...Får en riktig klump i magen när jag läser era inlägg som har försökt mycket längre...Hoppas på bebisar till er! Bara att bita ihop och kämpa på!
    Ja det blir extra frustrerande och trist när kroppen inte fungerar riktigt som den ska. Känns riktigt hopplöst att försöka när mensen inte är regelbunden och man inte vet om man har äl eller inte. Är tyvärr inte mycket mer att göra än att kämpa på och hoppas på att det snart lyckas. I slutändan leder allt det här jobbiga förhoppningsvis till något väldigt positivt.
  • Solrosen 83

    Rebster: Har också läst att det är större chans att bli gravid om man undviker alkohol. Dricker därför ytterst sparsamt sen jag slutade med p-pillerna. Dricker inte mycket i vanliga fall men nu dricker jag bara om vi är borta och bara 1-2glas vin. Är säkert att vara överambiöst men saknar inte alkoholen så varför dricka då om chansen att bli gravid ökar om jag låter bli?

Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus