Inlägg från: Solrosen 83 |Visa alla inlägg
  • Solrosen 83

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Vårväntanochlängtan skrev 2012-05-11 16:11:14 följande:
    Jag ska ha en bebis!!!!!!!!!!!!!!!!!



    Grattis!!!! Vad kul med ännu ett plus!
  • Solrosen 83

    Ingen mens här och inga provresultat än heller. Denna eviga väntan...

    Mycket bebisprat på jobbet också då en kollega blev moster idag. Lite små jobbigt när man inte kan låta bli att bli lite nedstämd när man så gärna vill ha barn själv men inte lyckas Rynkar på näsan 

  • Solrosen 83
    Nellin skrev 2012-05-18 10:34:17 följande:
    Ja ni tjejer... jag tror verkligen att jag ger upp försöket att förstå min kropp. Jag fick mens 27 april (hade spottings en hel vecka innan, men det var då den kom igång) vilket borde innebära att jag skulle haft ägglossning nånstans här i dagarna som varit. Nu vet jag inte om jag fått ÄL, men det borde i alla fall infalla nånstans där. Normalt har jag en cykel på 35 dagar eller mer, men förra månaden hamnade jag på exakt 28. De gånger jag har haft ÄL tidigare så har jag haft en lutealfas på 16 dagar.

    Hör på det här då... igår började jag blöda igen och få molvärk. Ljusrött blod kom när jag var på toa och sedan dess har det varit som bruna spottings. Har molvärk i magen som vid mens. Jag ska ju inte ha mens förrän om typ två veckor, eller åtminstone en och en halv! Det var bara 20 dagar sedan jag fick min senaste mens.

    Vad tusan är det som händer? Är det BDG som gör såhär mot mig? 

    Jag blir så förbannad och frustrerad! Kan jag få ha en normal jävla cykel nån gång, men en normal jävla ägglossning och få ett jävla plus på den förbannade stickan!!!  



    Usch förstår din frustration! Själv är jag idag på dag 70 i min cykel. Har haft spottings en gång under tiden men det var så lite att det knappast kan ha varit mensen. Inväntar nu svar om hur mina hormonnivåer är. Tog ett test i morse bara för att se så det inte är något då jag vill passa på och dricka lite vin i helgen. Var så klart toknegativt precis som jag visste det skulle vara Känns egentligen onödigt att testa men man gör det ju ändån.

    Nu vill jag bara att mensen ska komma så jag kan prova med rosenrot och BDG!!!!
  • Solrosen 83

    Ni som har fått kollat upp era hormonnivåer genom blodprov: Hur lång tid tog det innan ni fick era resultat? Har idag gått 2 veckor sen proven togs och det har visserligen varit lite helgdagar emellan men nog borde väl resultaten komma snart?

  • Solrosen 83
    Två döttrar och en son skrev 2012-05-22 16:24:05 följande:
    Ring och fråga!!

    Annars kan du få vänta i en evighet...

    Det ligger i ditt intresse - då ligger du på!

    Vilka hormoner är det du tagit prov på?

    Östrogen?

    Progesteron?

    AMH?

    FSH?

    TSH?

    Gör ni utredning?         



    Vet faktiskt inte helt vilka hormon de kollade. Vi gör ingen utredning än då vi inte försökt riktigt så länge. Sökte för att min mens är så väldigt oregelbunden fortfarande trots att jag slutade med p-pillerna i slutet på juli. Så de tog prover för att se om någon hormonnivå var rubbad.

    Har jag inte hört något från dem om ett par dagar så får jag ta och ringa.
  • Solrosen 83

    Dag 76 idag och fortfarande inget spår av mensen eller plus. Kontaktade dock gyn i morse och fick svar om att muna blodprover för hormonnivåerna var helt normala. Så nu antar jag att det blir och vänta till slutet av sommaren då det blir dags för utredning

  • Solrosen 83
    Två döttrar och en son skrev 2012-05-24 09:11:24 följande:
    Brukar du ha så långa cykler?

    Sa de ingentig på gyn om att du är på dag 76 utan graviditet eller mens?
    Är väl egentligen bara inne på min andra "riktiga" cykel sen jag slutade med p-pillerna i slutet på juli förra året. Dröjde först till mitten av november innan jag fick första mensen och sen höll den i sig i 2 månader! Efter det tog det ca 2 månader innan nästa mens kom och nu är det dag 76 sen den mensen började. Sökte ju till gyn för att se om de kunde hjälpa mig på något sätt att få igång mensen ordentligt. Är ju inte normalt att mensen håller på så här men samtidigt så är det väl inte helt ovanligt att det tar ett tag innan kroppen återhämtar sig ordentligt efter att man slutat med p-piller. Jag hade ätit mina i ca 12 år så det kanske inte är så konstigt att kroppen inte riktigt fattar hur den ska bete sig. Man får väl på sätt och viss skylla sig själv...

    Gynläkaren tyckte ju inte heller att det lät riktigt ok men sa också att det kan ta lite tid. Var ju ändå positivt att jag fick komma dit och bli kollad nästan direkt när jag hörde av mig och fick berätta vad problemet var. Gjorde undersökning och VUL och det såg bra ut och tog blodprover som jag då fick resultatet av idag. Ska dock komma brev med posten från läkaren också så får väl se vad det står där. Men han pratade om att om de inte hittade något avvikande på proverna nu så fick vi komma tillbaka både jag och sambon när det gått ett år sen jag slutat med p-pillerna och påbörja en utredning tillsammans då.
    Ciccie86 skrev 2012-05-24 09:41:45 följande:
    Dag 76? Wow, det är väldigt lång cykel..
    Måste vara jätte jobbigt :/ Men skönt att hormon nivåerna var bra iallafall :) Det var mina med. Kram
    Är otroligt frustrerande att inte ha en aning om när jag har ÄL och BIM.

    Vill gärna att mensen ska komma nu så jag kan börja med rosenrot och BDG. Har dock inte haft minsta känning av att jag skulle ha haft ÄL än så funderar lite på om jag ska börja ta dem iaf för att få fart på kroppen. Men samtidigt känns det lite riskabelt om jag nu skulle haft ÄL och närmar mig BIM. Hur hade ni gjort?
  • Solrosen 83

    Oj vad det skrivs här. Vad kul och roligt med flera nya här inne.

    Själv väntar jag fortfarande på att mensen ska dyka upp. Är idag på dag 80 i min mkt oregelbundna cykel efter många år med p-piller. Börjar smått tro att periodtracker i mobilen ska få rätt att nästa mens kommer först 3 juli. Kändes helt orimligt till en börja med men nu är vi ju snart där. Suck!

    Har fullt upp med mycket jobb och flera tjänstresor närmsta veckorna så tankarna är på annat håll än på att bli gravud just nu. Kan kanske vara bra det också med lite distraktion.

  • Solrosen 83

    Nellin: Har varit hos gyn och då visade sig allt se normalt ut. Fick veta att om de inte hittade något så skulle jag få vänta till augusti då det gått ett år efter jag slutade med p-pillerna och då börja utredning tillsammans med sambon. Har dock bara fått provresultaten snabbt när jag ringde och frågade och väntar fortfarande på brev från läkaren om dem men de skulle vara normala för hormonerna.

Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus