• Söndermarken

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Vi som har lite svårare att plussa kanske behöver någonstans att få "vädra"lite


    Lycka
  • Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus
  • JZ79
    Jenso, den är så fin den dikten. Har ju läst den några ggr då du mailat den till mig. En dag när jag känner för att upplysa "folk" sätter jag hela dikten på min FB-status Glad Spännande att det är bokat i Grekland nu, de är ju sååå duktiga där så jag hoppas verkligen ni ska bli gravida i sommar =)

    Angående adoptioner så kostar det allt mellan 100 000-200 000 kronor. När adoptionen är genomförd betalar försäkringskassan ut ett adoptionsbidrag på 40 000 kr. Pengarna går till allt möjligt, mycket pappersarbete och stämplar av notarier som kostar mycket, organisationen tar betalt och så beror det på vilket land vad allt kostar. Flera organisationer har samarbete med banker och man kan få ta "adoptions-lån" såg jag när vi surfade runt och vi fick även mycket information på vårt möte med en handläggare på familjerätten. Ni som funderar eller är nyfikna på adoption, kolla er kommuns hemsida och boka ett informationsmöte om ni vill. Det var väldigt givande och vi fick veta lite mer hur allt fungerar.
  • BaPumba

    Gällande adoption har jag oxå fått uppfattning om att det kostar minst ca 200 tusen. Det är skitstörande och nedvärderande tycker jag att få kommentaren "jaja, man kan ju alltid adoptera". Det är verkligen inte så bara! Långa utredningar mm som man ska gå igenom och kraven på adoptivföräldrarna för att bli godkända är höga, det kostar ett antal hundratusen och hela processen tar dessutom flera år. Det finns massor av barn i världen som skulle behöva komma till riktiga hem och få chansen att få nya föräldrar, men tyvärr är inte alla dessa tillgängliga för adoption. Människor får det att låta som någon slags välgörenhet att adoptera men precis som att "skaffa" biologiska barn är det en högst egoistisk handling. Att adoptera är ett lika bra sätt att få barn på som något annat, men att komma fram till det beslutet är en lång process och inget man bara bestämmer sig för. Det är ingen kattunge det handlar om! Jag kan verkligen bli skitirriterad på människor som slänger ur sig såna kommentarer!

  • JZ79
    BaPumba, jag fick en sådan kommentar för ett tag sedan. En kollega som ville muntra upp å hon kläckte ur sig "ni kan ju alltid adoptera" JAg blev ilsk å fräste "nä vi får faktiskt inte det" Hon blev knäpptyst, men jag kunde verkligen inte hålla mig..Blev så förbannad å ledsen..
    Hur mår du vännen?? Bebis växer som den ska i magen? Nallecalabalic, skönt att det snart är dags för FET, denna gång SKA det gå bra och bli en graviditet!!
  • Jayt

    Jag håller med, kommentarer som "ni kan alltid adoptera" är verkligen inte okej! Jag tror att de flesta tror att det är någon slags tröst.
    Jz, härligt att du sa ifrån som du gjorde!

  • Jayt

    Jz, jag vet, det är faktiskt helt sjukt, det känns verkligen som att det var nyss som vi längtade och hoppades. Jag är i vecka 23 nu, 22+3.

  • calabalic

    Vilken är er erfarenhet av hur mensen funkat efter misslyckat IVF? Alltså cykeln efter, dvs mensen en månad efter misslyckandet. Har den kommit efter samma cykelrytm som ni brukar ha? Jag har ju en mensapp och i den står att mensen skulle komma idag (vilket den inte gjort). Men så slog det mig idag att appen räknat om cykeln (pga att IVF-cykeln var 40 dagar), idag är jag på cykeldag 31 och min normala cykel är 25 dagar. Så nästan en vecka sen ju. Suck! Jag orkar verkligen inte menskrångel nu när jag är så sugen på FET!!

  • JZ79

    Calabalic, min menscykel blev helt knäpp efter sista ivf:en. Jag har alltid haft 28 dagar, efter misslyckad ivf var den uppåt 40 dagar och först för 2 månader sedan börjar cykeln bli normal..ca 30 dagar nu. Efter första ivf:en va den normal direkt tror jag.
    Inte särskilt positivt inlägg, hoppas din mens kommer snart så ni kan planera FET. Kram

  • BaPumba

    Jz: Bra att du fräste till tycker jag. Jag fick nån sån adoptions-kommentar av brorsan när jag berättade att vi fått kämpa länge och slutligen lyckats med IVF. Människor menar ju inte illa när de säger så såklart och det grundar sig i okunskap tror jag att de så lättvindigt slänger ur sig såna kommentarer, men jag kan inte hjälpa att bli irriterad ändå. Fast jag brukar ta chansen och upplysa dem då om hur det verkligen ligger till. Samma med IVF:en, vi är väldigt öppna med det och berättar gärna när det uppstår ett lämpligt tillfälle om att det minsann inte är så lätt för alla att få barn...

    Barnet växer så det knakar och rör sig massor. Det är mindre än tre månader kvar nu och jag kan knappt fatta att det är så lite tid kvar! Jag mår fortfarande nästan oförskämt bra och är otroligt tacksam för det så att jag orkar och kan njuta av den här tiden. Men jag tänker att jag verkligen är värd det efter alla år!

Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus