• Söndermarken

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Vi som har lite svårare att plussa kanske behöver någonstans att få "vädra"lite


    Lycka
  • Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus
  • wonders

    Wittra som JZ säger så är äp ingen större fara bara man kommunicerar med den som har hand om morfin liknande injektionerna. Får du det minsta ont så säg till så fixar den personen med mer smärtlindring. Det kommer gå jättebra. Låter som du får en fin batch med ägg.

    Söndermarken är så tråkigt när man inte kommer närmare sitt mål. Frågan är ju vad läkaren säger skulle kunna vara lösningen för just er. Sörj och var där för varandra. Hoppas att du snart finner styrka att försöka igen.

  • Wittra

    jag mår illa av nervositet inför veckan. Analyserar som vanligt en massa och kommit fram till att äggplock är inte det som oroar värst utan huruvida det blir befruktat något. När jag tänker på att de kanske ringer och säger att inget blev befruktat så är det som  om ett stort, svart hål öppnar sig inom mig. Tanken fullkomligt svindlar och jag blir liksom helt tom. Jag vet inte ens vad jag ska säga om det blir så...Gråter 

    Tycker också vardagslivet har varit det jobbigaste mitt i allt detta. Som någon redan skrivit så är detta med barnlöshet och IVF redan så känsligt och till råga på allt så måste man berätta för chefer etc. Jag känner mig bara "lämna mig ifred!!", jag orkar inte prata om detta med någon förutom er här på forumet, kuratorn, min man. Nu får man snart sova om man ska orka upp till en arbetsdag imorgon. 

  • JZ79
    Wittra, förstår din nervositet..det där samtalet att det inte blivit några befruktade är ju det som oroar mest. Försök att ta en sak i taget. Först ÄP, där får ni veta hur många ägg de hittar innan i går hem. Kanske det finns ägg i alla blåsor och då blir det säkert ett par stycken befruktade. Vi fick 9 ägg från donatorn, 3 befruktades. 2 klarade sig till insättning. Det går aldrig veta hur det blir..försök att tänka delmål. Först ÄP, sen är det nästa mål och det är att det blir embryon till insättning, sen blir det en längre väntan och nervositet till testdag. Om någon vill prata om detta på jobbet säg att du vill hålla det privat och inte vill prata om det. Huvudsaken är att de vet varför du kanske inte mår bra och att det inte har med dom att göra. Du måste inte prata om det. Kram!!
  • wonders

    Wittra vet att det är enkelt att säga men att sätta delmål och att försöka tänka bort nästa steg just nu är bland det svåraste man ska göra i denna cirkus. Men för att du ska orka och hålla ihop är det det enda du kan göra. Förse dig med saker att göra och gå upp i något så hårt att du inte kan tänka på annat. Dock inget av stressande art. Det har varit enda lösningen för mig att göra så. Sen tänkte jag på att delge på jobbet. De har inget med det att göra så vill du inte prata om det säg det. Det är ingen mer än du som sätter de gränserna De kan ju få veta tids nog. Kan förstå att även dessa frågor stressar dig mycket..

    Vet inte om jag skulle be om ledigt nästa gång om jag vore din man utan bara sjukskriva mig rakt av..

    Apropå om ifall det inte blir något kvar att sätta in så undrade du ju för ett tag sen över alternativ.. Har du kollat vidare på det spåret? Tänkte att det kanske kan få din tankar att avta lite eller vandra på annat håll. Dessutom är det ju bra att ha ett annat spår att gå på. Dock tror jag inte att det kommer behövas. Det är ju superägg du bär på. Det är något du får börja intala dig att inget annat gäller. Positiva tankar är det som bygger de små bebisdelarna du redan bär på. Använd din ilska/energin över barnlösheten till att bygga kroppen så att du vårdar ditt tempel för snart är det inte bara din boning utan även en liten liten cell som ska få näring och ork att växa sig stark.
    I mitt fall har jag ju inte bidragit med något annat än just detta tempel så mitt bidrag är att jag hoppas att det blir en envis lite krabat som kommer ut.
    Din resa har ju bara börjat ännu..

    JZ mår du bra av mediciner och annat du var eventuellt tvungen att stoppa i dig? Kommer ihåg att jag blev nästan stopp i magen av Progestreronet.. Det finns laxermedel att köpa på apoteket som funkar bra. Dubbelkolla att du kan ta det som gravid bara.. Kommer inte riktigt ihåg det jag tog men tror Lunelax och de smakar typ apelsin. Inte jättegoda efter några dagar men funkar så bra och kanske inte behöver tas varje dag..
    I övrigt försök att gå så mycket du orkar för hjälper mot trötthet läste jag och testade för var så trött. Det funkar rätt bra. Hjälper ju magen också.

    Oj det blev mycket. I övrigt HEJJA HEJJA!!

  • JZ79
    wonders skrev 2014-11-24 11:51:24 följande:

    JZ mår du bra av mediciner och annat du var eventuellt tvungen att stoppa i dig? Kommer ihåg att jag blev nästan stopp i magen av Progestreronet.. Det finns laxermedel att köpa på apoteket som funkar bra. Dubbelkolla att du kan ta det som gravid bara.. Kommer inte riktigt ihåg det jag tog men tror Lunelax och de smakar typ apelsin. Inte jättegoda efter några dagar men funkar så bra och kanske inte behöver tas varje dag..
    I övrigt försök att gå så mycket du orkar för hjälper mot trötthet läste jag och testade för var så trött. Det funkar rätt bra. Hjälper ju magen också.

    Oj det blev mycket. I övrigt HEJJA HEJJA!!


    Hej fina {#emotions_dlg.flower} Magen funkar bra än så länge och fram tills jag började med Lutinus så tyckte jag att Progynon gjorde att mina torra slemhinnor där nere blev bättre..men sen jag började med Lutinus blir det bara värre och värre med torrheten Jag måste försöka hitta någon salva på apoteket som kan lindra lite. Det kliar och gör nästan ont när det är så torrt. En tjej som kommenterat på bloggen skrev att det var en vanlig biverkning. Hade extrem huvudvärk/migrän de första dagarna med Lutinus, men nu är det bättre. Ska försöka komma ut på promenad om en stund om foten blir lite bättre efter vila. Får ju inte äta medicinen mot nervsmärta nu så det gör ont när jag går och står för mycket. Längtar tills jag kan bada i bassäng igen, vill kunna röra mig ordentligt. Nu gör jag mest lite rörelseövningar hemma med pilatesboll och gummiband.

    RD 4 idag, typ 10 dagar kvar till test... kanske de fastnat nu? Drömmer Hoppas!!!
  • Söndermarken

    Nu har jag pratat med min läkare, angående mina äggreserver så är de "förvånansvärt låga".... =(

    Det har inte riktigt framkommit förut, jag har lämnat prov flera gånger för de trodde typ att det blivit fel för de var så lågt men ingen har sagt något mera sedan och eftersom jag fick göra det korta protokollet så trodde jag lixom det var ok .

    Nu skall vi iallfall köra det långa istället men beroende på lite när mensen kommer så vet jag inte om det blir spraystart i december eller januari, det är ju jul och grejer också..

    Wittra: jag tyckte också jag blev trött av sprutorna ..


  • wonders

    JZ har de fastnat så sitter de där och väntar tills om 10dgr så gör du dina rörelser och drick mycket vatten. Inget sött för det gör bara kliandet värre. Jag hade salva på utsidan men om det kliar på insidan så fråga efter typ någon pipett liknande med pH-balanserad gel som man kan ha när man är gravid. Jo tackar det är vanlig biverkning på de produkter som används i denna verkstad.
    Hittade denna sida när jag letade efter pH-balans.
    http://www.halsosidorna.se/Syrabasbalansen.htm
    Kan ju kanske vara till lite hjälp om inte annat.

    Söndermarken även om reserven är låg kan det ju vara bra ägg. Sa läkaren något om det? Har man inte prova de olika versionerna så vet man ju inte om de funkar. Ha testat båda och det korta var det jag föredrog eftersom jag hade blåsor/cystor som störde nedregleringen vid det långa protokollet. Men i övrigt så är ÄP och ET,FET samma versioner så det är bara medicineringe som skiljer.
    Ja mensen kan diffa lite när man har tagit hormoner det är vi flera som kan intyga här inne. Dock hoppas vi att din kommer igång så du kan köra på på nästa försök.

  • JZ79

    Söndermarken, märkligt de inte sagt något och förklarat tidigare. De ser ju inte bara på blodprov utan även vid vul som de kan se att äggreserven inte är som den ska.. Sörj nu och kramas mycket med din man. Hitta energi till att ladda om. Bra att de vill testa ett annat protokoll denna gång, hoppas det ger toppägg Stor kram til dig!!

    Wonders, tack snälla för tips. Ska gå till Apoteket idag och handla något, känns inte bra "där nere"' och det lär ju inte bli bättre. Bra att du skrev det där om socker.. Får skärpa till mig lite då. Blev liksom lite lyx och vi unnade oss ens del i Åbo och det var svårt i helgen när jag va hemma själv att inte småäta av godiset vi köpte på båten

    Hur mår du vännen?


  • Jayt

    Jz, du har inte fått svamp? Vet att man kan få det av progesteonet. En vän till mig fick det och läkaren rådde till att tvätta sig med olivolja där nere.

  • Solrosen 83

    Här verkar mensen ha dragit igång på äl+12. Känns lite dubbelt då det ju visserligen aldrig är kul med mens när man vill bli gravid men samtidigt skönt att kroppen verkar fungera lite "som den ska". Nu borde ju tempen ha sjunkit i morgon om det verkligen är mens.

    Att jag faktiskt verkar ha fått äl av mig själv nu känns ju jätte positivt. Det enda är väl att nu får vi väl se hur länge det dröjer till nästa gång.

    Mensvärk som tusan idag också och somnade av någon anledning först 2.30 igår så humöret är inte direkt på topp...

Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus