Inlägg från: Försöker |Visa alla inlägg
  • Försöker

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Halloj, nu är utredningen igång! Tjoho! Skrattande Jag har pco, who knew... Och fertilitetsläkaren trodde det hade att göra med mina långa och oregelbundna cykler. Jag har få av de "vanliga" symptomen för pco, därför har tanken inte ens slagit mig. Men fick göra ultraljud direkt och det var inga tvivel.

    Nu ska maken lämna spermaprov i veckan på sjukhuset och jag ska ta alla blodprover i dag 3 av menscykeln (runt den 12 nov). Därefter börjar jag hormonbehandling. Därefter IVF. Nu har vi en plan! Känns bättre än på många år! {#emotions_dlg.flower} 

  • Försöker

    Är både lättad och lite skraj samtidigt. Skrattande Men summa summarum känns det otroligt att efter så många år få veta vad det kan bero på. Och att få veta att troligheten för graviditet ökar med åldern känns ju rätt coolt, men tanke på att jag inte kunde få barn som MKT ung. Jag som tänkte det var kört just för att jag inte kunde då, när jag var ung och "fertil". Och så var det tydligen tvärtom. Och han var väldigt positiv till IVF, med pco har man betydligt bättre statistik eftersom vi har fler och ofta bättre ägg. Jaja, det låååter ju bra iaf... Sen om det leder till en efterlängtad graviditet i slutändan får vi se...

    Men hoppas törs vi, äntligen!

    Vilka mer av er här i tråden har pco? Har ni även pco-s? 

  • Försöker
    Norrtösen skrev 2012-10-30 19:34:27 följande:
    Så skönt att läsa om hoppet som ändå finns här. Jag har så lätt för att tappa det helt...
    Just nu förväntar jag mig inget alls... Efter årsskiftet blir det till att kontakta läkare och kolla vad som kan vara felet.
    Följer era utredningar och behandlingar med nyfikenhet... Håller tummarna!
    Var inte rädd för att ta kontakt med läkaren, ni har ju försökt länge. Har ni försökt med äl-stickor? Hur gamla är ni?
  • Försöker
    Pastell - nu blir jag lite nyfiken på det du skrev om att du inte har din pco kvar... Så som vår läkare förklarade och som jag läst under den korta tid jag hunnit läsa på sen igår, så är pco en genetisk äggstockstyp som man föds med. Alltså föds med alla dessa äggblåsor på band som inte andra kvinnor har. Pco går alltså inte "tillbaka" eller att bota. Pco-s däremot, dvs själva symptomen, kan blomma upp och sen gå tillbaka med viktupp/nedgång osv. Men menade din läkare alltså att hela din pco skulle vara borta? Obestämd *nyfiken och ännu inte så påläst*

    Norrtösen (var det väl?) -  ang. ÄL-test så tycker jag de digitala är väldigt bra även om de är dyra. Men då vet man. Och när man testat några ggr lär man känna sin kropp och anar när ÄL är på g, så man (iaf jag) behöver inte använda alla stickorna i paketet. För mig räcker ett paket (250 kr) i 2 mån.  Har hundratals stickor här hemma och de funkar urkasst (tycker jag )

    Solrosen och pastell -   men att det ska ta sån tid för er att komma vidare med hormonerna?! I vilken del av landet går ni? Privat eller vanligt landsting?
  • Försöker
    72dagar skrev 2012-10-31 11:15:53 följande:
    20 äggblåsor på g. Blir äggplockning på fredag och insättning om 4 v. Galet!
    Spännande! Skrattande
  • Försöker
    Pastell - vad skönt att det rör sig framåt för er! {#emotions_dlg.flower} Du stressade nog på dem i ren tankeilska...

    En sak jag dock funderat på sen vårt besök igår... Varför skulle jag sättas på hormonbehandling när jag får ÄL varje mån? Obestämd Är inte hormonerna till för att sätta igång ÄL om man inte har nån? Han såg ju själv på ultraljudet att jag hade ÄL i helgen, vilket jag sa till honom redan när vi kom. Redogjorde även för att jag fått positivt ÄL-test VARJE mån i ett år, utan undantag. Så varför pratar han om hormonbehandling..? Obestämd
  • Försöker

    Hm, då var det inte bara jag som tyckte det låt konstigt iaf... Han nämnde pergo men det var inte definitivt att jag skulle börja med det direkt, jag skulle ta blodproverna på cykeldag 3 först.

    Vad visar de proverna då, nån som vet? För det uppfattade jag inte, eller om han inte sa det. Kan man se definitivt om ÄL skett med dem? 

    Eller tänker han att pergon ska få mina cykler tätare och regelbundna? Men vad är vitsen med enbart det när jag har 4 år av försök i bagaget? Känns mest fåfängt att tro att det skulle gå lättare med fler cyklar på ett år... Eller gör pergon nåt MER förutom att framkalla ÄL? *förvirrad*

  • Försöker

    Ok, tack! Ska kolla upp dessa så jag är lite förberedd med frågor när proverna ska tas. {#emotions_dlg.flower} Hoppas du får en trevlig jobbkväll, Pastell!

    Williams mamma, blä vad trist med mens... Rynkar på näsan

  • Försöker
    Solrosen 83 skrev 2012-10-31 16:35:17 följande:
    Blodprov för att se om det varit äl har jag fått tagit runt dag 21. Tror inte de kan kolla äl dag 3 så det måste vara ngt annat. Har själv inte tagit något sådant prov.

    Försöker: Pergo stimulerar ju så man får äl. Om du är säker på att du har äl av dig själv varje månad och det verkligen lossnar ett ägg också borde du ju inte ha så stor hjälp av pergo kan man ju tycka.
    Hmm, är ju också lite skumt i mitt fall eftersom jag oftast inte ens hunnit få ÄL på dag 21. Jaja, vi får väl se. Däremot vet jag ju inte definitivt att ägget lossnar, hur vet man det? Jag får glad gubbe på CB digitala ÄL-test verje cykel, så har förutsatt det. Men det kanske inte alls betyder att ägget verkligen lossar? Kan man bara se det via blodprov alltså? För läkaren bekräftade i princip att jag hade haft ÄL, det såg så ut på ultraljuden sa han. Men det var ändp efter det som han började prata om hormoner. Så luddigt alltihop... Obestämd Blir nog inte klokare förrän vid nästa möte.
  • Försöker
    Solrosen 83 skrev 2012-10-31 17:39:49 följande:
    Men då måste du väl ha väldigt långa cykler? Kanske därför det är värt att testa pergo ändån för att få äl tidigare. Du får säkert mer klarhet i varför det skulle kunna funka för dig vid nästa möte.
    Jo.. Runt 36 dagar brukar jag ha. Kanske är därför han tänker på pergo då, för att få tätare äl. Fast det blir jag ju inte gravidare av när jag försökt i 4 år redan. Skulle va om man får starkare äl isf. Suck, är en djungel det här. Ja, nästa gång kan jag ställa mer konkreta frågor, då har vi ju hunnit smälta det och läsa på mer. Men blev ju lite otålig och hoppfull nu! Tungan uteJenso - är också nyfiken på hur det funkar i UK? Privat/statligt, kostnader osv? Är du brittisk medborgare/dubbelt medlemsskap? Har nämligen en långt barnlöst förhållande bakom mig med en britt och jag bodde där i flera år men sökte aldrig hjälp under den tiden. Men blev nyfiken nu.
Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus