Inlägg från: hallonbacken |Visa alla inlägg
  • hallonbacken

    Vi som försökt ett tag utan plus

    JZ: Jag och min sambo är medlemmar men dels är det en bit att åka för oss och sedan är vi redan upptagna med annat den dagen. Hör gärna sedan efteråt vad som diskuterades. 
  • hallonbacken

    Har varit lite tyst här från mig ett tag men tänkte uppdatera er om läget. 
    Vi var för ca en månad sedan på RMC Linköping för ett första möte om testikelbiopsi och IVF. Där fick vi beskedet att sambon inte har några spermier alls i sitt spermaprov och att de rekommenderade spermiedonation. Vi har nu fått en telefontid dit om några veckor för att diskutera med dom om det alternativet (tider, utredningar, antal försök, syskon mm.).
    Vi har genom vår läkare på hemmaplan (som gjorde utredningen) fått reda på att Carlanderska i Göteborg har en ny teknik när de hormonstimulerar sambon i ca 90 dagar och sedan använder förfinad teknik för att utföra testikelbiopsin. Samtidigt stimulerar man mig för IVF. Om det är så att de hittar spermier så vill de använda de direkt för de blir tydligen sämre av att frysa in därav att man vill stimulera mig samtidigt.
    Efter att ha funderat och diskuterat så har vi beslutat oss för att testa Carlanderska eftersom det är vår enda chans att få biologiska barn även om vi då får bekosta allt själva. Så om en vecka ska vi gå på "sprutkurs" och sedan ska sambon ta sprutor 5 gånger i veckan i 3 månader, något han inte direkt ser fram emot...
    Funkar inte Carlanderska så blir det donation för oss och då gissar jag att det drar igång efter sommaren.

  • hallonbacken
    calabalic skrev 2014-03-03 14:38:38 följande:
    Hallonbacken - Jobbigt med så lång behandling för er båda. Vi skulle nog oxå valt att testa det alternativet före donation. En fråga, har din man fått testa om han har anlag för cystisk fibros? Vet att en del som inte har några spermier i utlösningen men som ändå har bra värden brukar få testa det. CF är en sjukdom som ger segt slem o även anlagsbärare (som ej har sjukdomen) har ibland symtom konstigt nog. Har själv anlaget och när jag testade det sa läkaren (som jobbar med infertilitet) att det är vanligt bland de som inte kan få barn att man bär på anlaget, särskilt män. Det som händer då är att inga spermier tar sig igenom sekretet, därav tom sperma.
    Vi känner båda att vi verkligen vill utreda alla möjligheter innan vi går vidare med donation. Är det där vi hamnar tillslut så vet vi att vi har gjort allt vi kan på vägen. Vi hade väl dock inte räknat med en så lång behandling för sambon samt att jag ska gå igenom IVF innan vi ens vet vad biopsin leder till, men självklart gör vi allt vi kan för att få de bästa förutsättningarna för att vi ska hitta spermier. Tre månader känns som en väldigt lång tid men nu under våren går allt så fort så vi kommer nog snart att vara där.
    CF har vi inte hör om eller testats för i utredningen. Är det som du beskriver så tycker jag de borde ha reagerat på någon av de tre spermaprov som han trotts allt har lämnat under utredningen. Vår läkare tror att sambon har en mutation på genen som ska producera spermier (och att det inträffade i fosterstadiet) och det är därför han inte har några spermier i sina prov. Läkaren stödjer sitt antagande av syndrom på de spermaprov, hormonprov och kromosomavvikelseprov som är tagna och hittills har vi inte haft anledning att tro något annat. Jag fått reda på/tagit reda på att min arbetsgivare gör bruttolöneavdrag så vi behöver bara bekosta lite mer än halva behandlingen vilket känns väldigt skönt och gör beslutet lättare även om det kommer att kosta ändå!  
  • hallonbacken
    Jayt skrev 2014-03-03 14:42:10 följande:
    Hej. Hoppas ingen tar illa upp eller tycker det är jobbigt men jag känner att jag vill berätta för er. Ni har funnits där för mig genom den här resan, stöttat och peppat. Vi var på rul idag. Allting såg jättefint ut, den lilla hade växten som den skulle och hjärtat slog fint. Jag hoppas innerligt, av hela mitt hjärta att ni ska få vara med om det vi går igenom nu, på ett eller annat sätt.

    Kram på er!!
    Det är sådana här inlägg som gör att man orkar fortsätta kämpa! 
  • hallonbacken
    Wonders: Jag förstår din sambos reaktion med att han kände att han kunde vara med mer i processen med sprutor. Problemet vi har är att sambon är spruträdd... Tror dock att det kommer att gå bra bara vi kommer igång med det hela.

    Calabatic: Tack för omtanken men tror nog inte att det är vårt problem. Sambon hade 33 i FSH-värde och det ska ligga på under 10 vilket enligt läkaren tyder på något fel i produktionen av spermier. Är det så att det är stopp i sädesledarna så borde hans FSH-värde ligga normalt.

    JZ: Ja, det känns som rätt väg att gå. Vi hade redan bestämt oss för det. Anledningen till att vi började tveka var att man ville sprutbehandla sambon i tre månader och dessutom köra hela IVF för mig direkt vilket gör ganska stora kostnader när man går privat. Men ju mer vi har tänkt och diskuterat så känns det som rätt väg. När vi dessutom kan göra bruttolöneavdrag så är det bara att köra.
  • hallonbacken

    Wonders: Han är blodgivare (på eget initiativ) och väldigt beslutsam när han har bestämt sig så jag tror det kommer att gå bra. Det är bara en spärr att ta sig över. Känns även som det är rätt årstid att göra detta också eftersom våren alltid går så fort, hade varit värre om det hade varit oktober-december. Sedan slipper han allt efter det och får bara ta hand om mig och mina krämpor Flört 

  • hallonbacken
    Calabalic: Visst gör du/ni IVF i Linköping? Där är det endast två behandlingar oavsett om det är IVF eller FET som ingår, resten får man bekosta själv. Vi bor i Jönköping men IVF utförs i Linköping och det är samma regler för båda landstingen. Tyvärr är det inte fördelaktigt för oss ang. FET mm. Dels ska man vara "glad" att landstinget bekostar försök samtidigt som det är pressande att man redan på förhand vet att det är ett visst antal försök som man har på sig och att det inte är baserat på chanser att lyckas. Sedan är det dessutom orättvist att det är olika antal försök inom landet och att FET är olika också... Finns lite saker att göra på den fronten och därför anser jag att det är viktigt att stödja "Barnlängtan". Kan inte vara med på årsmötet annars hade jag gärna varit det. Vi bor ju i Jönköping vilket gör 2 timmar i resväg sedan fyller sambon år på fredag så det är kalas planerat på lördag. 

    För vår del jagas det läkare och recept för att få köra igång med behandlingen på Carlanderska. Igår hade vi fått hem en kallelse för ett första möte den 10/4 vilket isf skjuter allt ytterligare en månad framåt så nu ska här jagas svar igen om vi kan köra igång med sambons sprutor redan nu och inte invänta besöket. Alltid är det något.. men får lägga energi på det i nästa vecka då vår klinik på hemmaplan inte har telefontid på fredagar så får dom inte för sig att ringa under dagen återupptas jakten på måndag Flört
  • hallonbacken

    Good news! Fick precis reda på att sambon slipper sprutbehandlingen! Dom tyckte på Carlanderska att han hade så bra testorteonvärden så en sprutor 90 dagar skulle inte göra någon skillnad. Vi ska till Carlanderska i mitten av april och sedan kör vi igång IVF så snart jag har haft min mens. Detta betyder att vi kan köra igång runt månadsskiftet april/maj och sedan korta protokollet på mig med äp mitten av maj! Skönt!!

  • hallonbacken
    Stargazers skrev 2014-03-07 16:18:01 följande:

    Hallonbacken: Vad roligt att ni får köra igång snart igen! Betyder detta att ni kan använda mannens spermier eller blir det donator?


    Vi ska stimulera mig för IVF och vid ÄP så gör de en biopsi (en avancerad variant som bara Carlanderska utför) på sambon och finns det spermier då så blir det icsi. Hittar man inga spermier då så fryser man ner mina ägg och så blir det donation via Linköping (dit vi tillhör gällande IVF). Så nu hoppas vi på bra resultat för oss båda!
  • hallonbacken
    JZ79 skrev 2014-03-07 22:58:53 följande:
    Hallonbacken, vilka härliga nyheter!! Gör de ingen tesa/pesa på din man innan du börjar stimuleras? Eller är de säkra på att hitta något vid biopsi?
    Den ursprungliga tanken var att man först skulle göra biopsi och om man hittade skulle man stimulera mig. Det har dock visat sig att spermierna blir sämre av att man fryser ner dom och därför vill man stimulera mig samtidigt. Detta gör att samma dag som äp är utförs biopsin. Hittar man inte spermier då så fryser man ner mina ägg och så används de när man gör donation senare.
    Vid "vanlig" testikelbiopsi så bara man tar ut en liten bit och sedan analyserar i labbet. Med ingreppet som sambon ska göra öppnar de upp och letar med mikroskop efter ställen som är troliga att innehålla spermier. De delarna/trådarna tar man ut och fortsätter att kolla på med mikroskop i labbet. Sedan utför icsi med de spermierna.   Eftersom det nu är beslutat att sambon slipper sprutbehandlingen kan vi köra igång så snart vi har varit på möte där och jag är på rätt dag i cykeln! Denna helgen firar vi äntligen goda nyheter!!
Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus