• Lillnosen

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Pastell - Läkarna får inte undanhålla provsvar, ni har rätt att kräva svar. Din man kan ju ringa och kräva att få sina provsvar, de kan inte neka honom. Om de gör de kan han begära ut journalerna. Tycker det är illa att de inte gett ut det, särskilt med tanke på att provet kontrolleras samma dag som det lämnas!

  • Lillnosen

    Maramina - Ja hur ska vi då ha koll på hur vi ska tänka med NSAID om läkarna inte riktigt vet :P Nä men jag följer fert. läkarens råd och kör en kur när mensen börjar.

    72dagar - Va spännande :D Ja tänk att man alltid ska behöva gnälla och strida...

    Stora My - Hoppas du får en spolning snabbt nu då och att det bara är det som behövs :)

    Ciccie - Något nytt?

  • Lillnosen

    Gällande alkohol och försöka bli gravid så dricker jag fram till ÄL+10. Flera BM har sagt tydligt flera gånger att från och med dygn 10 kan man räkna med att embryot delar blod med mamman och då kan alkoholen påverka. Innan det delar inte embryot blod och påverkas därmed inte. Så jag följer det.

    Sen om ämnesomsättningen så är det TSH och T4 som är viktigast. TSH ska ligga mellan 0,5 och 2,5, helst så nära 1 som möjligt, när man försöker bli gravid. En bra länk om detta: www.internetmedicin.se/dyn_main.asp

  • Lillnosen

    Japp, du kan dricka med gott samvete till ÄL +10 :) Jag dricker inte på ÄL+9, om det inte är något sammanhang där det annars skulle bli för uppenbart att vi försöker bli gravida. Iom att jag nu inte testar och därmed inte vet exakt vilket dygn jag fått ÄL på så drar jag den gränsen för att vara lite säker.

  • Lillnosen

    Pastell - Från och med dygn 10 brukar de flesta ägg ha bäddat in sig i livmodern och då delar de blodomlopp. När man läser på olika sidor så står det ofta att från v.4-5 delar man blodomlopp. Vilket dygn är du på då? Har varit i gränsfall vid dygn 10 och då frågat BM. Hon sa att jag själv måste välja det men jag ska vara medveten om att vi delar blodomlopp från dygn 10 och att det KAN påverka embryot om man har otur.

  • Lillnosen

    Pastell - Menade inte att göra dig orolig! :/ Tänkte inte på att det var er stora dag!
    Ville bara dela med mig av det jag fått höra av flera barnmorskor på olika vårdcentraler. Jag har hittat nu på 1177 att det är under v.4 som moderkaka och fosterhinna utvecklas, vilket ska ge näring till fostret. Så när det är klart, dvs strax innan v.5 så står moderkakan för näringen. Man ser även på bilderna att på v.4 så kommer början av navelsträngen, dvs förbindelsen till mammans blodomlopp. www.1177.se/Orebrolan/Tema/Gravid/Graviditeten/Graviditetskalender/Graviditeten-vecka-for-vecka/

    Men man måste själv få välja när man känner sig bekväm med att dricka! Det är bara ditt val. Vill du inte att någon ska veta så be servitörerna ordna det :) Finns gott bubbel som är alkoholfritt :)

  • Lillnosen

    Gick inte det heller. Men gå in på sidan internetmedicin.se och sök på tyreoidea och gravid. Första resultatet som kommer upp.

    Pastell - Va bra :) Skönt att det är era föräldrar som står för den delen, blir enklare att smyga då :)

    Stegen - Tack för tipset! Har nu suttit och kikat på början av kärlekens mirakel, kom till dygn 24. Men nu blir det kvällsprommis med hundarna och sedan Revenge :)

  • Lillnosen

    Stegen - Ja verkligen! Hans arbete om hur en människa blir till är helt ofattbart bra! Särskilt med tanke på den teknik som fanns då. Försök se det som att ni får en annan typ av mötesplats för ert ägg och spermie :) De får en lite mer påkostad mötesplats, förhoppningsvis faller de för det och beslutat sig för att flytta ihop inne i livmodern sen

Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus