• Anonym (My)

    Förskollärare som är besviken på verklighetens kollegor

    Jag gillar ditt tänk...

    Har varit likadan som du, massor med nytänk, ider och funderingar på bemötandeoch hur "vi" jobbar.

    Tyvärr var det inte poppis hos de gamla rävarna och tyvärr sitter jag här idag, mobbad och utbränd med ett omplaceringsbeslut grundat på "de andra gillar henne inte" men utan konkreta saker mer än att "andra tycker"...

    jag ville göra rätt, reagerade på missförhållanden och hade som sagt massor med ider och tankar, men priset att våga tänka och tycka utöver "det som alltid gjorts" var för högt.

    Menar absolut inte att du har fel eller skall ändra dig, snarare tvärtom...ville snarare mest varna dig lite för att sticka ut för mycket, det kan kosta en både jobbet och rykte.

    Tyvärr stod det inte i min relativt nya fräscha utbildning att man inte fick lov att tänka "nytt" och att det var bättre att bara stå och se på när missförhållandena hände rätt framför näsan på en än att hänga ut eller ens ifrågasätta en kollega ( i detta fallet handlade det tom om blåmärken på brukare, kränkningar och både fysiska och psykia övergrepp samt slarv med mediciner såpass att det blev livshotande)

  • Anonym (My)
    MickeN1973 skrev 2011-12-22 20:45:32 följande:
    Det kan vara svårt att gå in och ändra något som ny,  dock finns det en chans at få gehör för sina förslag om stället är i kris.
    Eller också ska man komma in som chef och styra och ställa.

    När det är frågan om rena övergrepp ska det anmälas till relevanta myndigheter  
    Ja jag märkte det, dock ville jag bara "hjälpa" där jag hade vertygen och det nya samt mer utbildning än de flesta andra, ofta ändras ju väldigt mycket i utbildningarna på tex 20 år då det hela tiden kommer nya rön, nya hjälpmedel, nya behandlingsmetoder osv.

    Övergreppen anmäldes, både av mig och 2 till...de andra bara klagade över att "Pelle alltid behandlades så fel av vissa" men när man tog det i gruppen eller som jag med chefens tillåtelse fick liv att göra en helt ny arbetsplan för att underlätta så vägrade man medvetet att följa den.

    Alla vi som stod upp för anmälingarna och reagerade är idag borta från arbetsplatsen, tyvärr hann de andra 2 gå innan mobbningen urartade helt, jag stod helt ensam och var ett tacksamt offer att ge sig på, man gjorde verkligen allt för att övervaka mig, smutskasta mig, förstöra i mina sysslor, tex avboka mina möten, ge mig "straffuppgifter" osv...Tyvärr var chefen en ivrig på hejjare till detta och facket kunde/ville inget göra så jag skulle omplaceras, har nu vart hemma 6 månader och fick i dagarna veta att jag inte kan omplaceras, varför? Jo mina fd kollegor har nämligen pratat skit om mig till de andra verksamheterna och även ute på stan, och arbetsgivaren anser sig inte ha skyldighet att följa varken arbetsmiljölagen om kränkande särbehandling som förövrigt tar upp en mycket bra plan, samt anser sig inte ha skyldighet att stoppa smutskastningen på andra verksamheter och på stan...så det verkar som jag får byta kommun, dck inte helt lätt att få jobb idagens läge.
Svar på tråden Förskollärare som är besviken på verklighetens kollegor