• Miss Giggle

    Gravid i Svedala?

    Nu väntar vi på vårt andra barn och jag hoppats på att inte vara den enda svedalabon som ska ha barn i april eller däromkring:D

    Skulle vara trevligt att träffa lite fler mammor att fika, snacka skit och gå på promenad med!


    ~Hannah 081221~ och ~Minibus BF 120424~
  • Svar på tråden Gravid i Svedala?
  • Klåggan

    Hej!
    Såg ditt inlägg och jag bor i Bara. Vi ska ha vårt andra barn i april, precis som du och vi har en dotter sen innan som är född i juni 09. Jag vill gärna lära känna mammor i närheten som även har äldre barn. Tänker mig också att det blir  roligare för vår dotter när hon inte är å mycket på dagis att ha någon jämnårig att busa med.

  • Miss Giggle

    Hej!

    Tänka sig, precis så tänkte jag! :D Sen är det sommar så ´då kommer vi ändå vara iväg en del när det är varmt och skönt. Vi brukar åka till bara badet så det hade varit skoj att ha ngn att träffa då.

    När i april har ni BF? Vi har 24 april. Tänkte nog ta oss till Ystad som sist, vi var så nöjda då.
    Annars, allt bra?


    ~Hannah 081221~ och ~Minibus BF 120424~
  • Klåggan

    Vi har beräknat datum den 13/4, men ska bli kallad till samtal i Lund eftersom att jag upplevde min förra förlossnings om väldigt jobbig. Jag vill gärna ha ett kjesarsnitt, men kan kanske under rätt omständigheter tänka mig att testaigen om det finns en back-up plan. Blir det kjesarsnitt så kommer det väl att bli lite innan den 13:e.

    Annars mår jag bra, ryggen börjar ge sig tillkänna precis som förra gången, men har mått bra hela tiden annars. Man hör om omånga som kräks, har foglossning och är allmänt nergångna och det kan jag tack och lov säga att jag sluppit. Ryggen vet jag ju vad jag ska undvika för att det inte ska bli så farligt. Moppa golvet och sånt går bort nuförtiden! Själv då? Går du på Barnmorskegruppen Öresund? Ska du också gå på omföderskegruppen i slutet på januari?

  • Miss Giggle

    Jag vet precis vad du menar. Hade inte en sus ont förra gången jag var gravid. Denna gången har varit/är lite tuffare. Men inte så jag känner att jag måste gnälla.

    Jag går på Cura. Var jättenöjd förra gången men denna gången är jag inte så imponerad. Funderade faktiskt på att byta till öresundsgruppen. Är de bra tycker du?

  • Klåggan

    Jag tycker att dom är duktiga. Jag gick där med Elin också och har samma barnmorska, men då var dom ju inte privata som dom är nu. Har ju inte så mycket att jämföra med, men dom verkar ha koll! Ska gå på en omföderske grupp nu i slutet på januari, då ska vi prata om tidigare erfarenheter, syskonrelationer och sånt. Men den stora anledningen till att jag vill gå är för att lära känna folk. Vi har precis flyttat till Bara, bodde i Klågerup innan, inte så långt, men känner inte så många i Bara än. Har dom inget sånt på Cura?

  • Miss Giggle

    Hade marsrömsupplevelse på Cura igår. Helt tokigt så jag har bytt till öresundsgruppen idag. Är inskriven hos Monica men ska på glukos och inskrivning i mitten av feb.

  • Klåggan

    Oj! Vad hände? Jag ska på glukos i slutet på januari, den 23:e tror jag. Hon sa inget om omföderskegrupp? Hade ju varit kul om du kunde komma med där!

  • Miss Giggle

    Jo hon sa att de hade en sån grupp men att hon skulle dra all info då. Har belastning i början av februari, kan tänka mig att jag får gå i samma grupp (hon skulle fixa in mig sa hon) men kanske missa första träffen. Vilken tid/dag är det tänkt?

    Cura var helt tokiga. Först avbokar BM 3 dagar före min avtalade tid för hon har fått en restresa och ska vara ledig, sen har hon inga tider att ge mig förrän jag är i v30. Bokar därför om mig till en vikarie, som är där då och då.
    Vikarien är jätteduktig, var med på min förlossning med Hannah tom, men jag råkar höra när hon frågar min BM om fler tider till mig och då hör jag att hon säger att: jag har så många patienter redan, jag orkar inte, hade varit skönt att slippa ge ut fler tider till henne. Hon kanske kan nöja sig med att träffa dig då och då. Helt sjukt.
    Så jag kände inte att jag fick den typen av "vård" som ja ville ha... 


    ~Hannah 081221~ och ~Minibus BF 120424~
  • Klåggan

    Ok, är ju verkligen inte så proffisigt att ta sånt inför patienten! JAg hadde också bytt, man vill inte känna sig som en belastning varje gång man är där. Omföderskegruppen är den 31/1 och 6/2 16-18 tror jag. Var först lite tveksam om jag skulle gå, Anette, min barnmorska, sa att vi kommer att prata om ftidigare erfarenheter och sånt. Typ förlossningen och så, vet inte om jag vill det, men har bestämt mig för att gå och helt enkelt hoppa över att prata om min förlossning om vi ska göra det. Vill ju gärna annars vara med.

  • Miss Giggle

    Jag har nog lite samma tanke där som du. Varför älta liksom. Jag vill mest bara lära känna folk som också ska gå hemma i drälla alltid lite roligare att umgås m ngn annan vuxen i samma situation. Typ på lekplatsen tex.
    Jag kommer kanske dock inte hamna i din grupp dock skulle jag tro. Men vi kan ju träffas ändå om du vill?

Svar på tråden Gravid i Svedala?