Inlägg från: Minimor78 |Visa alla inlägg
  • Minimor78

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Härlig tråd! Jag tänker också hänga på, jag kan behöve lite draghjälp.

    Vill komma med ett litet tips: ta 10 min och rensa ur alla gamla räkningar och gör plats för nya årets räkningar.
    Själv brukar jag spara dom i något år, så jag tog ut alla ur min räkningspärm & bara la dom rakt ner i en plastmapp. Tog ca 3 min, men ger bra utdelning =)

  • Minimor78
    Blå Flygare skrev 2012-01-04 21:55:39 följande:
    Jag vill börja lite med min control journal, men snälla hjälp mig hitta ett bra namn på den. Control journal känns som något för en person med överdrivet kontrollbehov och tvångssyndrom Tungan ute I min telefon har jag det mesta man ska ha i den (telefonnumer, kalander, kan få påminnelser...) men saknar att-göra-lista och info om zoner. Funderar på den appen man kan ladda ner, men vet inte om den är något att ha. Annars får jag väl skriva på datorn och skriva ut och lägga i en liten A5-pärm. Städ-bibeln kanske? Jag har börjat med att skriva ner planeringsgrejer. Jag läste att tisdagar är den dag man ska planera nästkommande vecka på, och jag skrev ner vad vi har att planera och kom fram till:
    -veckomeny
    -inköpslista
    -planera in/boka träningspass
    -uppdatera barnens medicinlista och skriva ut
    -kolla medicinförrådet för påfyllnad
    -kolla veckans aktiviteter och förbered (köpa presenter, skriva upp frågor inför bvc-besök...)
    -planera helgen
    Jag har en sådan pärm som jag gjort i ett tidigare anfall av Flylady.  Där har jag gjort en massa egna flikar och inte bara de som Flylady föreslår. Kallar min för Familjepärmen.
  • Minimor78

    Jag har snart lyckats bemästar en av mina värsta fasor: tvättstugan!!
    Den är alltid full av saker, ren tvätt, smutsig tvätt, gamla kartonger, ja you name it...
    Under hösten har den förfallit så till den milda grad att det knappt gick att få upp dörren. Man kunde inte se golvet *skäms*.
    Inte så praktiskt när man har två hundar, två småbarn & jämnt en massa tvätt.

    Men; nu har jag tagit tag i de!. Babysteppat mig genom det genom att ta 10 min i taget, eller bara öppna dörren & fläcka tag i närmsta grej som ska kastas osv.
    Nu är det nästan klart. Räknar med att det ska bli det under morgondagen.
    Jag är såååååå nöjd!!!

  • Minimor78

    I kväll ska jag babysteppa mig till en fint kök genom att städa i reklampauserna på de två tv-program jag vill se.
    Funkar faktiskt riktigt bra, då man kan hålla ganska högt tempo de få minuterna. Ett annat favvotrix är att para ihop strumpor undertiden...

  • Minimor78

    Jag måste också ta tag i barnens lekrum under helgen.
    Där är så fullt med grejer att man knappt kommer in! Dessutom ligger det en massa rena kläder överallt där inne, eftersom barnens garderober är där. Och de måste rensas innan jag kan lägga in  mer...

    Känns som ett evighetsjobb. Det tar emot att plocka ur garderoberna & göra ännu rörigare, men jag måste nog börja i den änden.

  • Minimor78

    Jag har äntligen tagit mig i kragen & fixat till garderoberna. Vi har bytt rum både för barnen & oss, men kläderna var kvar i de gamla rummen. Nu har äntligen alla sina kläder i rätt rum, barnens garderober är dessutom rensade på kläder som inte passar.
    Tänk vad man kan uträtta när man är hemma med VAB!

    Nu återstår bara att få upp de urväxta kläderna på vinden. Det måste ju alltid vara något litet kvar som inte fixas med en gång...  ;)

  • Minimor78

    I mailen från Flylady står det mycket om anti-.procrastination, dvs att man ska ta ta i saker man skjutit upp.

    Så nu har jag ringt & beställt tid på verkstan för bilen, ringt veterinären & bokat tid samt snickaren som ska bygga ett skåp i köket. Yey!!   

Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!